Pojemo preveč mesa?
ja, res groza, kaj? Zrezki kar na drevesu rastejo in jih potem samo se zapakirajo, kajne?
Dvoličnost brez primere, in potem dobimo otroke, ki ti na vprašanje kakšne barve je krava, odgovore: vijočlična. Res se je za čudit, kaj?
In zgovarjat se na to, da tako pač je, ker smo tako navajeni,ker je tako od nekdaj in ostale floskule … od nekdaj ljudje tudi niso imeli vseh materialnih dobrin, kot jih imamo sedaj – p ane vidim nobenega, ki bi se jim zato odrekel?
Komur ne bo “potegnilo” o čem je govora – za kvalitetno življenje meso ni potrebno. To, da si ga pa večina ne predstavlja brez, nima pa nikakršne zveze z nujnostjo in osnovno potrebo.
Za kvaliteno življenje še marsikaj drugega ni potrebno ne samo meso. Kaj šele z nujnostjo in osnovno potrebo.
Če stvar zreduciramo samo na življensko nujne, se lahko mirno poslovimo od 3/4 stvari, ki jih kupujemo.
Samo tole preračunavanje na kg mesa na prebivalca glede na kg zaklanih živali je pa tudi malce mimo. Ker nekaj mesa gre sigurno v izvoz, nekaj ga pa tudi uvozimo. Kar tko ene uravnilovke vlečt, je vseeno malce mimo.
Pri nas je meso 3-4 krat na teden. Je pa vedno kvalitetno. Predelanih mesnih izdelkov praktično ne jemo.
V končni fazi pridemo vedno do tega ali posameznik sprejema živali kot živa, čuteča bitja, ali jih vidi kot predmete, ki ga zapakirani čakajo v mesnicah. In do tega ali je vsak posmaeznik dovolj empatičen in razmišljujoč, da razume in čuti kakšna grozodejstva se živalim dogajajo. Po mojih izkušnjah takih ljudi ni veliko. Večina razmišlja egoistično in do skrajnosti potrošniško.
Žal pa z agresivnim pristopom ne boš storila ničesar, ker ljudje apriori odklanjajo vsako vsiljevanje drugačnih mnenj, ker pač ne razumejo, kako nekateri boleče občutimo krivice, ki jih človek dela vsem živim bitjem, razen sebi. Vzgoja v drugačni smeri bi se morala začeti že veliko prej, v vrtcih in šolah. Vzgoja sočutja in upoštevanja vseh živih bitij. Ker pot, v katero zdaj drvi človeštvo, je lahko le pot pogube, ne pa srečne prihodnosti. Na tem svetu ni človek absoluten vladar, to je smešna zmota, ki vedno bolj bode v oči, ampak je le del narave in vesolja.
V končni fazi pridemo vedno do tega ali posameznik sprejema živali kot živa, čuteča bitja, ali jih vidi kot predmete, ki ga zapakirani čakajo v mesnicah. In do tega ali je vsak posmaeznik dovolj empatičen in razmišljujoč, da razume in čuti kakšna grozodejstva se živalim dogajajo. Po mojih izkušnjah takih ljudi ni veliko. Večina razmišlja egoistično in do skrajnosti potrošniško.
Žal pa z agresivnim pristopom ne boš storila ničesar, ker ljudje apriori odklanjajo vsako vsiljevanje drugačnih mnenj, ker pač ne razumejo, kako nekateri boleče občutimo krivice, ki jih človek dela vsem živim bitjem, razen sebi. Vzgoja v drugačni smeri bi se morala začeti že veliko prej, v vrtcih in šolah. Vzgoja sočutja in upoštevanja vseh živih bitij. Ker pot, v katero zdaj drvi človeštvo, je lahko le pot pogube, ne pa srečne prihodnosti. Na tem svetu ni človek absoluten vladar, to je smešna zmota, ki vedno bolj bode v oči, ampak je le del narave in vesolja.[/quote]
KJE v navedenem sestavku si našla agresivni pristop? Svoje mnenje sem povedala več kot korektno.
