Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek pokakan otrok

pokakan otrok

ko pridem po otrok v vrtec mi ga večkrat pošljejo domov pokakanega. Ko se je to zgodilo parkrat sem bila tiho, nato je to bilo (v enem tednu) 3x in sem povedala, da mi pokakanega otroka pošiljajo domov. 14 dni hodi čisti domov, potem pa spet tu pa tam ne. Danes pa me je tak dvignilo. Pridem po otroka, ki je seveda pokakani, ker ga voham takoj. Vprašam otroka, če je pa pravi da ja, kar sliši vzg. in začne bluzit kak ni vedla, da sem to že povedla in da ona hodi prej domov, in da so bli pred 5min previti in bla, bla…ja saj vem, da so bli previti, ampak če vejo, kak je na stvari bi pa te lahko pogledala kakega otroka pošlje domov.
Ma sem jezna, saj mi ni težko previt svojega otroka, ampak se že gre za princip, če vejo da se vedno ob približno enakem časo podela, bi pa lahko ble vsaj malo bolj pozorne, da pošljejo čistega otroka domov.

Ne vem kakšna je navada v vašem vrtcu, vendar v veliki večini vrtcev otroke po spanju previjejo, ko pa jih pridejo starši iskat jih še enkrat….. Če bi ti pomočnico prosila, da ti ga previje bi to tudi naredila. In če bi to naredila vsakič, ko je otrok pokakan, bi jih po mojem mnenju izučilo in bi ga gotovo še enkrat pogledale preden gre iz igralnice. Morate pa vedeti, da imajo v skupini verjetno ali vse pleničarje ali večino pleničarjev in tudi one “samo” opravljajo svoje delo. Pe še nekaj otrok ki ve da je pokakan ve da ga tišči in mogoče bi bil čas, da ga navajate na kahlico

V našem vrtcu so nam pojasnili, da ti morajo predati čistega otroka in če slučajno spregledajo, da se je pokakal, si jim to povedal in so ga še previle.

Moja se v avtosedež ni hotela vsedit pokakana. Tk,da smo iz avta hodle nazaj, da so previle.

potrkaš in rečeš da je otrok pokakan in da nimaš robčkov ter plenice in da naj ga prosim previje. Ne vem v čem je problem?

In če ti veš, da je takrat nekje ponavadi pokakan…zakaj za vraga delaš dramo kot da je v dreku že od jutra?

184 svetujem ti, da si vzameš en dan dopusta in se prijaviš za eno dejavnost v vrtcu. Mogoče boš dobila drugačno mnenje o vzgojiteljicah, pomočnicah in o delu ki ga opravljajo. Pa sploh ni potrebno da si 8 ur tam, pač se prijaviš da poveš nekaj o svojem poklicu….

Se močno strinjam. Bila dva dni prostovoljno kot pomočnica, ko sem uvajala svojega otroka in sem se prijavila za pomoč, ker je nekaj vzgojiteljic šlo na neko izobraževanje, pa sem rekla, zakaj ne, itak sem imela dopust ves teden, pa še s svojim otrokom sem bila ves dan.

Ne sprašujte: 14 enoletnih otrok, jaz in še ena vzgojiteljica, ki je padla noter iz druge skupine. Vse joka, trem teče iz nosa in je treba ves čas brisat, medtem ko enega previjaš, se druga dva stepeta, ker seveda hočeta isto igračo. Ena gre po hrano, druga je za vse sama, potem hranjenje, poglavje zase. Odhod ven na dvorišče je cela misija. Medtem ko enega obuvaš in paziš, da ne izgine kam, se drugi pokaka in ga gre ena previjat, ti obuvaš drugega, medtem se prvi sezuje, ma obup od obupa…. po 40 min smo se končno spravili ven na dvorišče…. ko sem prišla domov, sem se samo na kavč vrgla in vse štiri od sebe. Po drugem dnevu me je usekal križ, ker to je ves čas eno dviganje, prisilna drža, sklanjanje….

