Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Pogostost umivanja las

Pogostost umivanja las

Kako pogosto perete lase? Prej sem prala na vsake 3 dni, zdaj pa sem pričela s pranjem na 4 in 5 dni in opažam, da se mi manj mastijo.

js morm vsak dan

ker mi smrdijo gor po kvasu

pomoje razrascena glivica

Vsak dan. Imam tanke in goste lase. Suhe konice in mastno lasišče. Če si jih ne perem redno ratajo katastrofa. Lomljivi, brez sijaja….

To nakladanje da se da lase navadit da se ne mastijo je že rahlo smešno. Kot da si ne bi umivali frisa in bi se tako navadil da se ne masti. Sem pred leti probala ta štos in edino kar sem si pridelala je bil prhljaj in prav zadebeljeno lasišče s krastami.

Drugače pa večino ljudem lasje smrdijo. Ne vem kako ne opazijo. Sploh tisti ki nosijo mastne spete. Ko se približaš prav zavohaš. Ne vem al glavo al za ušesi, kjer se tudi ogromno ljudi očitno ne umiva.

Se skusam drzat kot se je moz drzal pravila. ?

Nedelja in sreda.

No vcasih ko v sredo ne utegnem oz me ni doma, potem takoj v cet zj.

Jaz vsako jutro. Ustanem okoli pol petih grem pod tus in umijem lase. Posusim in polikam. Vsak dan tako. Ne maram neurejenih las. Do 6 sem fertik in pol grem zajtrk pripravljat.

Odgovor na objavo uporabnika
yram, 18.01.2022 ob 10:02

Jaz vsako jutro. Ustanem okoli pol petih grem pod tus in umijem lase. Posusim in polikam. Vsak dan tako. Ne maram neurejenih las. Do 6 sem fertik in pol grem zajtrk pripravljat.

Kdaj hodis spat in zakaj tako zgodaj vstajas??

Šnelca_783, 18.01.2022 ob 10:04

Kdaj hodis spat in zakaj tako zgodaj vstajas??

Spim 4-5 ur, vec ne morem. Od nekdaj tako. Moz pravi, da spociti ljudje ne morejo dolgo spat :))

Spat grem okoli pol 12, vcasih ob 12, cim se ulezem spim haha

Umijem si jih vsak dan, ker mi je enostavno fajn imeti sveže, dišeče lase 🙂 Imam pa tanke, goste in ne predolge lase, tako da mi sušenje ne vzame toliko časa.

1x na teden, imam srečo, lasje se mi ne mastijo in kodri mi zdržijo cel teden.

yram, 18.01.2022 ob 10:10

Spim 4-5 ur, vec ne morem. Od nekdaj tako. Moz pravi, da spociti ljudje ne morejo dolgo spat :))

Spat grem okoli pol 12, vcasih ob 12, cim se ulezem spim haha

Dobra si.

Mene ze tako base kron.utrujenost in premalo spanja mi prav dan unici.

Morda pijes prevec kave, pozno zvecer??

dnevno, 18.01.2022 ob 09:47

Vsak dan. Imam tanke in goste lase. Suhe konice in mastno lasišče. Če si jih ne perem redno ratajo katastrofa. Lomljivi, brez sijaja….

To nakladanje da se da lase navadit da se ne mastijo je že rahlo smešno. Kot da si ne bi umivali frisa in bi se tako navadil da se ne masti. Sem pred leti probala ta štos in edino kar sem si pridelala je bil prhljaj in prav zadebeljeno lasišče s krastami.

Drugače pa večino ljudem lasje smrdijo. Ne vem kako ne opazijo. Sploh tisti ki nosijo mastne spete. Ko se približaš prav zavohaš. Ne vem al glavo al za ušesi, kjer se tudi ogromno ljudi očitno ne umiva.

meni samo zgoraj smrdijo pa ne vem zakaj

Približno 2 x na teden, ker se mi mastijo, poleti včasih še bolj pogosto (delam zunaj in se spotim).

Če ne bi imela mastnih las, bi si jih oprala na 14 dni. Ni preveč zdravo, kar naprej umivati lasišče in sušiti s fenom.

