Pogodba za NDČ
Spoštovani.
Znašla sem se v dilemi, ker nevem več kako in kaj. Pred kratkim sem izvedela od svojega nadrejenega da se ukinja moje delovno mesto in da mi ne garantira, da bom ostala v službi kljub pogodbi.
Naj omenim, da imamo kar nekaj sodelavk, ki jim z dnem ko meni ukinjajo delovno mesto potečejo pogodbe za D.Č in kolikor je meni znano imam v takem primeru jaz prednost pred njimi.
Se motim??Prosim za razlago kar mi po vsem ni jasno kako in kaj.
Hvala
Delodajalec vam namerava dati odpoved iz poslovnega razloga. Predhodno mora preveriti, ali vas je mogoče zaposliti na drugo ustrezno delovno mesto. Če tega ni, dobite odpoved. V kolikor vaše delovno mesto ni eno in edino, ampak da je na enakem delovnem mestu zaposlen še kdo, se bo moral delodajalec zelo potruditi, da bo utemeljil poslovni razlog in to samo za vas. V kolikor v kolektivni pogodbi obstajajo kriteriji, ki jih mora delodajalec upoštevati pri “izbiri” kdo od viškov gre na cesto, bo moral obrazložiti tudi uporabo teh kriterijev.
Po prekinitvi pogodbe imate prednostno pravico do zaposlitve za delovna mesta za katera izpolnjujete pogoje. V kolikor je objavljen razpis in se naj prijavite, vas mora delodajalec vzeti, če izpolnjujete vse razpisane pogoje.
Še namig: kak dan pred iztekom odpovednega roka pojdite v bolniško, tako da se vam prekinitev delovnega razmerja premakne do izteka bolniškega staleža.
Ko dobite vse papirje vam svetujem, da obiščete kakšnega strokovnjaka, ki bo pregledal ali je bil postopek pravilno izpeljan.
Forum je zaprt za komentiranje.