Pravim vam, kapo dol tem vzgojiteljicam in pomočnicam – za par fičnikov opravljajo to delo, hkrati pa imajo na grbi tečne starše, ki imajo idejo, da je samo njihov sonček edini tam, ki ga morajo v vsakem momentu imeti na očeh. Bog varuj, če kakšen pade in se poškoduje.

Pojdi, avtorica, enkrat tja prostovoljno, toplo priporočam. Pa ko dva otroka enega za drugim previješ, druga dva vlečeš vsakega k sebi, ker sta se ravno zravsala, v tem ti pa priteži ena tečna mona, da je njen pokakan in ven pade od užaljenosti, no, potem pa pridi spet sem, pa bomo kakšno povedali.

V skupini imajo več otrok in ne morejo v vsaki minuti vohati otroke, če so se pokakali. Noben problem ni, ko prideš domov, otroku umiti ritko in ga previti. Če te pa tako strašno moti, pa vzgojiteljici oz. pomočnici lepo povej. Na štiri oči, lepo olikano.

Se močno strinjam. Bila dva dni prostovoljno kot pomočnica, ko sem uvajala svojega otroka in sem se prijavila za pomoč, ker je nekaj vzgojiteljic šlo na neko izobraževanje, pa sem rekla, zakaj ne, itak sem imela dopust ves teden, pa še s svojim otrokom sem bila ves dan.

Ne sprašujte: 14 enoletnih otrok, jaz in še ena vzgojiteljica, ki je padla noter iz druge skupine. Vse joka, trem teče iz nosa in je treba ves čas brisat, medtem ko enega previjaš, se druga dva stepeta, ker seveda hočeta isto igračo. Ena gre po hrano, druga je za vse sama, potem hranjenje, poglavje zase. Odhod ven na dvorišče je cela misija. Medtem ko enega obuvaš in paziš, da ne izgine kam, se drugi pokaka in ga gre ena previjat, ti obuvaš drugega, medtem se prvi sezuje, ma obup od obupa…. po 40 min smo se končno spravili ven na dvorišče…. ko sem prišla domov, sem se samo na kavč vrgla in vse štiri od sebe. Po drugem dnevu me je usekal križ, ker to je ves čas eno dviganje, prisilna drža, sklanjanje….

Pravim vam, kapo dol tem vzgojiteljicam in pomočnicam – za par fičnikov opravljajo to delo, hkrati pa imajo na grbi tečne starše, ki imajo idejo, da je samo njihov sonček edini tam, ki ga morajo v vsakem momentu imeti na očeh. Bog varuj, če kakšen pade in se poškoduje.

Pojdi, avtorica, enkrat tja prostovoljno, toplo priporočam. Pa ko dva otroka enega za drugim previješ, druga dva vlečeš vsakega k sebi, ker sta se ravno zravsala, v tem ti pa priteži ena tečna mona, da je njen pokakan in ven pade od užaljenosti, no, potem pa pridi spet sem, pa bomo kakšno povedali.[/quote]

Če verjameš ali ne, delam v vrtcu in točno vem kak to gre. Mogoče še me zato omenjene stvari bolj motijo in res ne razumem zakaj niso na to pozorne.

HVALA Evelinka!!!!!!!!!!!!!ZA TVOJ komentar!

Tole si tako lepo povedala!Pa je samo za dopoldan!Popoldan je druga muzyka!Je ena sama samcata pomočnica vzgojiteljice v skupini in nobeden ji ne pomaga!
Moraš vse sama previt,nahranit,pospravit ležalnike,it ven v atrij!Vsak dan!

Pri nas ni noben problem,če je kateri pokakan,se ga previje a ne?Zato imajo pa plenice,ker pač v njih kakajo a ne?Halo!A doma ne kakajo nioč?Pa jih tudi previjate a ne??????????????????????

