Najdi forum

Pogovori s Si.mobilom

Zahvaljujemo se za vaša vprašanja. Še naprej se bomo trudili, da vaša vprašanja ne bodo ostala neodgovorjena. Za nasvet nas lahko kadarkoli povprašate na forumu Računalništvo in mobilna telefonija.

Prihodnji mesec pa se zopet vidimo na novi javni tribuni, ki jo pripravljamo za vas.

Želiva vam prijetno in brezskrbno dopustovanje s Si.mobilom in našimi partnerskimi omrežji,

Barbara in Špela

Si.mobil d.d. www.simobil.si I info@simobil.si I 040 40 40 40

Kot obljubljeno, ura je 12 in začetek javne tribune je tukaj:)

Danes je z nami Damijan Kohne, vodja skupine v Naročniškem sektorju mobilnega operaterja Si.mobil.

Pozdravljeni gospod Damijan in dobrodošli v današnji javni tribuni, ki bo namenjena vprašanjem povezanih s temo: Želim zamenjati mobilnega operaterja – kaj moram narediti?

Razmišljate o zamenjavi svojega ponudnika mobilnih storitev?

Želite ob tem ohraniti svojo obstoječo telefonsko številko? In se sprašujete, kje in kako to uredite, kateri dokumenti so potrebni, koliko časa traja prenos, ali v tem času lahko uporabljate svojo številko … In nenazadnje kakšni stroški so povezani z menjavo ponudnika.

Dragi obiskovalci, vabljeni da v uri, ki je pred nami, izpostavite vaša vprašanja, dileme…. našemu današnjemu gostu gospodu Damijanu.

Več preberite na: http://www.med.over.net/index.php?full=1&id=24629&title=Javna_tribuna____elim_zamenjati_mobilnega_operaterja_-_kaj_moram_narediti_

[youtube]abqZU5OVkKk[/youtube] Nikoli obupati 5 sekund pred čudežem ( Maginja Blinkita)

Zdravo, mene pa zanima kje lahko zamenjam operaterja, moram to pri obstoječem ali pri novo izbranem?
Hvala! Mojca

Lepo pozdravljeni!
Veseli me, da lahko pomagaman našim zvestim in bodočim uporabnikom tudi preko javne tribune na tem forumu.

Kar na plano z vprašanji.

Damjan

Pred nekaj leti sem zamenjal operaterja – iz Mobitela sem prestopil k Simobilu – in moram reči, da sem zelo zadovoljen.

Glede na to, da je Mobitel podražil cene, jih boste tudi vi? Kaj mi lahko ponudite vi? Trenutno sem na Itak Džabestu! A.

Ali res simobil registrira WIFI in ga je treba doplačevati ? Včerajšnja tema na monu. Kompetenten odgovor pa bi prav prišel, hvala.

Pozdravljena, Mojca S!
Celoten postopek prenosa številke uredite pri novoizbranem operaterju. S seboj morate imeti osebni dokument (potni list, osebna izkaznica ali novo vozniško dovoljenje), davčno številko in račun starega operaterja, ki ni starejši od 90 dni za naročnike oz. PUK kodo za predplačnike.

Lep pozdrav,

Pozdravljen, DKR,
hvala za zaupanje. Še naprej se bomo trudili da bote z nami in našimi storitvami zadovoljni.
Lep pozdrav,

Ali lahko za svojo hčer sklenem jaz naročnino in je na njeno ime? Stara je 14 let

Pozdravljeni,
uporabniki telefonov, ki podpirajo WiFi, se lahko na internet priklopijo, če je mreža odprta oz. če poznajo geslo, in lahko tako v Sloveniji kot v tujini surfajo brezplačno. Razen seveda, če ponudnik WiFi dostopa zahteva plačila. Si.mobil dostop do interneta prek WiFi ne zaračunava.

Lep pozdrav,

A je vedno treba kupit telefon ob sklenitvi ali podaljšanju naročnine?

Pozdravljeni,
Na Si.mobilu je poletje v znamenju razprodaj in dodatnih ugodnosti, ne pa podražitev. Si.mobil za mlade med 12. in dopolnjenim 31. letom ponuja pakete ORTO, in sicer: ORTO U NULO, ORTO MUZIQ in ORTO BERI. Več o ponudbi paketov ORTO si preberite tukaj: http://www.orto.si/ponudba/.

Velja pa poudariti, da za Ortovce pripravljamo sveže mesečne ponudbe, ki vam iz meseca v mesec prinašajo zanimive in uporabne ugodnosti. Trenutno lahko izkoristite čas razprodaj in na ORTO razprodajah kupite katerega izmed odličnih mobilnikov po znižanih cenah: http://www.orto.si/razprodaje/.

Lep pozdrav,

Uporabljam številko na mobitelu, ki je pisana na mojo mamo. Ali lahko pridem k vam in obdržim številko?

