Pojemo preveč mesa?
Harfa ne govori bedarij,; bedarije govoriš ti in tebi podobni. Najhuje na svetu se vam zdi, če neko žival zakoljejo in jo nekdo poje. A se nisi mogoče vprašala, da so iz iste živali, iz katere je nekdo pojedel pečenko, naredili tvoje usnjene čevlje in usnjeno jakno!?[/quote]
Kaj, ko če bi prej vsaj prebrala, kar sem napisala, preden komentiraš? Napisala sem, da ne jem mesa in živalskih prodkutov, ker mi ne pašejo. Niti omenila nisem, da ne odobravam, kako živali redijo in jih potem zakoljejo.
Moraš biti precej omejena, da ne razumeš, da nekateri preprosto ne jemo mesa, ker nam ni všeč.[/quote]
kar se omejenosti tiče, najprej pometi pred svojim pragom. Mogoče ti kakšen dunajski zrezek ne bi škodil. Ti da energije, pa živčke pomiri.
Kaj, ko če bi prej vsaj prebrala, kar sem napisala, preden komentiraš? Napisala sem, da ne jem mesa in živalskih prodkutov, ker mi ne pašejo. Niti omenila nisem, da ne odobravam, kako živali redijo in jih potem zakoljejo.
Moraš biti precej omejena, da ne razumeš, da nekateri preprosto ne jemo mesa, ker nam ni všeč.[/quote]
kar se omejenosti tiče, najprej pometi pred svojim pragom. Mogoče ti kakšen dunajski zrezek ne bi škodil. Ti da energije, pa živčke pomiri.[/quote]
Jaz vsaj z razliko od tebe prvo dobro preberem, kar drugi napišejo, preden komentiram.
nice try če naj vas vegeterijanci pustimo pri miru, kdo bo pa živali pustil? Živali ne morejo govoriti, ne morejo povedati da jim večnedvni transport prinaša bolečine, ne morejo povedati da jim je hudo ko so celo življenj zaprte. ne morejo povedati, da bi rade živele ali imele vsaj dostojno življenje. Zato pa mi povemo namesto njih. Napisala si pustite drugim enako, ja potem pa jim pusti naj živijo.
Ah, ja.
Pusti rožam, da živijo, naj ne umrejo zato, da ti bodo ovenele v vazi na mizi.
Pusti solati, naj gre na gredi v cvet, veš, tudi solata čuti bolečino, ko jo odrežeš.
Skratka, ljudje, pustimo, naj flora in favna živita mirno mimo nas – pa nas bo pobralo in bo konec s človeškim monstrumom, ki uničuje naravo!
Vsemu pisanju o mučenju v premajhnih hlevih, valilnicah in tovornjakih navkljub bom še vedno jedla meso, veš.
Te pa vabim, da si greš pogledat kakšno farmo “solatke”, da boš videla, da krasna kristalka raste zgolj v pokritem rastlinjaku, v vodi, polni umetnih dodatkov. Pa bi si rastlinica tudi zaslužila, da bi rasla v naravno pognojeni zemlji, da bi jo božalo sonce in mršil veter, ne?
Če si načelna, bodi načelna na vseh področjih, sicer pa – dober tek (ravno glodam sendvič s pršutom)!
Ko boste vegiji nosili tudi obutev in jakne iz neusnja- kar je možno, samo na net na strani Anglije pogledaš, pol pa gobcajte. Tudi čevlji – ja jasno da je bolj zdravo morajo biti usnjeni – so iz vseh teh sranj, ki se vam smilijo. Meni se pa smilite vi. Usnjeni pasovi, čevlji, jakne , ah ne, jaz imam rad živali, jih ne jem. Pol jih pa še nosi ne. Isti klinac, drugo pakiranje.
Ja vem da boš še daljej edla meso, ampak vsaj jej tistega, kerega žival ni bila tako mučena. Ravno zaradi takšnih kot si ti, ki jim je vseeno od kod je meso se to mečenje še vedno dogaja in se vedno bo.
Solata nima oči, ušeš, možganov, udov, črevesja in krvi kot živali in ljudje. Zato je tako drugačna.
Eno veliko svetohlinstvo vse skupaj.
Ljudje jejo meso zgolj in samo zaradi užitka, ki jim ga okus mesa prinaša in definitivno ne zato, ker bi njihovo telo ne moglo brez njega ali, ker bi ne imeli česa drugega. V vsej preobilici hrane, ki jo imamo, je prav žalostno, da se zatekamo k truplom čutečih bitij.
