Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev POGODBO O VKLJUČITVI v usposabljanje na delovnem mestu – ZZ

POGODBO O VKLJUČITVI v usposabljanje na delovnem mestu – ZZ

Jaz sem bila dne 1.7.2009 tudi na razgovoru na davčni in sem že izvedela da sem izbrana za usposbljanje.Zdaj pa ne vem ali naj sprejmem ali ne.

Če ne sprejmeš, te “črtajo” iz Zavoda, žal!
To bi se mogla prej pogovorit, kar na razgovoru,
ko vprašajo, če ima kdo zadržke…
Vso srečo!!!
Meni je bilo moje usposabljanje svetovno, bi še 1x šla!
Lp.

Tudi meni so že v petek potrdili iz Zavoda, da sem bila izbrana. Komaj čakam, da začnem delat.

Vidim, da imate že tole temo pa me nekakj zanima, če kdo ve.
Namreč mene so iz zavoda oziroma nekakšnega kluba za zaposlovanje (sodelujejo z zavodom) že nekajkrat poslali na usposabljanje in to vedno v proizvodnjo, nikoli na delovno mesto z mojo izobrazbo. Do zdaj sem proizvodnje vedno zavrnila, ker sem se tako tudi dogovorila s svetovalko na zavodu zaradi mojih zdravstvenih težav in ene operacije, ki jo še čakam. Vendar v temu “klubu” kar naprej silijo s proizvodnjami. Zdaj naj bi spet delala v proizvodnji, jutri imamo predstavitev, sicer ne vem ali bo spet proizvodnja, po telefonu nič ne povejo.
Zdaj me pa zanima nekaj stvari:
Prejemam socialno podporo, ali mi socialna ostane, če bom na usposabljanju?
V kratkem me čaka operacija, ali se sploh splača na usposabljanje, če ga bom morala tako ali tako prekiniti zaradi operacije? In v tem primeru verjetno ne bom imela niti socialne (če mi jo bodo odvzeli) niti “plače” od usposabljanja, če ga bom prekinila.
Predvsem pa kako “svetovalkam” v tem klubu dopovedat, da v proizvodnjah ne morem delat vsaj dokler ne dam čez operacije?

Lep pozdrav

lep pozdrav —hm o tem vse ki sem prebral sem tud jaz u taki situacij..ta zavod mi gre nakurac en dan vse zbobardiran ko bin laden,to ni drzava ki jo rabimo.ni pravi zakon in vlade,ljudi ki smo na zavdu bi mogli tud mal u lj it na štrajk .in ne z tablami in z piščalkami u usta ampak pa lj pozgat kot pravi štrajk..slovenija se ni videla groznega štrajka.sam en da ko jaz bom organiziru ljudi ki so na zavodu in mediji porocim da nismo njihovi zavodčrnuhi sužnji.,,,vlada in moderen pahor ki se pameten dela uresnici pa budast .dol z vlado in na vlado bi mogel prid i oseba ki je nezaposlena ko t mi na zavodu ki so prijavleni .ki se ucimo z njihove napake i n izkusnjih ter doziveli marsikaj,,kaj pahor ve ce ni odrasel na zavodu za zaposlovanje kot mi nezaposleni ..13 let sem ze na zavod in se nit eno delo mi niso ponudili…sam sem si jo iskal in km prevozil za razgovore ,,placal pa mi ni nihce benzin,socialna pa mi je 180eur..ki nevem kaj bi z njimi ce bi si hranu kupil ali papirje za wc.u tem 13 letih sem porazen bil ful dost od deodejalcih,ki nimam moci vec nit zaposlit se in iskat .ker u 2009 letu so slovenci in vlada postali manipulanti .manipuliraju ljudi in postali so zdravniki in to psihijatri,mi zavodcrnuhi suznji pa smo bolniki njihovi,povem vam en zadenj primer ..u novembru sem na netu iskal delo na njihovi strani zavod za zaposlovanje,sem najdu enega deodejalca iz mb.sem ga poklico in sva se najdla in imela razovor.po razgovoru sem sel na zavodu in sem rekel da me zaposli .po tednu dni ko so dobili od deodajalca spis koga zaposli . svetovalka me poklicala da podpisem delovni preizkus.lepo se peljem ttja ida podpisem in svetovalka mi rekla da mene ne rabi in ne vzame.hm pol klicem deodajalca in ,mi rece da to ni res in kaj se grejo tam,,hm pol me 3 dan klice nazaj svetovalka dapodpisem delovni preizkus pol sem njoj rekel kdo mito botedaj placala benzin ,ni odg,, koncno podpisno..9.decembra dobim pogodbo 10.12.2009zacel delat..14 dni sem delal po 8 ur .zuni minus 17. not pa vem da pod minus.hm.,,nit besede nisem rekel,,sam da dobim zaposlitev…60procentov norme smo presegli,,hm,,smotki ane..pogodba pretekla in deodejalec rece da nas uzeme,,pol svetovalka rekla da 2 mesca bo spet sposabljeneje hm in pol komi od zaposli sem rekel ok ,,,no po mesec dni me spet klice svetovalka da naj pridem podpisat pogodbo in sem sel odpisat ,i uprasat za placo kdaj bo rekla komi drug mesec ufebruarju.2010..hm,ok ,peljem se domov in spet me klice da ce sem slisal kaj sem rekel nic nisem slisal.da deodejalec me ne vzame,,pol pa sem njoj rekl smotka kaj me imas za norca al kaj ,,pol zakaj sem pogodbo podpiso

