Pogrevanje morskih sadežev
Nekomu sem omenila, da sem skuhala malo več rižote iz (zamrznjenih) morskih sadežev in da jo bom naslednji dan za enega jedca pogrela v mikrovalovni. Čudno me je pogledal, češ ali si upam pogrevati morske sadeže, školjke ipd. Tisti eden naslednji dan sem bila jaz, preživela sem brez posledic, vseeno pa me zanima, ali ima ta reč kaj osnove. Je kakšna omejitev za pogrevanje školjk, kot npr. gobe ali špinača?
Praviloma se NOBENA hrana ne sme pogrevati. V knjigi Proč s kuhinjskim loncem je to tako lepo in razumljivo argumentirano, da te mora miniti želja po vsakršnem pogrevanju, ko to prebereš. Na kratko, pri pogrevanju pride do kemijske reakcije, ko živila prično oddajati različne substance, mnogokrat tudi toksične.
Če pa bi me že kdaj prijelo, da bi naredila izjemo, potem se to zanesljivo ne bi zgodilo pri morski hrani.
Lep pozdrav,
Modra
Forum je zaprt za komentiranje.