Glede humanih mesnic: NOBENO ubijanje ni humano, ne glede na način izvajanja.
Glede solate in podobnih “argumentov” mesojedcev: rastline niso čuteča bitja, zato je manjše zlo “ubiti” solato kot žival.
Je pa tovrstno prepiranje in prepričevanje že v naprej obsojeno na neuspeh, vsak posameznik je le sam pri sebi najbolj odgovoren za svoja dejanja in odločitve.
Jaz sem bila vedno mnenja, da je nekdo, ki je sposoben ubiti žival psihopat, duševno neuravnovešen človek, motena oseba, … ker ni normalno, da lahko s takšno lahkoto in užitkom nekoga zakolješ, mu odsekaš glavo, ustreliš, … whatever. Profesionalen zakol?? A pri tem pa žival doživlja orgazme?? Ne seri. In to samo zato, da ga požreš.
No, koliko izmed vas(nas) je sposobnih zaklati žival? Večina tega niti gledati, slišati ne more, …
Pred leti sem poznala nekoga, ki je hotel postati mesar. Preden se je izučil za mesarja, je v gozd odpeljal sosedovega kužka in ga tam zaklal, ker je hotel videti, kako to izgleda, … kakšni so ob tem občutki. Baje da fenomenalni. Potem je sam odšel do sosedov in povedal, kaj je storil, ter jim tudi pokazal mesto tega grozovitega dejanja. Kot da je to najbolj normalna stvar na svetu. No, po tistem se je zaposlil v klavnici, kjer je še sedaj. Koliko psov in mačk pa je zaklal v svojem prostem času pa raje niti ne pomislim.
V bistvu je precej smešna gorečnost, s katero nekateri obsojate rejo živine za zakol, obsojate celo človeka, ki profesionalno opravlja zakol te živine (drobnice, perutnine, whatever).
Glejte, ljudje od pradavnine jedo meso – in jedo zelenjavo, sadje, žitarice.
S časom človek mesa ni več samo lovil, temveč ga je tudi načrtno vzrejal v podobi živali za zakol.
Drage gorečnice, vsak ima pravico do svojega mnenja in seveda do načina življenja /tudi prehranjevanja – in če se z nečem ne strinjate, še ne pomeni, da imate edino prav ve.
Jejte, kar želite, lahko tudi nič, mi, ki upamo konzumirati meso, ga bomo pa pač še naprej uživali brez večje psihološke škode.
In ja, bila sem že prisotna, ko so usmrtili žival – na podeželskih kolinah.
Nič preveč luštno, a živali niso mučili ali dirkali za njo s sekiro v rokah – vendar, to je življenje. Žival v nezdegeneriranem svetu razumnim ljudem daje hrano – v obliki mesa, mleka, jajc, daje pa tudi obleko – usnje, volna.
Jaz vegetarijance pustim pri miru, ker imajo pravico do svoje odločitve.
Tako kot jaz.
In zato me ne skušajte prepričati v nasprotno!
V bistvu tema ni bila zastavljena proti mesojedcem.Ampak sem želel povedati oziroma povzeti iz 24ur.com ,da v Sloveniji očitno pojemo preveč mesa.64kg na leto na osebo!?!?!Preveč.In pa še to,da v nekaterih trgovinah poleg mesnih izdelkov “razstavljajo”tudi trofejo oziroma svinjsko glavo kar je res neokusno in predvsem neprijetno za naše otroke,ko se ozrejo za”odsekano pujskovo glavico”.Pa še meni se je začelo obračat.Malo spoštljivega in okusnega bontona do mesa bi pa ljudje-trgovci lahko pokazali in svinjskih glav v izložbah ne bi razstavljali.
Ena me je vprašala kako naj ve, kako je to meso živelo. Pozanimaj se kaatera podjetja kako skrbijo za živali. Nekatera jih pustijo da hodijo po pašnikih, nekatere pa so zaprte v miniaturni kletki. Prav tako je z mlekom in jajci. Jajca iz baterijske reje so grozno mučenje. Lahko kupiš jajca iz talne reje ali pa iz kakšne kemtije, ki jih prav tako prodajajo v trgovninah.
KO STE VI PAMETNI KO NEVEM KAJ SI POGLEJTE TOLE STRAN:
http://WWW.MEAT.ORG in boste vidli kako se v resnici ravna z živalmi it to niso neki stari posnetki kot nekateri trdijo!
No matter what they say
Its still fucking murder!
Forum je zaprt za komentiranje.