Pohištveni saloni
Dobre izkušnje imam z Marosom. Sem imel nekaj reklamacij pa niso nikoli komplicirali. Sicer na splošno pri nakupovanju ne maram, da me prodajalci obletavajo, ampak ko hodim po salonih pohištva, običajno iščem nekaj konkretnega, in pri Marosu imajo vedno dovolj prodajalcev, da ne čakaš predolgo, da te kdo pogleda.
Slabe izkušnje imam z Lesnino. Sem imel napačen kos v paketu od Alplesa in sem čakal 5 tednov na drugega, čeprav bi mi lahko dali drug paket iz skladišča. Poleg tega niso vedeli, v katero skladišče jim je prišel nov kos, niti me niso takoj obvestili o prispetju. Sem moral klicati na Alples za informacije!
S prodajalci nisem bil zadovoljen v Harvey Normanu, drugih izkušenj pa z njimi na srečo (še) nimam. Je pa seveda to stvar prodajalca oz. oddelka. Lahko naletiš na čisto drugačno sceno.
Izkušnja v Lesnini Na Brdu:
Lansko leto sva kupovala kuhinjo. In Lesnina je ravno v tistem času oglaševala bajen 40% popust + dodatnih 10% za gotovino. Midva čist navdušena uletiva v Lesnino (točno sva vedela, kako postavitev hočeva in katere elemente, ker sva si že prej vse pogledala in skicirala). Prodajalki je bilo ful odveč vse, ker sta ji pač dva mlada tam nekaj težila, ampak se je toliko pomujala, da nama je naredila predračun. Ampak … Na noben način nama ni hotela dat specifikacije predračuna (niti pokazat), pokazala nama je samo izris (tudi tega nama ni hotela dat za domov), samo ceno pa je napisala na en majhen listek papirja. Sedaj pa najboljši del … Cena je bila brez popusta cca 1.450.000 (ne spomnim se točno do tisočaka natančno), s popustom pa po njihovem mnenju neverjetno ugodnih cca 827.000. Prideva domov vsa navdušena, pa mi mama pravi, da naj grem vseeno v Merkator pohištvo v Borovnico po še en predračun. Grem tja z isto sestavo kuhinje. Tip mi naračuna brez popustov cca 650.000 sit, seveda pa imajo oni pika kartico z možnostjo 12 obrokov. Jaz besna na Lesnino kot ris kako nategujejo folk z blaznimi popusti, ki jih v resnici sploh ni, saj je njihova cena s popustom še vedno dražja za 200.000 kot Merkatorjeva brez popustov. No, potem se že skoraj zmenimo v Merkatorju, vendar sem imela nekaj specifičnega v kuhinji in so morali oni to za dodatno ceno poslat v Svejo, nakar se je cena dvignila na cca 729.000 sit. Meni se je to zdelo čudno in sem ga prosila, če mi pošlje predračun, da vidim. In ta butec mi pošlje tisti predračun, ki ga Svea pošlje Merkatorju. In tam je jasno vidno, da Svea njim računa 550.000 za to kuhinjo, od tega jim pa odštejejo še rabat, oni pa meni 729.000, pa še zraven mi flancajo o blazni ugodnosti. Nakar sem imela vsega dosti in sem šla v Triles tukaj na Tržaško, kjer so mi za celo kuhinjo računali točno 550.000, torej tovarniško ceno Sveje, njihova marža je pa v bistvu rabat, ki ga dobijo od Sveje. Pa še ful prijazni so in ustrežljivi – skratka brez pripomb.
Midva sva ravnotako lansko leto opremljala stanovanje in moram rečt, da nikjer nisem bil ravno navdušena nad odnosom. Povsod sva imela občutek, da naju sploh ne jemljejo resno, ker sva pač mlada “in tak al tak samo firbcata in ne bosta nič kupila”. Edini profesionalen odnos in korektnost sva dobila od firme Azursedem iz MB (okenske police) in od prodajalca Lip Bled v hali A (zdaj te trgovine ni več), ne pa v tisti njihovi drugi trgovini v BTC. Dokaj v redu je bila tudi Krisma (kopalniška oprema). Kot pravim, najbolj pa sem bila presenečena nad Triles pohištvenim salonom, kjer so se nama res posvetili in narisali kuhinjo, ki je potem z vsemi specifičnostmi špilala v nulo pri montaži. Tam so nama potem šli tudi toliko na roko, ker sva hotela kupit gospodinjske aparate pri konkurenci, ki je ponujala na 12 obrokov (oni pa na 6), da so nama tudi gospodinjske aparate dali na 12 obrokov brez obresti, če jih vzameva pri njih (in to na njihovo spodbudo, ne da bi midva karkoli rekla, če nama jih dajo na 12, da jih pa potem pri njih vzameva).
Nič posebno dražji niso kot drugje v podobnih salonih. Odvisno kaj kupuješ. Recimo Alples ima (naj bi imel) tako ali tako enotne cene po vseh salonih, tako da te v Marosu ne bo prišlo nič dražje. Italijanska kuhinja Essebi, ki smo jo kupili, nas je prišla nekje v rangu Marlesa, s tem da imajo več elementov oz. so bolj prilagodljivi.
Vsekakor pa velja take zadeve vedno kupovati, ko imajo kakšne akcije, ali pa se vsaj dobro pozanimati za maksimalen popust.
Glede Lesnine mi je šlo zelo v nos še to, da hočejo za računalniški načrt kuhinje 5.000 SIT. To bi lahko vzel za žalitev, saj kaj takega nisem nikjer drugje doživel in se mi zdi docela nedopustno. Prideš kupovat zadevo za pol miljona in jim za to, da vidiš, če so ti sposobni zadevo prodati, plačaš 5 jurjev.
Forum je zaprt za komentiranje.