Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Pomoč voznikom v prometu Pogojna doba in 3KT

Pogojna doba in 3KT

Pozdrav.

Včeraj sem na mokrem in nevarnem odseku brez opozorilnih tabel skrenil s ceste in tako delno razbil svoj avto ter poškodoval sebe, dobil sem več udarcev na različnih mestih, sprožili so se tudi airbagi. Cestišče je bilo zelo mokro in spolzko. Dobil sem 3KT zaradi neprilagojene hitrosti ter globo 300€. Seveda se nisem strinjal z policijskim zapisnikom. Glede na to, da je odsek res nevaren in napram dežju zelo spolzek, sem seveda pripeljal z normalno hitrostjo in nisem divjal. Tudi sami policisti so dejali, da je res nevarno in spolzko, ampak kazen in globa je vseeno padla takšna kakršna pač je. Kako lako sploh policistka brez dokazov potrdi in napiše, da je bila hitrost neprilagojena, ne razumam, to se lahko zgodi vsakomur. Udeleženih v prometni nesreči na srečno ni bilo, prisotna je bila policija ter avtovleka. Alko test je pokazal 0,0. Tudi sam sem se poškodoval, močne bolečine v glavi, vratu, hrbtu in rebrah. Slike v bolnišnici so pokazale, da ni kaj zlomljeno ter, da notranjh poškodb ni, vse v normalnem stanju, počitek. Dobil sem teden dni bolniškega staleža. Imam zavarovanje AO+. Zanima me slednje: Sem upravičen do kakšne odškodnine? Jo lahko pričakujem? Kaj moram narediti, na kaj moram paziti, kako max. iztržit? Nesreča se je zgodila na poti v službo, lahko še tukaj kaj uveljavljam? Glava in vrat me bolita zelo močno, konec tedna imam kontrolo pri zdravniku, če ne bo bolje podaljšam bolniški stalež.

Imam pa še večji problem, ki je sledeč:

Pred časom sem 3KT dobil zaradi prevoženega stop znaka in sem povzročil prometno nesrečo, za tem sem dobil še 16KT zaradi alkoholiziranosti, torej so mi vozniško odvzeli. Uveljavljal sem predlog za pogojno in dobil 1 leto pogojne. Opravil sem tudi edukacijske delavnice in zdr. Pogojna se izteče Aprila 2017. Vem, da v času pogojne ne bi smel povzročiti hujšega prekrška, ki je tretiran z 3KT globo in seveda glih to se mi je nekako krivično zgodilo in sploh ne po moji krivdi. Kaj sedaj narediti v taknem primeru? Čakam sklep od sodišča v katerem mi bodo trajno odvzeli VD, ker sem storil prekršek z 3KT v času pogojne. Na kaj bi se lahko pritožil? Tudi policistki sem omenil situacijo in se nikakor nisva morala pogoditi, ker tako je pač po zakonu, samo globe mi žal ni morala napisat. Se da izbit pike na Vranskem? Ampak mislim da je za Vransko potrebno imeti vsaj minimum 4KT v sklopu neprilagojene hitrosti ali takšnih sličnih prekrškov, jaz imam od prej samo 3. Za alkoholiziranost ni mogoče zbijat na Vranskem, saj te zaradi alkohola napotijo na edukacijske delavnice.

Sem v hudih težavah, mi lahko mogoče kdo pomaga, kako reagirat na sklep, ki ga bom kaj kmalu dobil na dom? Nočem izgubiti VD in vse delati znova. Kako dolgo sploh imaš prepoved opravljanja VD, če ti ga vzamejo prvič? Vem, da se mi je naredila krivica, lahko bi dobil samo višjo globo brez KT, saj nisem prevozil dobenega znaka, nisem se zaletel v drugo vozilo, najbolj me pa moti to, da kako lahko policistka napiše v izjavo, da sem preveč vozil in mi napiše za neprilagojeno hitrost, mi lahko kako to dokažejo? Sam sem mnenja, da je odsek zelo nevaren in spolzek.

Prosim za pomoč ter se že v naprej zahvaljujem za odgovore in koristne nasvete.

Pozdravljeni, glede na vašo situacijo vam preostane le, da ugovarjate na zadnji plačilni nalog z navedbami, kot jih navajate . Torej, da niste prekoračili hitrosti itd. Stvar presoje policije je ali bo ugodila ugovoru ali ne oz. lahko se zadeva nadaljuje na sodišču. Če vam uspe z ugovorom nimate težav. Če ne uspete z ugovorom, boste ob vozniško odvoljenje in če ga boste želeli imeti ga boste morali opravljati ponovno. Glede odškodnine imate pravico do uveljavnja in morate na zavarovalnici podati zahtevek za izplačilo odškodnine. Kaj več mislim, da vam ne pripada, morda še zahtevek za manj vrednost vozila, če imate vozilo kasko zavarovano. Pozanimajte se na zavarovalnici kakšno zavarovanje imate in kaj vam pripada. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, info@as-amtk.si

Hvala za odgovor. Koliko časa imam na ugovor napram policije? Globo sem že plačal..

Hvala še 1x

Pozdravljeni, če ste globo že plačali ste s tem priznali prekršek. Tudi, če boste podali ugovor, bo verjetno zavrnjen. Morda bi bilo smiselno obiskati kakšnega advokata, da spodbija celotno zadevo, če bo šlo. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, info@as-amtk.si

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close