Najdi forum

pohane kure

O pje…….pridem! Jaz pa pohano kuro prinesem. :)))) pa liter domačega vina. :))))

moj recept za dobro pohano kuro (celo ali po delih) , da se namoči v mleko z jušno kocko, potem pa normalno paniranje (jaz jo namočim, kar čez noč), dober tek

Le prid na sonček v Močvirje 😀 Sam žal šele enkrat marca 🙁 Zakaj regrata ni za dobit izven sezone, vse ostalo pa dobiš?

Bemu……..to pa bom probala. Prvič slišim.

Sicer pravijo, da je regrat užiten vso leto; sam mi smo vajeni ga nabrat in uživat samo spomladi.

Meni je nekako najbolje pohana v fritezi.

Kako pa spohaš celo kuro naenkrat?

haha, težko. Kura se ja poha po kosih. Ti si pa dobra. :)))))))))))))))

sem se nasmejala svojemu lapsusu, saj cela ne gre, samo po delih

Mogoče pa kdo iznajde nov recept za pohanje CELE kure. hahaha.

celo kuro pa v tisto folijasto vrečko in je pečena v nulo (žal ne pohana)

Ja, pečena pa ja; in to tako fajn zapečena mora bit, da koža hrustlja………njami. :)))))))))
Madonca, še lačna bom postala. Grem dat kuro iz zamrzovalnika. Bo za kosilo dans. :))))))))))

Hehe se mi je zdelo, da neki ne štima, ker meni še batka ne rata lepo ocvret, da ne bi bil pri kosti ves krvav. (batek je bojda noga)

aha. Jaz v batek vedno malo zarežem z nožem; pa počasi je treba pohat batke, da niso krvavi pri kosti. Fuj tajfl..če vidim kri not.

No, pa smo spet pri tem da imam rajši pečeno kuro 🙂 Nimam potrpljenja za počasno cvretje.

Zato pa jaz raje poham v fritezi; v njej še nikoli ni bilo krvi v batku. :))))

O seveda:-))))

Pišče (sej ne mislite resno s kuro ne) je krvavo pri kosteh, če imate odmrznjeno meso, ali pa če imate prevroče olje in se vam zunaj že drobtine zažgejo, notri je pa še surovo. Fuj res.. Informacije od oštirja! Drugače pa mora biti pohan piščanec v fritezi 20 minut pa konec, drugače je premalo.
Drugače ga pa jem samo v dobro preverjenih oštarijah (Pirc v Rovah pa Košir v Tacnu recimo), doma ga ne delam, tako da za zdravje ni kake sile.

Sem bila enkrat na počitnicah pri stari mami na štajerskem, pa me je na vrt poslal po repincl. Sem kar dolg stala med gredam, pa študirala kaj bi to lahko bilo. POtem sem šla nazaj s prazno skledo, ker mi ni nič delovalo repinclu podobno :))))

Lahko pa piščanca preden ga spohaš narezanega obkuhaš samo par minut in gotovo ne bo krvav! LP

Imam rešitev za vse tiste, ki se bolj zdravo prehranjujete in bi vseeno jedle pohanega piščanca. Našla sem okrepčevalnico v Ljubljani, ki vam pripravi pohanega piščanca v neki posebni fritezi pod pritiskom. Zato je v piščancu 90% man maščobe meso pa ostane sočno. www.pohanpsanc.si[/url]

Šel sem ga poizkusit na Gosposvetsko7 in res je odličen!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close