Žal pa z agresivnim pristopom ne boš storila ničesar, ker ljudje apriori odklanjajo vsako vsiljevanje drugačnih mnenj, ker pač ne razumejo, kako nekateri boleče občutimo krivice, ki jih človek dela vsem živim bitjem, razen sebi. Vzgoja v drugačni smeri bi se morala začeti že veliko prej, v vrtcih in šolah. Vzgoja sočutja in upoštevanja vseh živih bitij. Ker pot, v katero zdaj drvi človeštvo, je lahko le pot pogube, ne pa srečne prihodnosti. Na tem svetu ni človek absoluten vladar, to je smešna zmota, ki vedno bolj bode v oči, ampak je le del narave in vesolja.[/quote]
KJE v navedenem sestavku si našla agresivni pristop? Svoje mnenje sem povedala več kot korektno.[/quote]
Ja no, stvar interpretacije. Zame si napisala super. Za nekoga, ki je zaprisežen mesojedec, pa najbrž na tak način ne boš dosegla dosti. Sem že tolikokrat sodelovala v podobnih debatah, da to vem. Večina ne dojema. Kakorkoli, bistveno je sporočilo in ne način.
KJE v navedenem sestavku si našla agresivni pristop? Svoje mnenje sem povedala več kot korektno.[/quote]
Ja no, stvar interpretacije. Zame si napisala super. Za nekoga, ki je zaprisežen mesojedec, pa najbrž na tak način ne boš dosegla dosti. Sem že tolikokrat sodelovala v podobnih debatah, da to vem. Večina ne dojema. Kakorkoli, bistveno je sporočilo in ne način.[/quote]
V tovrstnih debatah kvečjemu opažam obratno – in sicer, kako čimbolj diskreditirati drugače misleče, a brez argumentov, utemeljitev. In potem še kako prav pride kvazi argument o napadanju in agresivnosti, seveda s strani, ki nima argumentov.
Z napisanim je bil dan le pogled nekoliko širše – ki bi še kako prav prišel večini; ozavestiti množice kakšne posledice so za prihodnje rodove.
Ja no, stvar interpretacije. Zame si napisala super. Za nekoga, ki je zaprisežen mesojedec, pa najbrž na tak način ne boš dosegla dosti. Sem že tolikokrat sodelovala v podobnih debatah, da to vem. Večina ne dojema. Kakorkoli, bistveno je sporočilo in ne način.[/quote]
V tovrstnih debatah kvečjemu opažam obratno – in sicer, kako čimbolj diskreditirati drugače misleče, a brez argumentov, utemeljitev. In potem še kako prav pride kvazi argument o napadanju in agresivnosti, seveda s strani, ki nima argumentov.
Z napisanim je bil dan le pogled nekoliko širše – ki bi še kako prav prišel večini; ozavestiti množice kakšne posledice so za prihodnje rodove.
Tiste, ki pišete da vam je vseeno kako ta žival trpi in umre ste ogabne. Res ne morem drugače reči. V nekaterih klavnicah so še živim kravam vstran rezali ude, kure se celo življenje ne premaknejo ker so zaprte, kako jih potem ubijejo ješele grozno. In transport teh živali, peljejo se dneve in noči brez vode in hrane, ne morejo se uleči ker jih je preveč, grizejo se, hodijo ene po drugi in veliko je mrtvih ko pridejo do klavnice.
Jaz ne jem mesa. Tudi mi ni všeč da ga drugi jedo. Ampak da pa rečeš da ti je vseeno kako bo ta žival umrla in kako je trpela, pa je bolano.
Če se le malo pozanimate boste ugotovile da obstajajo famre, v katerih živali ki so namenjene za meso tudi lepše živijo. In kupujte tisto meso, ne tisto kjer živali trpijo, saj z kupovanjem teh izdelkov podpirate trpljenej teh živali. POnekod puranom in kuram v žrelo nasilo vlivajo htano in tekočine, da so težje. Svinje so v mini kletkah, tiste ki kotijo se psloh ne morejo vstati…..
Tudi ko kupujete jajca ne kupujte iz baterijske reje, ker je to eno veliko mučenje živali, kjer kure nekaj let ali koliko pač nese stalno čepi, ne more se obrnit, vstati nič ne more. Dobijo le hrano in vodo pred kljun.
Je pa tako da ljudje, ki te živali gojijo na kmetiji, ponovadi tudi lepše živijo, saj lahko hodijo zunaj, tako je naprimer z kurami in kravami.
ja, sigurno uživamo v mučenju živali ,ker jemo meso.Daj no, ustavi malo konje. Nobenemu normalnemu človeku ni vseeno in noben ne želi, da bi morali živali za to mučiti. Na kmetiji imamo kar nekaj živali in jih nikoli nismo mučili, pojedli pa že veliko. Tista mučenja v klavnicah pa so ponavadi popolnoma nepotrebna in rezultat bolanih osebkov, ki jih je žal na tem svetu vse prepolno (in govorim iz izkušenj, ker sem imela priliko to videt).
