Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Pohvala in recept!

Pohvala in recept!

Pozdravljene!
Moram reč, da na tale vaš forum zaidem bolj poredko ampak zadnje čase vedno pogosteje. Še posebej od kar sem si ogledala Primoževo reportažo vašega srečanja. Vidim da ste se imele super in da ste res uživale. Med temi vašimi sporočili sem našla že marsikatero idejo in odgovor na kakšno mojo težavo. Res ste super!!! Pa naj še sama pristavim svoj lonček. Pri nas doma popijemo na hektolitre soka :))) in najboljši je seveda domači. Ne vem, mogoče ste ga že spoznale ampak vsega pa res nisem pregledala.

2 pomaranči ali greifrut
2 limoni
2 citronki
1 kg. sladkorja
10 l. vode

Sadje opereš in skupaj z lupino zmiksaš v multipraktiku. Dodaš vse ostalo, premešaš in pustiš stati 24 ur. Potem premešaš. precediš in naliješ v steklenice. Dobiš super sok podoben Frucu. Soka pride okoli 13-14 litrov. Če so pomaranče zelo sladke daš lahko manj sladkorja ali pa več vode. Jaz osebno ne čakam 24 ur ampak ga precedim ko se sladkor stopi. Imam občutek da se drugače preveč čuti lupina. Sok zdrži približno 10 dni ampak pri nas ga vedno prej zmanjka.

Pa obilo užitkov ob dobri pijači!

Npiši, ga še med recepte in ga dodaj v bazo.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close