Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Poklici prihodnosti

Poklici prihodnosti

Naslednje leto se bom mogla odločiti kam naprej, na kateri faks naj se vpišem? Glede na to, da nimam težav pri učenju in tudi ocene imam kar solidne, se lahko vpišem na kar veliko fakultet. Zanima me ogromno stvari in nič prav tako zelo, da bi bila že odločena. Rada bi študirala nekaj, za kar ne bo problem dobiti službe. Zanima me, kateri so poklici prihodnosti? Z idejami na plan. Vsaka bo dobrodošla.

Stran od družboslovja, humanistike. To je že sedaj tako zafilano, da ni nič nenavadnega, če diplomant FF sekrete puca.

Tehnične smeri se iščejo.

Medicina, zdravstvo, fizioterapija… tega manjka in ja, še več tega bomo rabili.

To mi je jasno, da družboslovne smeri niso poklici prihodnosti. Problem je, da bom opravljala poklicno maturo, s petim predmetom in kljub temu da sem odlična učenka, letos ne bi prišla na medicino, fizioterapijo (zateva se splošna matura in odpadeš že takoj na začetku), na delovno terapijo (Zdravstvena fakulteta) pa bi dijak s strokovno šolo prišel samo z zlato maturo (vse ocene bi mogle biti maximalne). To pa vemo, da je zelo težko!

Odgovor na objavo uporabnika
Neodločna Jera, 16.08.2021 ob 11:54

To mi je jasno, da družboslovne smeri niso poklici prihodnosti. Problem je, da bom opravljala poklicno maturo, s petim predmetom in kljub temu da sem odlična učenka, letos ne bi prišla na medicino, fizioterapijo (zateva se splošna matura in odpadeš že takoj na začetku), na delovno terapijo (Zdravstvena fakulteta) pa bi dijak s strokovno šolo prišel samo z zlato maturo (vse ocene bi mogle biti maximalne). To pa vemo, da je zelo težko!

Če ne boš znala denarja služit, med tem ko boš spala, boš sužnja tako kot 99% zemljanov.

Lahko imaš dvajset doktoratov, še vedno boš ovca. Izobraževanje je ključ manipulacije svetovnega prebivalstva.

Samo strojništvo in IT

Izogni se IT. Poden podna. Izobrazba pri IT ne šteje prav dosti. Zdaj že frizerke postajajo programerke. Kodo kuca že skor vsak.  Pocen delovno silo dobiš v Indiji… brezveze vse skup. Tisti, ki prav, da je v IT perpektiva, nima pojma. Ja, je perspektiva za 0.01%… ostali tolčejo 1000€ neto za visoko strokovno delo po cele dneve in to v zelo stresnem job-u. Beži stran kolikor te noge nesejo.

Oaoa, 16.08.2021 ob 12:19

Izogni se IT. Poden podna. Izobrazba pri IT ne šteje prav dosti. Zdaj že frizerke postajajo programerke. Kodo kuca že skor vsak.  Pocen delovno silo dobiš v Indiji… brezveze vse skup. Tisti, ki prav, da je v IT perpektiva, nima pojma. Ja, je perspektiva za 0.01%… ostali tolčejo 1000€ neto za visoko strokovno delo po cele dneve in to v zelo stresnem job-u. Beži stran kolikor te noge nesejo.

delo programerja je eno najbolj stresnih del… it nima perspektive, ker nas bodo azijci pojedli za kosilo

Problem informatike, je ker je velika konkurenca,  stalne novitete, moraš se redno izobraževati, seznanjati, in še potem je dober kruh rezerviranih, za redke izbrance izražene v promilih. Obenem ta angažiranost povzroči luknjo, v preostalem izobraževanju, enostavno si nedorečen, neprilagodljiv, neuporaben. V kratkem ustvarjen za dolgoročnega sužnja, oziroma ovca, primerna za striženje.Tehnologija je največji nateg, od kar obstaja človeštvo, ustvarjena je predvsem za manipulacijo, nadzor, prepričevanje, in na zadnjem mestu, kot zabava za široke ljudske mase.

Vprašaj se v čem si dobra. Ker v vsakem poklicu je lahko lepa prihodnost če si dobra na svojem področju. In ne uspeh v resnici nima veliko veze z to na katero fakulteto greš. Kamorkoli boš že šla se potrudi, pridruži čim več dejavnostim dodatnim, spoznaj čim več ljudi, ohranjaj kontakte, delaj prakso ali pa poletno delo v svoji smeri če je le možno, če najdeš možnost tuje izmenjave oz. študija kakšnega semestra v tujini še toliko bolje….najbolj pomembno je da imaš čim večjo socialno mrežo ljudi. Da si všečna ljudem. Ker te bodo priporočili, omenili kdaj, ti povedali za kakšno možnost….same 10ke in čepenje v sobi ti ne bo čisto nič pomagalo pri iskanju službe, pomanjkanje socialnega kroga in socialnih veščin te bo pa v 99% totalno zaustavilo na poti kakršne koli kariere se boš že lotila.

Neodločna Jera, 16.08.2021 ob 11:37

Naslednje leto se bom mogla odločiti kam naprej, na kateri faks naj se vpišem? Glede na to, da nimam težav pri učenju in tudi ocene imam kar solidne, se lahko vpišem na kar veliko fakultet. Zanima me ogromno stvari in nič prav tako zelo, da bi bila že odločena. Rada bi študirala nekaj, za kar ne bo problem dobiti službe. Zanima me, kateri so poklici prihodnosti? Z idejami na plan. Vsaka bo dobrodošla.

Kako naj mi vemo, v čem bi ti uživala v poklicu, če še sama ne veš?

