Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Pogodba za določen čas po dveh letih

Pogodba za določen čas po dveh letih

Pozdravljeni!

Lepo prosim za vaše nasvete in mnenja…
V uglednem podjetju sem bila pred dvema letoma zaposlena, zaradi odhoda sodelavca v pokoj. Pogodbe so si sledile: 2x 6 mesecev in 4x 3 mesece. Torej dve leti. V pogodbi imam vseskozi isti naziv delovnega mesta, le obseg nalog se je povečal.
Včeraj sem govorila s kadrovnico, ki mi je povedala, da mi je že bila poslana nova pogodba za določen čas, tri mesece in da res upa, da se bo po tej pogodbi stanje toliko izboljšalo, da mi bodo lahko dali pogodbo za nedoločen čas.
Kolikor sem prebirala različen forume, bi se naj moje delovno razmerje sedaj smatralo za nedoločeno? Kako postopati, da bo razmerje za nedoločen čas?

Hvala za vašo pomoč.
Petra

Počakaj na novo pogodbo – mogoče je v njej navedeno drugo delovno mesto in sporoči.

Gre za isti naziv delovnega mesta.

Hvala za pomoč.

O tem govori 54. in 55. (in 56.) člen ZDR-1

http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=201321&stevilka=784

Če si 100% da je v vseh pogodbah čisto vse enako napisano in razlogi niso eni izmed tistih navedenih v drugem odstavku 55. člena, potem je ti je delodajalec ponudil nezakonito pogodbo. Kaj boš storila je pa odvisno od tebe, lahko podpišeš in upaš da bo naslednja za NDČ, lahko ga prijaviš inšpektoratu za delo, lahko se pogovoriš z odgovorno osebo..

“Ugledno” podjetje gor ali dol, bodi prepričana če te ne želijo zaposliti za NDČ bodo našli način da ne boš več njihova zaposlena.

Ima pa vsaj pogodba za določen čas po novem odpravnino.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close