Meni pa nekaj ni všeč. Sedaj ste uvedli pošiljanje opominov preko sms-jev, ki niso enakovredni pisnim opominom, saj si brez položnice primoran plačati znesek, kot da le te nimaš. Če si dosedaj izgubil, založil, ali ne dobil prve položnice, si lahko rešil situacijo z opomionom, sedaj pa to ne bo več možno. Zakaj nam ne omogočate, da poravnamo opomina tako kot smo ga lahko nekoč?

Ponavadi operater za prehod zaračuna prehod, koliko je to pri vas? Hvala, T.

Včasih, če si klical v drugo mobilno omrežje si dobil govorno opozorilo, da kličeš v drugo mobilno omrežje. Sedaj pri prehodih med operaterji, ko oseba zadrži številko, te nihče več ne opozori, da kličeš v drugo mobilno omrežje. Seveda so potem stroški lahko višji. Kako lahko torej jaz izvem, ko nekoga kličem na številko v isto mobilnio omrežje, da je le ta resnično v tem omrežju, ne pa v katerem drugem?
hvala

Pozdravljeni,
številko lahko obdržite in postopek za prenos številke je podoben, kot smo danes že opisali. Razlika je le, da pridete na eno izmed naših prodajnih mest skupaj s svojo mamo. Vaša mama bo prenesla svojo telefonsko številko na vas, vi pa sklenete naročniško razmerje. To lahko vse hkrati in hitro uredita v našem prodajnem centru. Na pozabita pa imeti s seboj osebnih dokumentov, davčne številke in mama naj ima s seboj račun starega operaterja, ki ni starejši od 90 dni, če je naročnica, oz. PUK kodo, če je predplačnica.

Lep pozdrav,

Pozdravljena, DArinka!

Vaša 14 letna hči, sama ne more sklepati naročniškega razmerja, lahko pa zanjo naročniško razmerje sklenete vi. Za sklepanje naročniškega razmerja potrebujete osebni dokument in davčno številko. V kolikor bi za vašo hčer želeli skleniti paket ORTO U NULO morate s seboj imeti tudi EMŠO vaše hčere. V kolikor je hči že uporabnica pri drugem operaterju lahko le to prenesete.

Za vse dodatne informacije sem vam na voljo,

Zanima me ali imate že kaj boljšo pokritost signala po Sloveniji, kot ste imeli lansko leto. Ker sem zelo vezana na terensko delo in komunikacijo preko gsm-ja je meni najbolj važno, da sem vedno in povsod dosegljiva. Sedaj z Mobitelom sem zelo zadovoljna, kljub temu, da so cene verjetno malce višje, je pa kakovost zagotovljena.

Lani sem vzela instant Internet od Simobila, pa sem ga morala zamenjat za Mobitelovega, ker nikakor ni lovil pa stanujem le nekaj km iz Ljubljane.

Hvala za odgovor.

Pozdravljeni, istoomrežje!

Rešitev vašega problema je enostavna. Si.mobilovi maročniki si lahko preko USSD ukaza aktivirate govorno opozorilo z vtipkanjem kode *789# in pritiskom tipke kliči, predplačniki pa uporabite kodo *456# in pritiskom tipke kliči.
Številke lahko preverite tudi na spletnem naslovu www.npch.si.

Za pomoč in dodatne informacije sem vam na voljo.

Mene pa zanima,če lahko omogočate,da če spremenim telefonsko pri vas,da se obvesti vse moje prijatelje,da imam novo. Ker obveščanje z smsi celega imenika je zelo počasno in drago. Tnx. Barbi.

Pozdravljeni,
naše omrežje za širokopasovni mobilni dostop do interneta smo nadgradili s tehnologijama HSDPA 7.2 in HSUPA 2.0. Hkrati smo povečali zmogljivosti omrežja in vam tako omogočili še boljšo izkušnjo s storitvami mobilnega interneta.

Pokritost prebivalstva z našimi storitvami:
Standardne storitve 2G (GSM/GPRS): 99,6%
Prenos podatkov (EDGE): 90%
Širokopasovni mobilni internet 3,5G:
– HSDPA 7.2: 64%
– HSUPA 2.0: 30%

Naš zemljevid pokritosti in načrtovane nadgradnje si lahko ogledate tukaj: http://www.simobil.si/sl/inside.cp2?cid=25FA5F0F-2EAE-2498-49CB-C12EEAD77BFC&linkid=content.

Lep pozdrav,

Pozdravljeni,
imela sem predplačniško razmerje, pa sem malo raziskovala med ponudniki, kateri je bolj ugoden. Za mlade do 30. leta je ugodnosti še pa še, za starejše pa… Vsak mora sam pri sebi ugotovit, koliko in kam kliče največ, me pa žal Simobil ni prepričal. Niti z najnovejšo akcijo -50% naročnine. Zame je trenutno najbolj ugoden Tušmobil, kjer je v mesečni naročnini določen fond minut zastonj, prav tako SMS in MMS.

Lep dan.

Pozdravljena, Barbi K!

Si.mobil svojim uporabnikom omogoča obveščanje svojim uporabnikom na vseh prodajnih mestih. S seboj prinesite le telefonski aparat in SIM kartico. Storitev obveščanja prijateljev je brezplačna.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close