Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika pohanje zrezkov – nekje delam napako

pohanje zrezkov – nekje delam napako

Če imam veliko zrezkov in jih dam peči v dvakrat. V prvem krogu so zrezki ok, v drugem pa se mi drobtine iz prvega kroga začnejo žgati in se pripojajo na zrezke drugega kroga in so hitro zelo črni. Olje nikoli ne uporabim dvakrat. Kako vi pohate zrezke????

Ob menjavi zlij staro olje stran, obriši ponev s papirnatimi brisačami, daj novo olje.

Vmes, ko zamenjaš olje, posodo še obriši…..lahko pečeš pa v dveh posodah hkrati….vsejkakor ni nobena huda znanost, da moraš odstranit preostale drobtine….kar bi človek sklepal, da narediš, glede na to, da zamenjaš olje??????

Olje uporabim enkrat za več krogov pečenja zrezkov – problem je že v drugem krogu, ker začnejo drobtine iz prvega kroga črne ratat. Tu je problem. Ne bi rekla, da vi menjate olje za vsake 5-6 zrezkov, ki jih spečete.
Ja, razumeme, da drobtine precedim, če hočem olje uporabit za drugič.

Olja ni potrebno menjavati, dovolj je že če olje preliješ čez cedilo, očistiš ponev ( obrišeš drobtine) in teh težav ne bo več.

Meni se začenjo drobtine žgati šele, če poham res veliko krogov. Pet, šest ali več.Pa nikoli med cvrtjem ne menjavam olja.
Mislim, da je glavni problem pri tebi to, da imaš previsoko temperaturo olja med cvrenjem in/ali pa premalo olja v posodi. Znižaj temperaturo na skoraj najnižjo (npr 1 na električnem štedilniku) in cvri na tako nizki temperaturi, malo lahko povečaš temperaturo samo ob koncu, za kakšno pol minute, da dobijo zrezki malo lepšo barvo. Drugače pa cvri zrezke v mrežici, npr tisti za pommes frites. Tako ti ne bodo ležali na odpadlih drobtinah. Tudi če se začnejo drobtine žgati, to ne bo tako vplivalo na zrezke.

Ne vem, moja mama ko poha piščanca, tudi poha več rund z istim oljem, pa ga nič ne precedi (tudi ne vem kako naj bi precedil vrelo olje), ampak nima nobenih problemov pri naslednjih rundah. Jaz pa zelo redko poham in še to, sva samo dva in je dovolj ena runda, tako da ne vem odgovora. Mogoče jih probaj z lopatko ven pobrat.

Jaz sicer ne “poham”, se pa spomnim doma, da ni bilo problema, pa je bilo tudi treba cvret v več rundah. Mama je imela za to navaden lonec in do polovice napolnjen z oljem. Če torej cvreš v ponvi, je problem, da imaš preprosto premalo olja.

Ja, težava je (zelo verjetno) v tem, da imaš premalo olja. Naše mame (vsaj moja) so crvrle zrezke tako, da so v večjem loncu izpraznile najmanj dve flaši olja. Kar pa se mene tiče, je pohanje nezdravo, zato zelo redko poham in še takrat zgolj nekaj zrezkov za eno večerjo (vsak član družine dobi enega).

Očitno imaš previsoko tempareturo, da se ti drobtine tako hitro zažgejo. Mi smo velika družina in poham v štirih-petih rundah. Jaz sem včasih ponavadi vrgla zrezke v vročo maščobo, da zacvrči in takoj malo zmanjšala tempareturo. za tak postopek potrebuješ kar veliko olja, da zrezki plavajo (ali pa uporabljaj mrežico).
Odkar jemo bolj “zdravo” (pohanje???!), segrejem prazno ponev, vlijem kakšna 2 milimetra olja in dam not zrezke. Zmanjšam tempareturo (vendar ne na minimum),po vsaki rundi obrišem ponev s servieto in ponavljam… S kosi piščanca seveda tako ne gre, ker je daljši čas pečenja. Tu delam še po starem v fritezi. 10 minut na eni strani in 5 minut na drugi…temparetura 175 stopinj. Ne uporabljate več fritez?

Tud jaz mislim, da imaš pri drugi rundi previsoko temperaturo.

Jaz pa panirane zrezke dam lepo v pekač, v katerega dam malo olja in se lepo spečejo v pečici, seveda droptine ne hrustajo, so pa zrezki zelo zelo “njami in na pleh jih lahko zložiš vse naenkrat za celo familijo.

Hvala za odgovore. Zdaj sem ugotovila, da imam verjetno res premalo olja, poleg tega pa cvrem vedno na max temperaturi. Bom poskušala odpraviti eno in drugo, pa bomo videli. Res HVALA!!!!!!!!!

Jaz imam za pohanje fritezo in zrezki lepo plavajo v olju in jih nobene prejšnje drobtine ne motijo, pa še lepše je pečeno vse skupaj.

Pečeš na prevelikem ognju in se zato odpadle drobtine zapalijo.

Meni se začenjo drobtine žgati šele, če poham res veliko krogov. Pet, šest ali več.Pa nikoli med cvrtjem ne menjavam olja.
Mislim, da je glavni problem pri tebi to, da imaš previsoko temperaturo olja med cvrenjem in/ali pa premalo olja v posodi. Znižaj temperaturo na skoraj najnižjo (npr 1 na električnem štedilniku) in cvri na tako nizki temperaturi, malo lahko povečaš temperaturo samo ob koncu, za kakšno pol minute, da dobijo zrezki malo lepšo barvo. Drugače pa cvri zrezke v mrežici, npr tisti za pommes frites. Tako ti ne bodo ležali na odpadlih drobtinah. Tudi če se začnejo drobtine žgati, to ne bo tako vplivalo na zrezke.[/quote]

Temperatura na 1 ni v redu, ker potem od zrezkov padajo drobtine proč. Mora biti precej bolj vroče. Seveda pa ne spet na “ful”. S prakso pogruntaš na koliko je najprimernejše na tvojem štedilniku.

Po vsej verjetnosti imaš premalo olja.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close