poklicna rehabilitacija
Pozdravljeni!
Imela sem srčno operacijo, sedaj sem zaradi zapletov po operaciji že 3 leta na bolniški. Z zdravnico sva podali na ZPIS predlog za POKLICNO rehabilitacijo.
Sedaj sem vabljena na razgovor. V primeru, da mi odobrijo rehabilitacijo – prekvalifikacijo in da mi služba zagotovi primerno delovno mesto v času izobraževanja, kako je s plačo? Ali dobim samo nadomestilo s strani SPIZ-a ali tudi del plače s strani firme? Ali je glede plačila bolje, da ostanem še naprej v bolniški in če sploh lahko to zahtevam? Služba mislim, da mi lahko omogoči delovno mesto, vndar najverjetneje samo za 4 ure.
Prosim za kakršnekoli vaše izkušnje.
Hvala, lep pozdrav!
Pozdravljeni,
šele včeraj sem videla vaše vprašanje in vam lahko določene informacije posredujem iz prve roke.
Pred leti sem uspešno zaključila poklicno rehabilitacijo na fakulteti preko ZPIZ-a. Problem prekvalifikacije je ta, da sta mi socialni delavki iz podjetja, kjer sem bila zaposlena in iz ZPIZ-a določili, za kaj naj bi se prekvalificirala in pri tem nisem imela besede. Vse je potekako na način vzemi ali pusti. Že prej sem imela dva poklica, katera mi je IK na ZPIZ-u prepovedala opravljati.
Uspešno sem zaključila prekvalifikacijo, podjetje, kjer sem bila zaposlena je šlo v likvidacijo. Nadaljne sem zamenjala več služb za določen čas in pa tudi doštudirala na univerzitetni stopnji.
Problem poklicnih prekvalifikacij je ta, da moraš vsako spremembo javiti preko obrazca DD1 na na ZPIZ, kjer pa IK odloča, če delovno mesto ustreza odločbi IK, ob uspešno končani prekvalifikaciji. Če ne so sami problemi.
Kaj mi pomagajo 4 poklici, ko pa na razgovoru povem, da bo moral bodoči delodajalec oddati obrazec DD1 na ZPIZ in da bo čakal od meseca do treh, da te bo lahko zaposlil. Prav zaradi teh določil sem prijavljena na Zavodu že 4 leta in pol.
Erax, najlepša hvala za vaš odgovor.
Lepo prosim, če mi lahko poveste še vašo izkušnjo pri organizaciji (v mojem primetu je to Želva) ki te stestira, da ti potem odobrijo policno rehabilitacijo?
Iskreno vam želim, da se vam odpre možnost za novo zaposlitev. Ne obupat! Vedno slej ko prej v življenju posije sonček!
Hvala, lep pozdrav;
S
Livada6, pošlji mi mail na eraxxx898@gmail.com.
Forum je zaprt za komentiranje.