Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Pohane šnite

Pohane šnite

Imam belo štruco kruha in bi rada naredila dobre pohane šnite. Koliko jajc, postopek…?

Hvala lepa

1 jajce in šest kil kruha
hhaa

Kruh narežeš, povaljaš v moki, jajcu in drobtinah in spečeš. TO so pohane šnite.

Iz svojih zelo zgodnjih let ima spomin, da je mami kruh dala najprej v mleko in nato v jajce. Jaz pa zdaj vržem kruh le v jajce in popečem v ponvi. Mleko ga najbrž še malo omehča? Sin hoče gor potresen kakav, jaz pa sladkor, kot pred 30. leti :))). Njami.

A res ne znaš narediti šnit !? Provokacija. 🙂

bljak

Jaz to jem vsak teden enkrat. Eno jajce, recimo dve veliki žlici mleka fino premešam, dam notri dve ali tri šnite kruha (jaz delam iz tega s semeni ali polnozrnatega), popečem na eni strani (na žlici olja), ko obrnem, dam pa na popečeno stran še šnito sira, kar imamo vsi radi. Eni si dajo pa gor sladkor – mi pač ne maramo sladkih…

Najprej v mleko, potem v jajc, v olje. Potem pa sladkor in cimet.

Zelo podobno, zložiš rezine kruha v pekač preliješ s mešanico, mleka in jajc, pečeš v pečici.

jaz jih naredim tako, da najprej stepem 1-2 jajci, to zalijem z mlekom in potem v tem hitro na obeh straneh pomočim kruh. Poudarek na hitro, ker sicer se kruh preveč napije in je pocast. Potem pa ocvrem.

pri nas doma so se šnite pekle samo enkrat maja, ko je florijan… nekakšna tradicija.
saj so dobre, ne rečem, samo kakšna kalorična bomba je to…

Tudi pri nas bodo danes pohane šnite, je ostala štruca belega kruha. Najprej v mleko, potem v jajc in ocvret v oljul Čez sladkor, njaaaaaaaaaaaami.

Ja, te so taprave!
Kakšna moka in drobtine le!

Ti pa malo slabo razumeš cinizem?
Če so šnite POHANE, kaj daš drugega kot moko, jajce in drobtine???

Točno tako. Mojemu sinu je všeč če so bolj sočne, se pravi jih malo bolj namočim v mleku, pa ne toliko da bi razpadle.

Moko in jajca stepeš, hitro pomočiš in v olje.. Gor pa dobro domačo marmelado… najraje ribezovo.

KLASIKA!!! Hjoooo, kje si tisti časi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close