Poklukar: zdravstveni delavci izčrpani
Saj verjamemo, da so utrujeni, vendar jih pa tudi org. jebe. Jaz sem letos spremljal sorodnico celih 4 mesece na polikliniki. Dela en zdravnik v dveh ambulantah. Pač zadaj imajo prehod čez vse ambulante. Njegova podpora pa. Najprej ena sestra samo vpisuje paciente in prinese karton. Potem pa je imel zdravniki v prvi ambulanti 2 sestri in 1 ki se še uči in samo spremlja oz. naredi kar ji naročijo. V drugi ambulanti je imel pa brata. Se pravi na enega zdravnika so bile prisotne 3 sestre in ena učenka.
In med časo ko je bil zdravnik v drugi ambulanti, jaz v prvi, ena sestra, kar po telefonu si ureja zavarovanje za avto, druga ne ve kaj bi oz. se kar na glas pogovarja, bom malo pogledala, če treba koga naročiti in se vsede za računalnik. Potem, končno pride zdravnik in vse opravi on. Sestra samo reče počakajte zunaj. To je bilo delo, ki je trajalo 30- 40 minut. Skratka napor da crkneš.
da mi ne odnese pokrovke, 19.07.2021 ob 14:17
Zdaj pa ne vem, ali sem jaz butast ali se res delajo norca iz nas.
Če izvzamemo tistih nekaj na covid oddelkih, od česa so izčrpani ostali? Od praskanja po riti poldrugo leto? Saj je bilo zdravstvo dobesedno ljudem nedostopno ves ta čas!
Naj pove še koliko drugih delavcev je izčrpanih pa ga očitno za njih boli đoko saj jih niti omenijo ne. Pa če ne bi bilo njih ne bi niti vedeli, kaj blebeta.
Da nadaljujem. V naši firmi, če bi se to zgodilo, bi prišel šef in rekel, ste štirje na delovnem mestu na enega zdravnika. Prvo stvar bi vprašal kdo ima višek ur in nasljednje besede bi bile pojdi domov, boš koristil ure. Če se nebi strinjal, bi mi našel delo zaradi katerega bi šel domov.
Tako, da manjka zdravstru res vodenje, ki se dogaja ko treba v 5 minutah sprejeti odločitev. Mi npr. smo tako uspešni, da delo, ki ga ob normalnem tempu opravlja 19 oseb, lahko opravimo tudi z 10 osebami. Enake količine in tudi enako dolg delovnik.
To pa storimo tako, da izkušeni in vodje prevzamemo delo in pokažemo svojim podrejenim, kako se dela, če se hoče.
Forum je zaprt za komentiranje.