Pogodba za prostovoljno delo
Dober dan,
z neko neprofitno organizacijo sem se pogovarjala in so me prosili, če bi izvajala neko dejavnost za njih. To bi delala prostovoljno, a me zanima, če moramo vseeno skleniti kakšno pogodbo.
V zvezi s tem še nekaj. Za dejavnost bi mogoče dobila kakšne prostovoljne prispevke. Lahko potem vodja, če se tako odloči, od tega kak evro da meni, ali je to nezakonito?
Hvala.
Majda
Pozdravljeni,
običajno se za prostovoljno dela ne sklene pogodba, ni pa nič narobe, če se stori nasprotno. Odvisno je od tega, kakšno formalno mesto zasedate v neprofitni organizaciji (NO) ter od internih aktov in vodstva NO. Svetujem Vam, da si vseeno pišete, koliko ur na mesec posvetite delu za NO.
NO v Sloveniji običajno niso proračunski porabniki. Finančna sredstva večinoma pridobivajo preko projektov.
Mislim, da mora NO, kljub vsemu, navesti kakšno pravno podlago, na podlagi katere Vam bo nakazal finančna sredstva. Če ste morda nezaposleni, bodite prosim pozorni na limit 200,00 EUR.
Če sem bila premalo jasna, se prosim ponovno oglasite.
Lep dan, Daša Modic Gorjup
Spoštovani!
Moja situacija je sledeča. Sem študentka na zdravstveni fakulteti (vendar nimam statusa-pavziram), prijavljena sem tudi na zavodu za zaposlovanje in prejemam denarno socialno pomoč. Ponudila se mi je priložnost, da opravljam prostovoljno delo v zasebnem vrtcu in me zanima, katere papirje si moram urediti, glede prostovoljnega dela, da v primeru obiska inšpektorjev imam dokazilo, da ne opravljam dela na črno.
Lp Sandra
Forum je zaprt za komentiranje.