Tudi nam je lepše,če niso poisrani!Ne morete verjet,da res!Veste,če je 1 usran,smrdi!Če je pa 14 usranih pa krat 14!

Ja eni starši so taki!Mislijo,da imamo samo njihova soceta v vrtcih!Samo svojega vidijo!

Sicer se pa najbolj na morju vidi,kako jih eni previjate!Plenice visijo do gležnjev!Po moje ravno od tistih mam,ki v vrtcih najbolj žnarajo!

Pojdi, avtorica, enkrat tja prostovoljno, toplo priporočam. Pa ko dva otroka enega za drugim previješ, druga dva vlečeš vsakega k sebi, ker sta se ravno zravsala, v tem ti pa priteži ena tečna mona, da je njen pokakan in ven pade od užaljenosti, no, potem pa pridi spet sem, pa bomo kakšno povedali.[/quote]

Če verjameš ali ne, delam v vrtcu in točno vem kak to gre. Mogoče še me zato omenjene stvari bolj motijo in res ne razumem zakaj niso na to pozorne.[/quote]

ne, v bistvu ti ne verjamem.Če bi delala v vrtcu, bi tudi v prvem postu kaj namignila v stilu: pa razumem, da so obremenjene, ker tudi sama delam v vrtcu bla bla bla. oziroma še bolje: tega posta sploh ne bi bilo, ker bi ti bilo kristalno jasno, da ne morejo vsako minuto gledat, kdaj se je kdo pokakal.

ti si se pa sedaj spomnila, da si: kaj že? vzgojiteljica? pomočnica? čistilka v vrtcu? kuharica?

sploh ne vem, kaj kompliciraš. Ne rečem, če bi ga pustili v dreku, da bi imel vneto ritko, ampak če se pokaka tam nekje, ko ti prideš ponj, ja bog pomagaj. Pač prosiš vzgojiteljico, če ga lahko previje, ker je pokakan. Zakaj huda kri? Sploh, ker baje razumeš, kako je biti vzgojiteljica.

In kaj naj naredim jaz,ko zjutraj dobim v naročje pokakanega otroka?

In kaj naj naredim,ko s sodelavko pred kosilom ali po počitku previjeva vse otroke,pa so čez pet minut trije pokakani?

Ali pa se otrok pokaka par sekund prej ,preden gre domov in jaz sploh vedno ne zaznam?

NIČ!

Previjemo ga ,pa je.Brez velikih besed in stokanja.

Sicer te bo pa v življenju dvignilo še stotisočkrat.Preštej do sto,nasmeh na obraz in uporabi kakšne

prijazne besede…

Vedno učinkuje.Pri vzgojiteljicah in še marsikje.

Nimamo čarobne paličice.Smo vsi samo ljudje.

Če verjameš ali ne, delam v vrtcu in točno vem kak to gre. Mogoče še me zato omenjene stvari bolj motijo in res ne razumem zakaj niso na to pozorne.[/quote]

ne, v bistvu ti ne verjamem.Če bi delala v vrtcu, bi tudi v prvem postu kaj namignila v stilu: pa razumem, da so obremenjene, ker tudi sama delam v vrtcu bla bla bla. oziroma še bolje: tega posta sploh ne bi bilo, ker bi ti bilo kristalno jasno, da ne morejo vsako minuto gledat, kdaj se je kdo pokakal.

ti si se pa sedaj spomnila, da si: kaj že? vzgojiteljica? pomočnica? čistilka v vrtcu? kuharica?

sploh ne vem, kaj kompliciraš. Ne rečem, če bi ga pustili v dreku, da bi imel vneto ritko, ampak če se pokaka tam nekje, ko ti prideš ponj, ja bog pomagaj. Pač prosiš vzgojiteljico, če ga lahko previje, ker je pokakan. Zakaj huda kri? Sploh, ker baje razumeš, kako je biti vzgojiteljica.[/quote]

Škoda, da ne verjameš ker je res…glej ne da se mi vsakokrat nekomu težit, naj mi previje otroka, ker ga lahko tudi sama doma…sicer bi pa danes in še naprej bila lepo tiho in otroka doma previla sama, ampak je vzg. sama začela kar nekaj bluzit…
Lahko me vprašaš karkoli, da boš verjela da delam v vrtcu…

raje se z otrokom ukvarjaj kot,da tukaj težiš!Pa pazi,da ne bo posran!

