Poletje – 10 dnevno potovanje po Italiji
V Italijo hodim že več kot 20 let, včasih za dopust 14 dni, včasih za kak teden, včasih za par dni …, kamor greš, je kaj zanimivega za videt, dobrega za pojest. Edino poleti zna bit najbrž hudo vroče, že v juniju, julija in avgusta nisem bila nikoli.
Najbolje, da odprete zemljevid Italije, pogledate, po kateri poti bi šli do Rima in po kateri nazaj in poiščete, kaj bi še bilo na poti, kar bi vas zanimalo in kje bi se ustavili. Zdaj je res čisto vse dosegljivo na spletu in se da marsikaj vnaprej pogledat in splanirat. Seveda lahko tudi najstnika sodelujeta. Ne si pa za 10 dni zadat prehudih in preobsežnih načrtov, res nima smisla samo dirkat od enega kraja do drugega, ker (po mojem mnenju) od tega nimaš kaj dosti. Jaz sem bila recimo cel teden v Rimu, si ogledala še malo okolice, pa ni bilo čisto nič preveč.
Seveda je pot teba prilagoditi tudi načinu potovanja – boste šli z avtom in šotorom, avtodomom, z avtom in spanje po apartmajih/sobah … Je pa v juliju in avgustu pametno te stvari rezervirat, ker tudi v juniju je bil že kdaj problem najti prostor za šotor v kampu.
Forum je zaprt za komentiranje.