pokojninska reforma
Nekaj v zvezi s pokojninsko reformo mi ni jasno:
Recimo, da sem delala 40 let in da sem imela ves čas povprečno plačo. Če zadnje povprečne plače zaokrožim na 1000€, to pomeni, da bom imela 570€ pokojnine? Če seveda ostane teh 57%. Ali bo pokojnina nižja?
Mene je tega kar groza. Upam, da se bo tudi bruto spremenil in da bomo lahko sami privarčevali kaj za pokojnino, ker drugače ne vem, kako bomo sploh preživeli!
in vseh teh 15 let je kriza z službami tako da četudi imaš službo jo imaš za DČ in ko si vem brez in iščeš novo kuriš prihranke. da si omisliš kak steber pa je iluzorno, ker enostavno ne veš kolk časa boš imel redne prihodke da boš lahko vplačeval. če pa vmes prenehaš pa nihče ne pove če sploh lahko, kaj šele kako to vpliva na končni izračun. pa tudi sicre, brez zamere z 700-800€ je nemogoče dajat še v stebre
Izračunali so mi, da bom “po starem” odšel v pokoj novembra 2013 (starost 59 let in 40 let delovne dobe – ob upoštevanju let študija in vojaščine).
Od 31. 12. 2011 sem prijavljen na Zavodu za zaposlovanje, kjer trenutno dobivam nadomestilo za brezposelnost, po novem letu pa mi bo Zavod plačeval prispevke.
Se bom novembra 2013 lahko upokojil kljub sprejeti reformi?
Forum je zaprt za komentiranje.