Točno to!

Tečna sitna mama!

Imej ga doma in ga vohaj in previjaj vsaki dve sekundi!

Ali pa ga daj v privat varstvo!

Ali pa še en boljši nasvet :hitro pridelaj še dvojčka….Potem boš imela podobno stanje,kot v vrtcu…

Že popoldne sem se čudila kakšni so to vrtci, ko je mamica pisala, da se ne more zmenit za bujanje otroka.
Zdaj se spet čudim.
V našem – čisto povprečnem – vrtcu nisem niti enkrat dobila domov pokakanega otroka. Ok, otrok v vrtcu ni kakal pogosto. Enkrat ali dvakrat pa je vzgojiteljica opazila, da je pokakan in je sama od sebe rekla, da ga bo še previla, potem ga dobimo.

Ne vem no, ali sem jaz čudna ali kaj – ampak naš vrtec je naravnost ODLIČEN v vseh pogledih. V treh letih nimam ene pripombe.

sploh ne vem, kaj kompliciraš. Ne rečem, če bi ga pustili v dreku, da bi imel vneto ritko, ampak če se pokaka tam nekje, ko ti prideš ponj, ja bog pomagaj. Pač prosiš vzgojiteljico, če ga lahko previje, ker je pokakan. Zakaj huda kri? Sploh, ker baje razumeš, kako je biti vzgojiteljica.[/quote]

Škoda, da ne verjameš ker je res…glej ne da se mi vsakokrat nekomu težit, naj mi previje otroka, ker ga lahko tudi sama doma…sicer bi pa danes in še naprej bila lepo tiho in otroka doma previla sama, ampak je vzg. sama začela kar nekaj bluzit…
Lahko me vprašaš karkoli, da boš verjela da delam v vrtcu…[/quote]

Imam občutek,da se z vzgojiteljico ne štekata dobro.Ti ji očitno ne zaupaš ,pa tudi ona nima do tebe pravega odnosa.Zato je vse narobe.
Če bi si bili simpatični,bi ji ti pač rekla:O,pokakan je,ali ga lahko prosim še previjete,ker greva še naprej?

Misliš,da bi ti vzgojiteljica odrekla?

Mal razlike je, al je otrok star ravno leto ali gre za 3letnika, ki še veselo sračka v plenice, po možnosti zavestno, preden gre domov. Drugače mi na kraj pameti ne bi kapnilo težit vzg, da naj mi previje otroka (halo- kolikokrat je ta dan že previla?!?!?!) razen, če bi z otrokom imela namen še nekam it, potem bi prosila, če ga lahko magari previjem sama. Sicer sem pri svojih otrocih vedno imela v vsaki torbici plenico in robčke. VEDNO! Tega teženja enostavne ne razumem in če gre za večjega otroka raje razmisli, da je očitno čas za kahlo – če otrok ve, da je posran in noče npr. v sedež z drekom v plenici, ti jasno sporoča, da je čas za kahlo!

Lahko me vprašaš karkoli, da boš verjela da delam v vrtcu…[/quote]

Imam občutek,da se z vzgojiteljico ne štekata dobro.Ti ji očitno ne zaupaš ,pa tudi ona nima do tebe pravega odnosa.Zato je vse narobe.
Če bi si bili simpatični,bi ji ti pač rekla:O,pokakan je,ali ga lahko prosim še previjete,ker greva še naprej?