Pozdravljeni!
Tud jz imam slabe izkušnje z usposabljanjem na delovnem mestu. Zavod mi je poslal napotnico za usposabljanje v računovodskem servisu. V tem računovodskem servisu, pa delata mati in hči-najslabša kombinacija…In tako je bilo prvi mesec vse lepo in prav. Potem pa so se začele težave, ker nisem sama bila zmožna plačati 1.100,00 EUR za NPK računovodje v Ljubljani, so se pa začele težave. Šefica mi je celo zagrozila, da mi bo dobesedno bučo odtrgala, ker nisem vse znala…ne vem zakaj sem imela usposabljanje??da si pridobim izkušnje,ker jih še nimam ali da me nekdo psihično ubija…potem so se pa začele izražati kot se znam samo neizobražen, psihično BOLAN in predvsem nesramen folk…da sem takšna kot da bi bila mrtva, brez energije, da me je treba non stop v rit brcat, da kej naredim, da sem pri njih samo zaradi tega, da me ne vržejo iz Zavoda, da smo vsi neumni, da si norce delamo na Zavodu, da oni ko nas imajo na usposabljanu dobijo samo 1,74EUR/h mi pa 3,00EUR,da če bi bila moja mama (šefica) bi mi že pokazala, pa me napol dala,da ne znam čist nič delat in še z luknjačom nisem znala prav delat, prav tako tudi liste nisem znala v registratorje dajat…u glavnem med tem časom sem mogla delat tudi bolna.Imela sem angino, pa sem mogla it delat. Ko sem dobla pa gripo navadno,pa sem lahko ostala doma. Usposabljanjem pa bi morala končati s pisnim izpitom, takrat mi je pa dobesedno poču film in sem se zdrla na to šefico in njeno hčero, se zahvalila za vse izrečene besede in odšla s pokončno glavo za vedno od njih daleč stran. Nisem dobila ne poročila, dobila pa sem zadoščenje v seb, ko sem ji povedala kar sem ji imela. Velikokrat jo srečam in si mislim, VSE SE VRAČA VSE SE PLAČA…tko da ljudje pazite s kom imate opravka…Mene so ljudje že prej opozarjal, ki so to efico poznali in eden mi ni rekel dobre besede o njej…še vedno pa iščem delo v računovodstvu ali kakršnokoli drugo delo v trgovini,pa zaenkrat še nimam sreče…Zavod pa pri tem čisto nič ne pomaga, ampak samo čas izgubljaš ko sediš tam in čakaš na svetovalne ure…želim vam srečo…lp

Pozdravljeni.

Jaz sem bila na usposabljanju za pomočnico vzgojiteljice in bilo je super.

Dobila sem 480 eur na mesec in imela sem vse obroke v vrtcu( zajtrk, malico in kosilo).

Bilo je super!

Čez dva meseca sem dobila v vrtcu zaposlitev za sicer določen čas. Samo izkušnje sem si pa pridobila.

LP

Pozdravljeni,

tudi jaz sem bila 2 meseca na usposabljanju v računovodskem oddelku in je bilo res super.

vidim, da sta 2 že končali usposabljanje in to pred kratkim, zato imam nekaj vprašanj, ker imata verjetno najbolj sveže informacije. jaz začnem z usposabljanjem naslednji teden, prav tako za 3 mesece za 480 eur. vprašanja so naslednja:
-če začnem 1.6., kdaj dobim prvo nakazilo?
-sem prejemnica denarne socialne pomoči, prav tako mi csd plačuje tudi obvezno zdravstveno zavarovanje in razliko do polne vednosti dodatnega zdr. zavarovanja: ali izgubim te dve pravici?
-moram csd-ju sporočiti spremembo oziroma jim posredovati pogodbo, saj kot sem razumela, kljub usposabljanju še vedno ostajam prijavljena na zavodu?
to je zaenkrat vse. upam, da mi odgovorite. hvala v naprej. lep dan!

Meni še niso poslal na usposabljanje, sem pa dobil možnost.

Mislim, da če začneš delati 1.6. dobiš konec julija prvo nakazilo, glede csd pa mislim, da bos morala vprašati svetovalca ali pa poklicati na csd.