Jaz ti lahko predlagam , da postani vzgojiteljica.

Lep in krasen poklic, odgovoren in zahteven.

Ampak, če se tu ne najdeš, je tudi moja ideja brezzveze.

Ja, sama si boš morala najti to pot.Najbolj se poznaš!

Faksi in smeri, ki jih omenjate in opevate npr. medicina itd.., ja, res jih potrebujemo ampak na veliko omejujejo vpis tko da nehite se že delat pametne jao. Niti nimajo možnosti izrednega študija za tiste ki jim zmanjkata recimo 2 točki.

V Sloveniji je definitivno poklic prihodnosti, praznjenje drzavnih jasli.

Ne vem, če je za to faks. Grobokopi ali grobokopinje bodo imeli delo dokler bodo ljudje. Je pa res, da jih na lepo dostopnih pokopališčih izpodrivajo strojniki z malimi kopački.

Kakor kaže je poklic prihodnosti pri nas prodajalec Kraljev ulic.

Vedno se bo gradilo, obnavljalo…..

Daj raje povej, da nisi nobena dijakinja, ampak ena baba, ki ji je dolgčas, pa malo klamfa. Ker če bi bila v tej sceni, bi vedela, da na fizioterapijo prideš komot s poklicno maturo (moja sestra) in na delovno terapijo, kjer zahtevajo manj točk kot za fizioterapijo, komot prideš, tudi če nimaš odličnih rezultatov na poklicni maturi. Moraš pa imeti večinsko petice v spričevalu, to pa ja.

Pa itak ne bi nobena dijakinja tukaj staruhov spraševala za mnenja, hahahaha. Daj, beži mi.

Onlyfans? Nekatere pospravijo v žepe lepe zneske…

Pri nas je poklic prihodnosti nek lev faks,,z temo kako domicilnemu prebivalstvu vzeti še kakšno pravico, oziroma multikulturalnost pod vsako ceno!Vsi enakopravni, vsi drugačni, nekateri siti drugi lačni! Parlament ima na svoji redni seji aktualno temo, na svoji zemlji nisi gospodar! Predlagatelj teme levo sredinska koalicija grobar latnega naroda!

Pardon lastnega naroda.

Svetujem, da se raje osredotočiš na:

– dobavo mask, razkužil, hitrih testov.

Najbolje je iti nekaj kar te veseli. Če te stvari veselijo in jih že sedaj vsaj malce poznaš imaš precejšnjo prednost pred tistimi ki ne. Po drugi strani glej na znanje. Več kot ga imaš in težje kot ga svojiš več je vredno.

excell159, 16.08.2021 ob 16:04

Najbolje je iti nekaj kar te veseli. Če te stvari veselijo in jih že sedaj vsaj malce poznaš imaš precejšnjo prednost pred tistimi ki ne. Po drugi strani glej na znanje. Več kot ga imaš in težje kot ga svojiš več je vredno.

Vrednost znanja določi trg… Uspešen podjetnik s srednjo je namreč rangiran višje od neuspešnega akademika…

wd40212, 16.08.2021 ob 15:51

Kakor kaže je poklic prihodnosti pri nas prodajalec Kraljev ulic.

In verjetno resnična!

Jap, nekatere IT firme pri nas znajo izpodriniti Indijci. Ponudijo isto delo za nekaj manj keša. Ne sicer mislit, da se prodajajo za drobiž, niso to revčki, ki šivajo obleke za zahod, ampak naredijo isto delo za nekaj manj, ravno toliko, da se eni naši firmi ne splača tega početi za še manj keša. Govorijo pa angleško ti Indijci, da se bog usmili. Izgovorjava je tako nerazločna in z nekim njihovim akcentom, da sploh ne veš, kaj je povedal, ponavadi razbereš nekako.

Ampak to ne pomeni, da pa zdaj naši računalničarji ne bodo imeli več dela, halo. Dela je za vse, ki obvladajo, dovolj. In ne, ni nujno, da obvladaš vrhunsko, delo je tudi za tiste, ki samo programirajo nezahtevne spletne strani, za tiste, ki popravljajo računalnike itd. Ni vsako rač delo samo vrhunsko backfront developer delo. Ravno zato, ker se je računalništvo tako razmahnilo v različne panoge, od dizajnerstva, programiranja strojev itd. dalje, je tudi vedno več različnih del, ki jih človek, ki ga to zanima, lahko opravlja. Je pa tako, kot povsod, moraš biti zavzet, slediti napredku in se biti pripravljen učiti.

baba grozda, 16.08.2021 ob 15:58

Daj raje povej, da nisi nobena dijakinja, ampak ena baba, ki ji je dolgčas, pa malo klamfa. Ker če bi bila v tej sceni, bi vedela, da na fizioterapijo prideš komot s poklicno maturo (moja sestra) in na delovno terapijo, kjer zahtevajo manj točk kot za fizioterapijo, komot prideš, tudi če nimaš odličnih rezultatov na poklicni maturi. Moraš pa imeti večinsko petice v spričevalu, to pa ja.

Pa itak ne bi nobena dijakinja tukaj staruhov spraševala za mnenja, hahahaha. Daj, beži mi.

Ja, sem videla da prideš s poklicno maturo, vendar moraš imeti srednjo zdravstveno šolo, srednjo farmacevtsko.. (nekaj v zvezi z zdravstvom), jaz pa bom v jeseni zakorakala v četrti letnik srednje gostinsko turistične šole. Pa točk potrebuješ 96 in več, jest sem pa lahko zlata maturantka, pa bom zelo težko prišla tja. In ne, nisem stara babura, ki ji je dolgčas.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close