Jaz ne jem živalskih produktov, ker mi ne pašejo. Na zadnje sem spila kozarec mleka pred šestimi leti. Od takrat jem vso zelenjavo in sadje, res je, da moram več kuhati in se ubadati z raznoliko hrano, ampak počutim se mnogo bolje. Celo kronična vnetja želodčne sluznice so izginila. Mogoče je naključje, ampak meni ustreza tako.
In kaj ima veze usnje s tem? Če nočem jesti mesa, ne smem nositi niti usnjene jakne? Se sploh zavedaš, kakšne bedarije govoriš?
Jaz ne jem živalskih produktov, ker mi ne pašejo. Na zadnje sem spila kozarec mleka pred šestimi leti. Od takrat jem vso zelenjavo in sadje, res je, da moram več kuhati in se ubadati z raznoliko hrano, ampak počutim se mnogo bolje. Celo kronična vnetja želodčne sluznice so izginila. Mogoče je naključje, ampak meni ustreza tako.
In kaj ima veze usnje s tem? Če nočem jesti mesa, ne smem nositi niti usnjene jakne? Se sploh zavedaš, kakšne bedarije govoriš?[/quote]
Harfa ne govori bedarij,; bedarije govoriš ti in tebi podobni. Najhuje na svetu se vam zdi, če neko žival zakoljejo in jo nekdo poje. A se nisi mogoče vprašala, da so iz iste živali, iz katere je nekdo pojedel pečenko, naredili tvoje usnjene čevlje in usnjeno jakno!?
In kaj ima veze usnje s tem? Če nočem jesti mesa, ne smem nositi niti usnjene jakne? Se sploh zavedaš, kakšne bedarije govoriš?[/quote]
Harfa ne govori bedarij,; bedarije govoriš ti in tebi podobni. Najhuje na svetu se vam zdi, če neko žival zakoljejo in jo nekdo poje. A se nisi mogoče vprašala, da so iz iste živali, iz katere je nekdo pojedel pečenko, naredili tvoje usnjene čevlje in usnjeno jakno!?[/quote]
se OPRAVIČUJEM. Bedarije govori harfa. “Ha,ha”ima popolnoma prav
Jem meso, ker mi je všeč okus – recimo okus mariniranega piščanjega fileja, ki ga popečem z mlado zelenjavico, sirom, pa okus govejega carpaccia na rukoli, pa tistih 1x letno, ko si privoščimo junk dunajske zrezke s pomfrijem, ali svečana mamina mleta pečenka.
Jem pa tudi ribe – največkrat lososa na žaru, včasih brancina ali škarpeno.
Vsak dan pa jem tudi sadje in zelenjavo, kakšno žemljo in testenine.
In veliko sladoleda.
To sem pokvarjena, ne – uživam meso živali, ki je bila gojena za moje užitke – tako kot solatka in cvetača.
In uživam meso rib, ki za moje užitke niso bile gojene.
Vegani, vegetarijanci – prosim, nehajte s propagando.
Hranite se, kakor želite in pustite drugim enako.
Harfa ne govori bedarij,; bedarije govoriš ti in tebi podobni. Najhuje na svetu se vam zdi, če neko žival zakoljejo in jo nekdo poje. A se nisi mogoče vprašala, da so iz iste živali, iz katere je nekdo pojedel pečenko, naredili tvoje usnjene čevlje in usnjeno jakno!?[/quote]
Kaj, ko če bi prej vsaj prebrala, kar sem napisala, preden komentiraš? Napisala sem, da ne jem mesa in živalskih prodkutov, ker mi ne pašejo. Niti omenila nisem, da ne odobravam, kako živali redijo in jih potem zakoljejo.
Moraš biti precej omejena, da ne razumeš, da nekateri preprosto ne jemo mesa, ker nam ni všeč.
zakaj za vraga vedno težite nam vegetarijancem, da ne jemo mesa, hkrati pa nosimo usnje??? ma kaj ste jasnovidni, da vse vidite in vse veste?
meni se res smilijo živali, ker prvo trpijo, ko so zaprti v hlevih brez svetlobe, ne morejo se premikati, filajo jih z raznimi antibiotiki in rastnimi hormoni, nato jih transportirajo v prikolicah po mrazu in vročini, na koncu pa jih še zakoljejo. v večini primerov jih ne zakoljejo na human način.
raje bi videla, da bi živalim omogočali dostojno življenje, vsaj dokler jih ne zakoljejo. ampak to stane preveč. zakaj bi kokošim omogočali, da hodijo okoli, ko pa jih lahko zaprejo v majhne kletke, kjer se jim deformirajo noge?
Forum je zaprt za komentiranje.