Poletje 2008
Planiramo že počitnice za 2008. Šli bi z avtom in šotorom, 2 odrasla in 2 najstnika. Lani smo bili na Korziki in smo bili zelo zadovoljni. Časa bo nekje 2-3 tedne. Malo nas mika Grčija, če ima kdo izkušnje oz. kakšen drug predlog,naj ga prosim pove.Tudi za naslov kakšne uporabne spletne strani bi bila hvaležna.
Hvala za vsak nasvet
Mi smo bili zadnji dve leti z avtom dol. Direktno iz SLO preko Hrvaške Srbije in Makedonije prideš v Grčijo v kakih 10-15 urah. Se tam utaboriš (recimo kje pod Olimpom na obali) za dan ali dva in potem naprej. In po treh tednih polnih vtisov nazaj domov po isti poti. Splača se vključiti Peloponez , morda naslednje leto Kreto ali pa oboje hkrati, če boste zelo aktivni.
Mogoče ni slaba varianta Katalonija. Nekaj narave, nekaj (precej) žurov za otroka bi bila po mojem kar dobra kombinacija.
Barca in okolica nudijo dovolj zabave, Pirineji dovolj skritih kotičkov, obala je za moj okus preumazana ampak se da kopat.
Preverjeno.
Drugače pa, če ste bolj mirno, Baskija. Krasna, 3 tedne imaš več kot dovolj dela. Pa še natlačena s turisti ni.
lp
bv
Mogoče ni slaba varianta Katalonija. Nekaj narave, nekaj (precej) žurov za otroka bi bila po mojem kar dobra kombinacija.
Barca in okolica nudijo dovolj zabave, Pirineji dovolj skritih kotičkov, obala je za moj okus preumazana ampak se da kopat.
Preverjeno.
Drugače pa, če ste bolj mirno, Baskija. Krasna, 3 tedne imaš več kot dovolj dela. Pa še natlačena s turisti ni. Poleg tega je manj poznana kot klasične variante.
lp
bv
Haj,
mi smo bili lani v Grčiji s šotorom. Šli pa smo s trajektom iz Benetk do Igumenitse in potem naprej. Na Lefkas, Zakintos in na vzhodno stran Peloponeza. Nazaj zopet s trajektom, tokrat iz Patrasa. Kampi so zelo urejeni, plaže božanske, cene sprejemljive, ogromno za videt. Če te kaj posebej zanima kar vprašaj.
Jaz pa bi prosila viv če lahko kaj več pove o Siciliji. Letos se namreč odločamo med Sardinijo in Sicilijo.lp
Grčija, orposti, šele zdajle sem opazila tale post.
Skratka, Sicilija je fenomenalna. Res krasna. Letos znajo biti edino smeti problematične 🙂
Mi smo šli od Reke do Barija s trajektom, ker je bila takrat tamala stara leto in pol, pa smo šli raje po vodi, kot po cesti in smo si potem ogledali še Alberobello, potem pa na Sicilijo. Na Siciliji smo bili 14 dni, naredili smo en krog: Taormina, ogled Etne, Sirakusa, potem smo šli ob J obali do Agrigenta, preko celine do Palerma, in po severni obali mimo Cefaluja do Milazza. V Milazzu smo šli na trajekt do Liparov in potem iz Liparov do Neaplja in domov.
Tule so fotke:
http://travel.over.net/svet/galerije2/album132
Če imaš pa še kakšno vprašanje, pa najbolje da mi pišeš na mail:
Imam še nekaj vprašanj. Ker smo se odločili, da bi v eno ali v obe smeri šli z trajektom, sem začela računati,koliko bi nas to prišlo. Žal pa pridem do velikih razlik v ceni med izračuni na strani Anek, Minoan, Cruise & Ferry in ocean24.com. razlika je skoraj 200 EUR za 4 za isto linijo in istega prevoznika. Ali v primeru, da preko spleta rezerviram karte pri najcenejšem ponudniku (posredniku), te tudi lahko zagotovijo po tej ceni, čeprav so direktno pri prevozniku dražje?
Kaj pa vaše izkušnje, katerega prevoznika priporočate? Ali pa je prevoz z avtom vseeno hitrejši in manj naporen, glede na to, da trajekt vozi 35 ur? Mogoče še kakšen predlog, če bi med vožnjo kje prenočili, kakšno poceni prenočišče.
Ja, definitivno je hitreje in ceneje z avtom, kot z ladjo. Ampak, sploh če greš z otroci, je z ladjo bolj udobno, ker imajo bazen, igralnico, pa restavracija je…
Minoan je nekoliko boljši od Aneka, boljša storitev … Jaz sem kupila karte v agenciji Atlantica na Dunajski (AMZS), kjer so se zelo potrudili, pa tudi naračunali so najcenejšo varianto za kabino…
Forum je zaprt za komentiranje.