-sem prejemnica denarne socialne pomoči, prav tako mi csd plačuje tudi obvezno zdravstveno zavarovanje in razliko do polne vednosti dodatnega zdr. zavarovanja: ali izgubim te dve pravici?
-moram csd-ju sporočiti spremembo oziroma jim posredovati pogodbo, saj kot sem razumela, kljub usposabljanju še vedno ostajam prijavljena na zavodu?
to je zaenkrat vse. upam, da mi odgovorite. hvala v naprej. lep dan!

Tole kar je predhodnica vprašala, bi tudi jaz rada izvedela … žal vsak drugačno verzijo iste zadeve pove in sem izgubljena.
Kdo ve?

ve kdo kako je s tem usposabljanjem?

Vidim, da nas je kr več s takim vprašanjem… a je mogoče že kdo prišel do zaključka??

Lexika in julijet že vesta kako je z usposabljanjem in denarno socialno pomočjo?? Lp, hvala za odg.

Pozdravljena, mene tudi zanima kako je z denarno socialno pomočjo in usposabljanjem na delovnem mestu?? Hvala za odgovor. Lp

Evo pa še naj jaz povem svojo izkušnjo o tej prečudoviti Sloveniji.
Torej, v enem podjetju delam prek podjemne pogodbe, in sem še naprej prijavljena na zavodu za zaposlovanje, saj mi s tem ne teče delovna doba.
Ker sem iskala zaposlitev v svoji stroki, sem šla na razgovor v eno podjetje, kjer sma se z go.šefico pogovarjali glede najboljše odločitve, ker ne ve kako ji bo šel posel ne upa zaposliti za 8 ur itd… In potem se seveda spomnijo na usposabljanje na delu. Jaz seveda nisem imela pojma kako in kaj to poteka, sma se vse pogovarjali za 4 ure itd… Nakar opravim zdravniški pregled, ter naslednji dan začnem na usposabljanju – še brez pogodbe ker še ni bila podpisana. In ko sem se po prvem dnevu pozanimala kako je s plačilom, in da bi jaz dobila 1.5€ na uro(prejemnica socialne pomoči) ter delala 40ur na teden? Pa dajte no. In ker so mi že dovolj srali po glavi, sem sporočila da tega nebom opravljala za taki denar. Sicer je bilo nerodno , ker je šefica bla ok, ampak halo to je popolno izkoriščanje!! in tako sem zdaj odklonila usposabljanje na delovnem mestu, zdaj pa bo ta j*bena borza 100% me izpisala iz borze, posledično bom izgubila vso finančno pomoč in lahko grem spat pod most.

Neverjetno!!!!!

Ne bojo te vrgli iz ZRSZ. lp

Eno je izkoriščanje, drugo je dobit izkušnje, če gre za delovno mesto čistilka, prodajalka je to IZKORIŠČANJE za 1.5 evrov, če gre za delo računovodkinje, delo za strojem, ker je potrebno kar nekaj časa študija (CNC) in podobno potem pa res se splača obiskat to usposabljanje.

Je pa tko, ko dobiš nakazilo se ti pri kakšni od naslednjih odločb od DSP le ta zmanjša, 6 mesecev si potem brez dohodkov, če te vržejo, potem se na novo prijaviš.

Pa res si dobila 1.5 €, ker si imela denarno socialno pomoč?? Ni to mišljeno za tiste, ki pridobivajo denarno nadomestilo za brezposelnost od Zavoda za zaposlovanje?
Lp

Pozdravljeni!

Smo podjetje Legas s.p., ki nudi ZAGOTOVLJENO NAJUGODNEJŠE PRAVNO SVETOVANJE.
Pravne nasvete želimo približati vsem, ne glede na njihov socialni položaj!!!

Poglejte si našo spletno stran: http://www.legas-kranj.si/
FB stran: https://www.facebook.com/legaskranj

Lahko nam pišete na: info@legas-kranj.si

Danes prejela odločbo, da do denarne socilane pomoči nisem upravičena zaradi 3 mesečne uvajanja na delovnem mestu.
Če pa se vabilu ne bi odzvala in zavrnila, bi mi pa Urad za delo prekinil …

Imam namen spisati pritožbo, a ne vem točno na kaj naj se sklicujem.
Je imel že kdo tak primer?

Saj pravim, ko imaš dohodke ne dobiš več socialne, zato pa so na ZRSZ taki, da ti hočejo na vsaki način to usposabljanje uturit.

Jaz bi se osebno zglasil na CSD in povprašal kdaj bi lahko dobil DSP, sam ne jim pošiljat e-mail !

a ni socjalna podpora na zamrznitvi med usposabljanjem, potem jo pa dobivaš naprej?

še naprej si brezposelen, dobivaš DSP, ampak po tistih nakazilih od usposabljanja in ponovni vlogi dobiš novi izračun z zmanjšano dsp.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close