pogostitev večjega števila ljudi
Te dni se ubadam z recepti primernimi za pripravo prigrizkov za veliko število ljudi. Recimo, da je potrebno postreči 50 ljudi naenkrat. Torej mora biti hrana pripravljena vnaprej, zdržati mora eno urico na tej vročini, mora biti narejeno tako, da se prime v roko in mora biti zelo poceni, ker če ne bankrotiraš 🙂
A mi pomagate s kakšno idejo?
Trenutno imam kruhke z domačo salamo, pršutom, sirom. Mini koščke že na krožničkih pa seveda malo oljk zraven.
Različne zavitke. Sem te dni trenirala 🙂 s kupljenim testom in je rezultat katastrofalen. Da bi delala testo pa vem, da mi ne bo zneslo. Katero kupljeno testo je ok? Vzela sem od Pečjaka in je čisto vsako počilo 🙁
V bistvu se je trgalo že, ko sem zavitek zavijala. Čisto preveč suho testo 🙁 Obstaja kakšno res dobro?
Sardelce 🙂
Skutin štrukelj. Ker je večina tujcev se mi je zdela najlažja izbira za našo domačo kuhinjo.
Jagode. Predvsem za poživitev. Najraje bi dodala sladoled ampak je čisto prevroče zunaj. Bom verjetno dodala sadno kupo. To lahko narežem dan prej in bo dobro.
Naredila bi še bučkine polpetke. Kako se obnesejo, če jih spečeš dan prej?
Mi je pa prav zanimivo. Sama sicer kuham 2x dnevno in v tem uživam. Pa imam kljub temu težave saj gre za povsem drugačen način priprave hrane in priznam, da nimam nobenih izkušenj.
Draga Šavrinka…čist sline so se mi začele cedit.
Sicer nimam kak koristen predlog, ker sem pri kuhi in teh zadevah resnično manj vešča kot ti, jaz kuham bolj po občutku, pa še to na hitrco, ker med tednom ni časa…med vikendi pa si vzamem, vendar ni da delam kake specialitete…čist obične jedi.
Zadnjič sem pocvrla bučke, pa so ble mrzle še boljše. Mislim, da bodo naslednji dan odlične….
Srečno pri pripravi!
Na zobotrebec daj košček sira, olivo in en mali češnjev paradižnik. Potem lahko narediš Polnjene paradižnike in sicer kupiš kako dimljeno ribo in jompretlačišvz valico, dodaš toliko majoneze, da je mazljivo. Ter maso napolniš v male češnjeve paradižnike, ki jih prej izdolbeš in malo posoliš. Potem lahko spečeš še kakšen sirov ala burek z dodatkom šparglev ali pa špinače In narežeš na majhne koščke. Potem lahko na gresine spiralno oviješ v pršut in daš v kozarce ( to je imel zelo ras predsednik Drnovšek in so dobile ime Drnovškove palčke ). Lahko skuhaś v tdo jajčka , jih razpoloviš in gor daš en inčun, lahko tudi tiste ki so zviti okroglo s kaprami.
Mi (pa ne pretiravam) jemo 3x na teden pašto :))) na različne načine…
No enkrat sem bla v Trstu na enem aperitivu, pa sej veš kako imajo tam navado it na aperitive okol 18 ure, pa zraven pijače, postrežejo še z razmimi prigrizki…
No tam so dali v posodice, pašto s paradajzem in baziliko, posebej so meli pohane olive, al pa različne omakice v posodicah, kjer si namakal olive, bruschetto, tortiljo….
No postrežejo tudi z majhnimi koščki focaccie, pa mini pizettami,
No prcej je blo rićža na solati, pa pašte z različnimi prelivi (brez mesa), paradajzev preliv pa je dobra tudi mrzla…
Če si našla kako idejo 🙂
Pitulice. Pred leti je bilo o tem veliko govora na prehrani.
Jaz včasih naredim marinirane šampinjone- na hitro jih popražim, ohladim in naredim kot neko marinado z ol. oljem, limono, majeronom (včasih dam tudi vejico žajblja), malo balzamičnega kisa, petršilj., česen…. to tudi lahko stoji v hladilniku sigurno 2 dni.
Uf, dobra si Savrinka. Koliko ljudi ti bo pa pomagalo?
Ker omenjaš kruhke:
– mogoče bi naredila še kakšne namazane s paštetami, gor pa rezino paprike in paradižnika?
– za sladico lahko.puding, pred servianjem pa okrasiš s smetano ali žlico sadnega soka?
– ali pa palačinke z različnimi nadevi?
Štrudelj je odlična ideja – jaz bi naredila še jabolčnega. Ali pa kakšen biskvit.
– od sadja na pozabi na lubenico….
si od pečjaka vzela tisto v rolo zavito testo?
tega moraš dat na moker servet in ga potem še fino namočit od zgoraj z mešanico tople vode in kapljico olja, preden daš filo gor 🙂
prodaja pa tudi Hofer to isto pečjakovo testo, le da je cena denarnici bolj prijazna.
jaz s tem testom delam bureke (vse od skutinega do pica), delam štruklje, delam mini mehiške ali kitajske zvitke, ali raznorazne mesno zelenjavne zvitke, pa tudi sadne – razne štrudle itd. … kar pač imam v hladilniku … skratka vse. lahko je toplo ali hladno ali nekaj vmes, sigurno pa eno uro počaka na teh zunanjih temperaturah.
drugač jaz zelo rada za več ljudi naredim razne testeninske ali riževe solate … v večjih skledah, potem si pa sami naložijo na krožnike po želji … je zelo poceni in količinsko veliko, pa nasitno tudi … riž ali mini makarončki, zraven pa paprika, paradižnik, koruza, fižol, mlada čebula, kumare spustijo vodo, lahko čez mal popečenega piščanca ali tune.
