pogodba za določen čas
Včeraj so mi podaljšali za mesec dni.Zanima me ali lahko za določen čas podaljšujejo v nedogled? V podjetju bom s to pogodbo vsega skupaj 23 mesecev.Saj sem vsega že vajena in marsikaj prenesem,pa vseeno ni prijetno ko podaljšujejo le po dva,tri mesece kaj šele za mesec dni in to sem zvedela šele zadnji dan ker prej niso vedeli……
Ali je možno da podjetje prekine razmerje in ti ponudi pri njih zaposlitev preko agencije? Je potem manj plače ali kakšno vezo ima to?Tako so namreč zaposlili tiste ki so bile v podjetju zaposlene mesec dni pred mano.
lp
Če si zaposlen tam več kot dve leti, ti v teh dveh letih lahko podaljšajo zaposlitev samo dvakrat, pote te morajo zaposlit za nedoločen čas. Ti še nisi dve leti, ti pa malo manjka – kolikor pa vidim, te mislijo prinest okrog…
Zaposlovanje prek agencij je za delodajalca nekoliko lažje – ker te dajansko zaposli agencija in te lahko delodajalec kadarkoli odpusti. To se samo izognejo zakonu… Imajo dostikrat tudi nižje stroške dela. Kaka je plača – če je enaka imaš kar srečo 🙂 Ponavadi ni, ker plačajo agenciji še provizijo. Plača je sicer taka, kot se dogovoriš v pogodbi – tu je malo od tebe odvisno… kako si izpogajaš 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.