Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek pojem status pavzerja

pojem status pavzerja

recimo, da maš na faksu opravljene vse izpite, eno leto statusa absolventa si že izkoristil, prošnjo za podaljšanje še za pol leta ti zavrnejo, tako izgubiš status študenta. se lahko to osebo evidnetira kot pavzer, saj diplome oz šolanja v bistvu še ni zaključil?, kot recimo tiste, ki ne opravijo dovolj izpitov za naslednji letnik in morajo pavzirati?

to pomeni da nimas statusa studenta (torej nisi upravičen do nakupa bonov-lahko pa delas prek studentskega servisa (le enkrat v celotnem studiju) – ce se seveda ne prijavis na zavod za zaposlovanje

Ja. Izpite plačuješ, kako pa imate glede plačila diplome je pa odvisno od vašega faksa.

ne recimo da izpite maš vse narejene. zanima me le ker ti manjka sam diploma pa če ti kao dajo na faksu potrdilo da si pavzer ali ne. vem da pol moraš diplomo več plačat ker si brez statusa. bolj me zanima zaradi dela, ker če si pavzer lahko delaš prek študenta, sam ponavadi pavzirajo med letniki, ne pa pol po pravljenih izpitih, pa da jim sam diploma manjka.

Kot sem nekje slišala, na študentskem servisu lahko delaš še eno leto, ko si zaključil fax, zato mislim, da boš lahko delala. Vseeno pa je najboljše, da greš vprašat kar na štud. servis, ker tam ti bomo dali točne informacije, tukaj pa ni sigurno.

Aja, za narediti diplomo, ko nimaš statusa, je 73.000 sit…

na ekonomiji je za plačat 83 tisoč če nimaš statusa. na študenstkem servisu ljubljana sem se pozanimala, ko zaključiš ne smeš več delati.

Glede plačila diplome se mi zdi, da ni potrebno nič plačat, če jo narediš dve leti po tem, ko ti preteče status. Na študentu pa lahko delaš še eno leto po preteku, če seveda prej ne diplomiraš.

Ja, po dveh letih je za plačat 73000 (na FF), ko izgubiš status. Prej pa tako kot vsi drugi.

a tko dve leti po, to se moram pa še pozanimati na faksu

hvala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close