Ja jaz kuham, pa Šavrinka, pa en Šavrinc sadje reže in dva mala dinozavra fajn pomagata, da vse ne teče povsem gladko :)))) Drugače povedano, če bi Šavrinc raje otroke kam odpeljal ta čas bi šlo hitreje ha ha Še dobro, da se takih stvari lotim, ker so mi v veselje :)))
Lubenica ja. Samo naše še cvetele niso :))) Bom verjetno šla res v trgovino po lubenicah trkat. Za osvežitev so krasne.
šavrinka, prejšnji teden sem delala špinačni burek, odlično je ratal, naslednji dan mrzel je bil pa še boljši
sem gledala recepte, na koncu pa malo improvizirala po svoje, ker nisem imela vseh sestavin doma, špinačo brez težav nadomestiš z blitvo.
no jaz sem špinačo malo popražila na čemažu v olivnem olju, solila, ohladila, dodala kislo smetano (toliko, da je bila zmes gladka, mazljiva), dodala eno jajce (to spet narediš po občutku) in namazala na testo (beri zgoraj o pečjakovem testu 🙂
spekla da je zgoraj lepo zarumenelo, pokrila z mokrim servetom, da se je lepo zmehčalo in njami!
res dobro, priporočam, sploh če imaš blitve veliko.
Kako pa to potem postrežeš? S kruhki? Zraven salame?
Grem poiskat pitulce:)[/quote]
Mi jih ponavadi jemo s kruhki, malo popečenimi.
Kar se testa tiče, tudi meni Pečjakovo ni dobro. Vzamem enega drugega-ne spomnim se imena (logo: neka napol okrogla modra oznaka je v enem kotu). Kupim že razvaljano (ne zmrzneno). Preden ga obložim, ga vedno premažem z vodo (s čopičem). Pomaga.
Aha ekole kje sem zgrešila. Sicer ni bilo v roli ampak zloženo na 4 dele. Ma se je res lomilo takoj, ko sem ga pogledala 🙁 Pa hvala za namih za hofer 🙂
Riževa solata. Na to pa nisem pomislila 🙂 Super ideja. Gledam, da je čimveč domačega ampak vse itak ne more biti in mrzla solata je krasna v teh vročih dneh.
Kako pa to potem postrežeš? S kruhki? Zraven salame?
Grem poiskat pitulce:)[/quote]
Kar se testa tiče, tudi meni Pečjakovo ni dobro. Vzamem enega drugega-ne spomnim se imena (logo: neka napol okrogla modra oznaka je v enem kotu). Kupim že razvaljano (ne zmrzneno). Preden ga obložim, ga vedno premažem z vodo (s čopičem). Pomaga.[/quote]
Kar se testa tiče, tudi meni Pečjakovo ni dobro. Vzamem enega drugega-ne spomnim se imena (logo: neka napol okrogla modra oznaka je v enem kotu). Kupim že razvaljano (ne zmrzneno). Preden ga obložim, ga vedno premažem z vodo (s čopičem). Pomaga.[/quote]
Ja, tega. Se nisem mogla spomniti imena 😉
Aha ekole kje sem zgrešila. Sicer ni bilo v roli ampak zloženo na 4 dele. Ma se je res lomilo takoj, ko sem ga pogledala 🙁 Pa hvala za namih za hofer 🙂
Riževa solata. Na to pa nisem pomislila 🙂 Super ideja. Gledam, da je čimveč domačega ampak vse itak ne more biti in mrzla solata je krasna v teh vročih dneh.[/quote]
ko delaš karkoli iz tega testa ni nič narobe če se mal polomi ali potrga, itak zaviješ na koncu in masa te potrgane luknje zafila, mal ven pokuka ampak dobro je pa še vedno zelo in tudi na pogled ni nič narobe če je malo mase zunaj 🙂
Spomnila sem se še , da lahko po dolgem narežeš bučke, jih popečeš na ponvi, potem daś na sredino rezino mladega sira in oviješ bučko okrog in spneš z zobotrbcem. Mladi sir rahlo daš tudi v rdečo pečeno papriko in potem narežeš na grizljaje. Mladi sir je dober v večji ploočevinki v LIdlu, prav tako pečene paprike v kozarcu iz Lidla.
Ja, tega. Se nisem mogla spomniti imena ;)[/quote]
Mogoče še ena moja izkušnja glede testa. Vedno dam dva sloja testa. Najprej prvega premažem z vodo, dam čez še enega in ga spet premažem z vodo, potem dam nadev. Stvar sploh ni predebela, se pa ne lomi in je bolj kompaktan.
zadnjič sem gledala pri lorraine pascal parmezanove lizike…
http://www.redonline.co.uk/food/recipes/lorraine-pascale-s-parmesan-poppy-seed-lollipops
Jaz bi naredila tudi kakšen piza zavitek, pa grisine s pršutom in melono, morda malo slanega peciva, in pa kar nekaj hladnih pašt in rižot, pa tudi kakšen polnjen paradižnik z rižem, morda polnjene bučke,popečeno polento, različne frtalje, … Za ljubitelje rib pa kakšno ribo v alufoliji pa krompir zraven, kar daš v pečico par minut prej, pol pa serviraš kar v foliji in ni nobenega dela več.
Forum je zaprt za komentiranje.