Pohvala nadrejenega
Kaksen odnos imaste z nadrejenimi? Presenetil me je odnos vodje v zadnjem casu. Ze mnogo let delam v podjetju, kjer nisem napredovala nikamor kljub trudu. Ko sem dobila zacasno drugo delovno mesto, je bila nadrejena pretirano navdusena nad mano in mojim delom. Celo tako dalec je sla da me je hvalila pred vecim sodelavci za kar bi se ugreznila v zemljo ce bi se lahko. Zelo neprijetno. Resnicno se sprasujem kaj je bil namen tega in veckratnih pohval. Do nikogar ni bila se taksna nekaksna maska se je nadela ali pa le prevec dvomim v svoje delo. Dvomim v vse kar je izrecenega in narejenega
Svojega nadrejenega moraš po domače je bat. Samo to moraš početi počasi in skrbno, ne smeš predaleč. Moraš izkoristit službena druženja in tudi privat, če so. Ko si velikokrat pohvaljen npr. Po 1 letu dela, takrat se lahko začneš po malem upirat in malo jamrat, da si preobremenjen. Najprej začneš ko ti, da kakšno nalogo, za katero ve da ne znaš npr. Nov postopek, nov stroj, oprema. Takrat na začetku se malo pritožuješ potem pa brez njegove vednosti blestiš. Seveda moraš imeti tehtne dokaze in argumente. Ko vidi, da se lahko zanese nate tudi pri tem da osvajaš nove postopke in delovne naloge si na konju. Tako sem si jaz v 4 letih dvignil plačo za 120%.
Je pa tudi jeba, ker potem samo tebe dobesedno nadleguje za vsako stvar, ki se zgodi. Če se potem preveč izmikaš lahko postane kar napeto kakšen teden.
Ko ti naloži preveč dela, mu jaz lepo povem, narejeno bo vse, imaš mojo besedo, vendar te bom obvestil časovno kdaj. Če moraš slučajno podaljšati mu jasno daš vedeti, da si oz. smo podaljšali npr. Team sodelavcev. in opravili delo. To storiš takrat ko veš, da zahteva nemogoče in ve tudi on vendar tega noče priznati. Tako spet potrdiš zaupanje, da ti ni vseeno. Ker dejansko po 8 urah greš lahko domov pa če se razpoč. Jutri je nov dan.
Dvomljiva, 16.08.2021 ob 21:46
Kaksen odnos imaste z nadrejenimi? Presenetil me je odnos vodje v zadnjem casu. Ze mnogo let delam v podjetju, kjer nisem napredovala nikamor kljub trudu. Ko sem dobila zacasno drugo delovno mesto, je bila nadrejena pretirano navdusena nad mano in mojim delom. Celo tako dalec je sla da me je hvalila pred vecim sodelavci za kar bi se ugreznila v zemljo ce bi se lahko. Zelo neprijetno. Resnicno se sprasujem kaj je bil namen tega in veckratnih pohval. Do nikogar ni bila se taksna nekaksna maska se je nadela ali pa le prevec dvomim v svoje delo. Dvomim v vse kar je izrecenega in narejenega
najbrž doma ne dobi, ljubice ga tudi nočejo več, zato ima polna jajca in te mal hvali da bi ga namoču
Forum je zaprt za komentiranje.