Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev pogodbena zaposlitev

pogodbena zaposlitev

Odpira se mi možnost,da bom pogodbeno zaposlena in ta pogodba se bo podaljševala vsake tri mesece.To lahko traja tudi leta.
Zanima me pa nekaj.Ne dobim plačanih potnih stroškov,malice.
Ali mi pripada plačan ali neplačan dopust,regres,sem zavarovana,a mi gre to na davkarijo,in podobne zadeve?Se mi šteje delovna doba?
Odpirala sem tudi iskalnik na MONu,vendar nikjer ni teh podatkov.
Kje bi lahko kaj več o tem prebrala?(zakonik,statut o zaposlitvi).
Hvala vam za bilokakšno informacijo.

Če misliš s “pogodbeno zaposlena” zaposlitev na podlagi pogodbe o delu oziroma t. i. podjemne pogodbe, potem je odgovor na vse navedeno: ne, nimaš nobenih pravic kot delavci iz delovnega razmerja, ker nisi v delovnem razmerju. Zavaruješ se posebej, delovna doba seveda ne šteje. Plačuješ pa davke kot od vseh honorarjev.

Če pa misliš s “pogodbeno zaposlena” zaposlitev na podlagi pogodbe o zaposlitvi, samo da bodo to pogodbe o zaposlitvi za določen čas, pa si v delovnem razmerju in ti vse navedeno pripada.

Pogodbena zaposlitev ponavadi pomeni na podlagi podjemne pogodbe – to pa
ni pogodba o zaposlitvi.

Spoštovani
Zanima me določena tema in sicer pogodbena zaposlitev…Ali si lahko naenkrat prijavljen pri treh delodajalcih in sicer za 8 ur pogodbena zaposlitev Taxsi prevoz – oseb ter za 8 ur pogodbena zaposlitev vožja avtobusa, ter oseb, ter zaposlitev za določen čas 6 mesecev- delo voznika – šoferja za 40 ur na teden
Hvala Vam za odgovor na moj e naslov
kristina

Prvič: pri taksijih kolikor vem sploh ne moreš biti pogodbeno, teemveč ZAPOSLEn: glej zakon o prevozih.

Drugič: če te nekdo zaposli 8 ur na dan “pogodbeno” (takega izraza zakon ne pozna, torej dajmo govorit o podjemni pogodbi ali vsaj “honorarci”. Torej podjemna je možna za določen posel, projekt, izdelavo nekega izdelka, nikakor pa ne za redno delo pri nekem delodajalcu, kajti če se kažejo znaki delovnega razmerja, po ZDR ne moreš sklenit pogodbe civilnega prava (tudi podjem), ampak moraš imet pogodbo o zaposlitvi. pa ne se zafrkavat, ker če pride inšpekcija, prvič plačaš kazen, in drugič ti za nazaj spremeni pogodbeno razmerje v “zaposlitev”, kar pomeni da je treba za nazaj plačat vse prispevke in dajatve, dohodnino…(piše v zakonu in poznam primer)

Drugače pa si lahko naenkrat pri treh (sicer si nejasno opisal-a vprašanje, torej ne razumem kaj ima zraven 6 mesecev ipd). če si za 40 ur na teden, je to itak polna zaposlitev kar se tiče zavarovanja. To je 8 ur na dan, ti bi pa zraven še 8 ur taksi, pa še 8 ur bus vozil honorarno ali kako? Potem delaš 24 ur.

pri treh delodajalcih je lahko kombinacija. Pa ne taka, kot jo pišeš ti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close