Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Pogodba za določen čas

Pogodba za določen čas

Pozdravljeni,

zanima me, če te je delodajalec dolžan obvestiti pred iztekom pogodbe za določen čas ali ti jo bodo podaljšali ali ne?In koliko dni, tednov prej?

Vem, da je pogodba za dol. del. čas drugačna in se načeloma sklepa za določeno obdobje in po tem obdobju ni bilo mišljeno, da je potreba podaljšati.. ampak vseeno me zanima kako je kaj s tem.

hvala in lp
rašo

Kot je bilo že neštetokrat napisano na tem forumu: pogodba za določen čas se izteče na dan, ki je določen v pogodbi. Delodajalcu ni treba delavca vnaprej obvestiti, da je pogodba potekla, prav tako mu ni dolžan ponuditi nove pogodbe ali kaj podobnega. Če se pg npr. izteče 31.03., je to za delavca zadnji delovni dan. Delodajalec do njega nima več nobenih obveznosti (OK, nakaže mu še zadnjo plačo in to je to). Svetujem ti, da malo pobrskaš po mnogih postih na to temo.

Pozdravljena,

hvala za hitri,neprijazni odgovor! Sem pobrskal prav tako pa tudi po ZDR.

“”
Delodajalec do njega nima več nobenih obveznosti (OK, nakaže mu še zadnjo plačo in to je to)””

“”
Če je pogodba o zaposlitvi za določen čas sklenjena v nasprotju z zakonom ali kolektivno pogodbo ali če ostane delavec na delu tudi po poteku časa, za katerega je sklenil pogodbo o zaposlitvi, se šteje, da je delavec sklenil pogodbo o zaposlitvi za nedoločen čas. “”””

Torej zadnji dan oddelaš npr. 31.03… delodajalec te nič ne obvesti…prideš 1.4 v službo in opravljaš naprej delo, ki si ga do sedaj in naenkrat si za nedoločen čas 🙂

Tudi o tem smo že na dolgo in široko pisali ;)))

Jaz sem samo odgovorila na tvoja vprašanja, ali te mora delodajalec obvestili in koliko časa vnaprej.

Mogoče je bil moj odgovor neprijazen, mogoče je to celo dobro, ker si se potem še sam malo potrudil in našel odgovor na svoje vprašanje tam, kjer je najbolj točen – v ZDRju;)

Mene pa zanima če lahko prekiniem pogodbo za določen čas.če lahko obvestim delodajalca da ne bom več delal, da sem si poiskal drugo službo.lahko prekinem to pogodbo al ne?

Lahko, samo po vsej verjetnosti imaš določen odpovedni rok. Če se z delodajalcem ne dogovoriš drugače, lahko zapustiš službo šele, ko ti preteče ta rok (največkrat 30 dni).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close