Misliš,da bi ti vzgojiteljica odrekla?[/quote]

Moj otrok se v vrtcu odlično počuti, tudi od začetka nismo imeli nobenih težav, kajšele pripomb, super uvajanje in vem da se moj otrok v vrtcu odlično počuti…kar se ne b,i če jaz vzg. ne bi zaupala…vse je ok, ampak tole me je pa res zmotlo…ker sploh nisem zakompliciran starš, ampak tole kakanje je pa kar nekaj, da res ne morejo pogledat kakšnega otroka pošljejo domov, če vejo da je ob taki uri akcija v plenici…

Ja pa na kahlo se tudi že uvajamo…za vse tiste, ki ugibate…otrok pa bo pozimi star 2 leti…

one so jo mogle previt?!

A je res tezko vzet svojega otroka in ga it previt? Meni je grozno ce v moji prisotnosti kdo drug previja mojega otroka, razen ce se za to ne ponudi sam.ce si ti tam zakaj je to tako tezko?

Mi je ta odgovor še najbolj všeč.

Misliš,da bi ti vzgojiteljica odrekla?[/quote]

Moj otrok se v vrtcu odlično počuti, tudi od začetka nismo imeli nobenih težav, kajšele pripomb, super uvajanje in vem da se moj otrok v vrtcu odlično počuti…kar se ne b,i če jaz vzg. ne bi zaupala…vse je ok, ampak tole me je pa res zmotlo…ker sploh nisem zakompliciran starš, ampak tole kakanje je pa kar nekaj, da res ne morejo pogledat kakšnega otroka pošljejo domov, če vejo da je ob taki uri akcija v plenici…

Ja pa na kahlo se tudi že uvajamo…za vse tiste, ki ugibate…otrok pa bo pozimi star 2 leti…[/quote]

Moraš tudi ti razumeti,da vzgojiteljica nima vsako sekundo v glavi,kdaj in ob kateri uri točno se bo tvoj otrok pokakal.Tudi meni se zgodi,da je otrok pokakan tisto minuto,ko ga oddam.Mama ali oče mi povesta in ga grem takoj brez problema previt.
Ali ti je tako težko reči? Saj to ni nič takega.
Zdaj je tvoj otrok star šele dve leti oziroma bo.In do zaključka vrtca bo še marsikaj.Nekaj ti bo všeč,nekaj ne.Vzgojiteljice niso brez napak,tvoj otrok tudi ne.Veš,tudi me vzgojiteljice marsikaj potrpimo.Včasih so tudi nekatere mame čudne in zahtevajo od nas take stvari,ki bi jih morale narediti same.Pa imajo samo enega ali dva otroka,mi pa tudi do 24.
Ko pa gledam moje sodelavke,so res z dušo in srcem z otroki.Trudijo se sto na uro.Zelo so pridne,ustvarjalne in vesele.Čeprav poslušajo otroški jok,cviljenje ,tuljenje,gledajo trmo,brišejo smrke in brišejo ritke.
In kaj mi je rekla ena mama par let nazaj: MI gledamo vas , VI pa nas!
Res je.Tudi mi gledamo starše.In se včasih čudimo.Tako je to.

No lepo vas prosim……zakaj pa placujemo vrtce po 200 evrov??zato da bi nam otrok pokakan domov hodil??pa se nekaj ..za vse tiste ‘PAMETNE’….vzgojiteljice niso v sluzbi na dopustu ..ali pac?tam so da delajo,da poslusajo jokanje,cviljenje,trmarjenje,brisanje noskov…itd itd…..to je njihovo DELO!!Tko da nejamrejte,me zanima kako bi vi odreagirali ce bi VAS otrok hodil pokakan domov!zih bi rekle saj so boge,polne roke dela imajo…ja pa ja deee….jz placujem 1 otroka ne 14 koliko jih tam imajo in pika!Ce pa niso sposobne 14 otrokov podelat pa naj zahtevajo pomoc,to ni moja skrb…
Placujem vrtec!!Punce mal se zamislite kaj pisete!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close