Pogrevanje špinače – nekaj mi ni jasno
Vem, da naj bi se gob in špinače ne pogrevalo, ker postanejo potem škodljive ali kaj že. OK, vse lepo in prav. Ampak kako je pa s tem pri določenih receptih, kjer moraš špinačo predpripraviti?
Za vikend namreč želim narediti loparnico. Po mojem receptu je treba špinačo najprej skuhati, ohladiti, zmešati s skuto itd. Potem narediti loparnico in speči. Se pravi bo špinača najprej ohlajena in nato spet pogreta v pečici. A to je pa v redu? Kako delate v takih primerih?
Podobno se sprašujem, ko je v kakšni menzi na jedilniku špinačna juha. V naši službeni menzi npr. se kosilo servira od 11h do 13h. Torej mora kuharica dve uri skupaj greti špinačno juho ali kako? Vem, da ne skuha sveže na vsake pol ure:-) Po dveh urah kuhljanja mora biti špinačna juha že čista rjava brozga. Kako pa je s tem?
Hvala in lep vikend,
Katarina
Drage moje,
ko se že pogovarjate o pogrevanju, bi jaz ponovila, kar sem že večkrat, nobene hrane ne pogrevajte. Kar ostane opoldan, n.pr. rižota, je dobra tudi hladna za pojest, kar pa ni hladno za pojest od tega, kar ostane opoldan, pa ZAVRŽIMO !
Poskus na podgnah je pokazal, da so po nekaj tednih zgubile ščetine, ko so dobivale pregrevano hrano.
LP E.
Jaz ne zganjam panike. Pogrevam tudi špinačo. Ker imam rada tako loparnico, kot kanelone, pa špinačno lazanjo in podobne jedi, kjer je potrebno prvo špinačo blanširati, da pade skupaj, ohladiti in potem pač ustrezno pripraviti. Pa saj se to ne dogaja vsak dan in tudi količine niso enormne.
Potem tudi zamrznjene špinače ne bi smeli uporabljati.
Kaj vse so pa pokazali poskusi na podganah, v to debato se pa ne bi spuščala.
Forum je zaprt za komentiranje.