Moja mama je pred davnimi leti služila v Trstu in njena gospodinja si je umila lase 2 x letno, drugače pa se je samo česala. Imela je čudovite, goste, črne lase. Vedno da je govorila, da lasje so za česati in ne za prati….

imam dolge, naravno skodrane lase, mastijo se mi ne, postanejo pa “težki”, tako da si jih umivam 2x tedensko, včasih tudi 3x

1x na teden, pa se takrat mi je kar skoda, ker imam se cist super frizuro. Imam sicer dolge, noro goste (sem si jih ze s pinceto vn pulia, da bi jih bilo manj), ravne lase, ki se ne mastijo. Pranje je tudi projekt, ker to se susi pol dneva, fena nocem kaj dosti uporabljati. Dosti tudi sportam, takrat lase spnem z elastikami in po sportanju le skrtacim. Drugace imam vedno spuscene lase.

Smrdim ne, vem, ker voham kot bloodhound, bi tudi sebe, ce bi smrdela.

Poznala sem tudi jaz eno zdravnico iz Kranja, ki si je lase prala 1x letno, drugo le cesanje in imela je krasne lase.

Anonimno 4380, 18.01.2022 ob 12:21

1x na teden, pa se takrat mi je kar skoda, ker imam se cist super frizuro. Imam sicer dolge, noro goste (sem si jih ze s pinceto vn pulia, da bi jih bilo manj), ravne lase, ki se ne mastijo. Pranje je tudi projekt, ker to se susi pol dneva, fena nocem kaj dosti uporabljati. Dosti tudi sportam, takrat lase spnem z elastikami in po sportanju le skrtacim. Drugace imam vedno spuscene lase.

Smrdim ne, vem, ker voham kot bloodhound, bi tudi sebe, ce bi smrdela.

Poznala sem tudi jaz eno zdravnico iz Kranja, ki si je lase prala 1x letno, drugo le cesanje in imela je krasne lase.

Če imaš tako kvalitetne lase, si jih komod lahko umivaš na 14 dni ali 3 tedne. Če so lasje gosti, verjamem, da je sušenje res pravi projekt.

Se kar podpišem pod tole.

1x na teden s šamponom, ostalo po potrebi z vodo. Karkoli sem poskušala spreminjati, je rezultiralo kot razdraženo lasišče in posledično prhljaj.

Odvisno, kaj počnem.

Imam blazno goste, močne lase, dolge do pasu.  Za povrh vsega naravno kodraste.

Če ne počnem nič posebnega, si jih perem na 7-10 dni. Poleti, ko je vroče, bolj pogosto. Če npr.pomagam možu, ko gre ometat dimnik, pa takoj po tistem, pa ni pomembno, če sem si jih oprala prejšnji dan.

Oh sveta preproščina.

Drage moje dame, dejstvo, da ne vohate sebe, še ne pomeni, da vas ne vohamo drugi. In ti drugi smo tisti, ki sedimo zraven vas v službi, v avtobusu, na malici ter vas vljudno prosimo, da se vsak dan stuširate, zamenjate spodnje perilo in majico, nato si pa pod tušem vsaj ene dvakrat ali trikrat na teden umijte še lase. Pliiiiz.

Ni to nobeno nakladanje, ampak dejstvo.

Koza ima svoj zascitni sloj z namenom.

Ne drzi, 18.01.2022 ob 19:38

Ni to nobeno nakladanje, ampak dejstvo.

Koza ima svoj zascitni sloj z namenom.

Si ti moja cimra z ekonomije?

Vsak drugi dan. Dolgi lasje.

Če si jih dnevno krtačim gre 1x tedensko. Večkrat ko si jih perem slabše imam in lasišče me bolj srbi. Čim manj kemije nase in vase;)

V povprečju enkrat na teden ali celo dva, odvisno od vremena in tega, kaj počnem. Imam goste, srednje dolge lase, ki jih vsak dan temeljito skrtačim vsaj trikrat.

Vsako nedeljo.

pogostejse pranje se je pokazalo v tem, da so se mi zacele mastiti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close