Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pokvarjen Slo turizem

Pokvarjen Slo turizem

Odgovor na objavo uporabnika
BONIfacij, 03.08.2021 ob 11:20

Tadej869, 03.08.2021 ob 01:23

strešne kritine, 02.08.2021 ob 18:32

Pokvarjen Slo turizem, 26.07.2021 ob 13:43

Sem govoril s nekaj tujci ki so bili pri nas na par dnevnem dpustu (nato so itak sli naprej na Hr,kotvsi taki). Ampak…rekli so,da zaradi vseh teh socialnih turistov (beri boni) se ne bodo nikoli vec vrnili v Slovenijo.
Ti boni so POKVARILI turizem v Sloveniji! To je DEJSTVO!

Res je. Presenečena sem koliko je neuglajenih ljudi v Sloveniji. Če so jim boni omogočili počitnice v turističnih krajih ali se ne znajo vsaj prilagoditi okolici? Ne pa, da zganjajo isti primitivizem kot ga doma.

Na srečo se bo zdaj s precepljenjostjo obsedeno stanje v katerem smo bili zaradi korone počasi končalo in živlenje se bo vrnilo v ustaljene tirnice. Tudi turizem bo ponovno zaživel in bonov ne bo več naslednje leto.

Zaživel že, toda v kakšni obliki? Ti hoteli so se leta uveljavljali, prav tako je pri določenih tujih turistih slovenska obala postajala priljubljena. Zdaj pa nam je neka stranka kmetov, ki nam vlada porušila ves ugled in tradicijio, ki smo si ju zgradili. Nekaterih stvari se ne da popraviti, oziroma bo trajalo dolgo časa preden jih poravimo. S tem pa smo zgubili mnogo premožnih stalnih gostov, ki so o nas širili dober glas.

očitno bo že držalo po tvoje, da obleka naredi človeka oz. denar. Uglajeni turisti iz Slovenije hodijo dopustovat na Mavricij, pa za kakšen vikend v vilo Zlatorog, drhal pa očitno na bone kruli okoli (po tvoje). Če bi vso socialo ukinili, bi očitno ljudje postali bolj kultivirani.

kokoši, 02.08.2021 ob 14:57

Lino, 30.07.2021 ob 12:04

Kokosi,ampak res..zakaj ne pokazes vira? A ga ni? Te velilo berem a ce nekaj trdis,tudi dokazi. Kje je problem?

“Lino”,

sem v tem prepiru spregledal tvoje vprašanje. Ta podatek sem zasledil v dokumentarnem filmu o video umetnosti v Sloveniji. V 80desetih so predvsem z MTV-jem postali popolarni glasbeni videospoti. Začela se je video umetnost, umetniški video spoti. Jugoslavija je bila pri temu uspešna. Tako da so se odločili, da bo v Jugoslaviji potekal svetovni festival video umetnosti, ki je privabil najpomemembnejša imena z vsega sveta na tem področju in je potekal v Cankarjevem domu v Ljubljani.

V tej dokumentarni oddaji, ki sem jo pred leti gledal na TV in se je le medlo spomnim, in se seveda zato tudi ne spomnim naslova sem zasledil ta podatek. Ne dajajo pa vseh oddaj, ki jih televizija posname na internet. 

In zdaj se malo zamislimo. Dandanes ni več šanse, da bi kateri pomemben svetovni festival, ki velja za najvplivnejšega na svojem področju potekal v Ljubljani. Jugoslavijo se je v njenih časih opazilo in upoštevalo, Slovenija pa je popolnoma nepomembna in nevredna pozornosti. Nikoli več ne bo doživela trenutkov, ko je bila središče sveta in so bile vse luči usmerjene vanjo. V Jugoslaviji je bilo to mogoče, danes več ne.

Si prepričan? Misliš da se ne bojo pojavljale vedno nove različice za katere bo treba iskati nova cepiva?

Vprašanje, je bilo za Tadeja in tudi za ostale, če želi kdo odgovoriti.

Hilda, 27.07.2021 ob 12:39

kokoši, 27.07.2021 ob 12:29

Sandi685, 27.07.2021 ob 12:09

kokoši, 27.07.2021 ob 11:49

Anonimno 4935, 27.07.2021 ob 11:23

:)))) 15 daril v Jugoslaviji!| Da,a vprasaj se kaksna “darila”! Cokoladico,piskote,kavo in vse ostalo kar v Jugi se ni dalo dobit celo leto!
Danes samo 1 darilo stane vec kot 150 tvojih Jugo daril.
Lani sem mojemu dal Playstation in Iphone. Vec kot to kar ti zasluzis v 3 mesecih! Sedaj razumes razliko s tvojimi 15 jugo darili? :))))

Anonimno4935,

ej a ti slučajno nisi niti živel v Jugoslaviji?

Govorimo o konkretnih, darilih ki so jih dobivali otroci v 80ih letih(in 70ih).

O videorekorderjih in računalnikih. Tako kot če bi Playstatione in Gameboye izumili 10 let prej v 80ih, bi bila pač to tipična darila v času Jugoslavije.

HEheheh jaz sem zivel v JUgi in dalec od tega,da bio darila predstavljala Gameboy,racunalnike,itd!
Ce si hotel kaj od tega,si kot prvo moral v Italijo ali v Avstrijo in za to dat par letno placo.

Kot drugo…Bozica se ni praznovalo. Vsaj uradno ne in ves dobro zakaj.
NIKOLI VEC JUGE!Hvala Bogu!

Vsi s svojimi zabitimi odgovori dokazujete, da nimate pojma.

PRVIČ: Razloži zakaj je komunistična partija voščila po televiziji, radiju božič če se ga ni praznovalo???

DRUGIČ: Gembojev in Playstationov nisi mogel dobiti, če pa so v splošno uporabo prišli, šele ko je bilo Juge konec. Preberi bolj natančno, kaj pišem. Je imelo pa leta 81 že čez 300.ooo morda 400.000 slovencev v lasti videorekorder, računalnike so pozneje tudi mnogo kupovali. Bila so to tipična darila za otroke, najstnike. Če bi pa v 80ih izumili Playstatione in GameBoye bi pa pač to bila tipična darila za otroke v Jugi. Popolnoma logično.

Nisem vam jaz kriv če ste bili kmetavzarji, ki niste živeli v Ljubljani takrat. Ali pa še bolj vrjetno ste napumpani mladi, ki so vam vaši razvajeni starši predtavili lažno sliko o Jugoslaviji.

muahahahahahahaha se en Jugo-sanjac.
V Jugi smo imeli prazne police,bencin ne bone, avto pa smo lahko vozili samo v parnih ali neparnih dnevih. Ce smo hoteli kaj vec..karkoli…smo morali na zahod.
Ce pa kaj nam ni bilo vsec in smo na glas povedali,smo sli na “pocitnice” na Goli otok. Res lepo.Ni kaj!

A ste kaj preverili po svetu kako je bilo tiste čase z bencinom? Ni bila to jugoslovanska pogruntavščina.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close