Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev pogodba za določen čas in nosečnost

pogodba za določen čas in nosečnost

Zdravo!

Zanima me, če ve kateri razložit, kako je to, ker imam pogodbo za določen čas, in zdaj pa študiram da bi z partnerjem imela otroka, ali bi me odpustili oziroma ali bi mi podaljšali pogodbo. Seveda pa je to verejtno od podjetja v katerem delam odvisno a ne.
In še to vprašanje, če delaš v dražavni službi, ali te lahko odpustijo če si noseč in za določen čas zaposlen, oziroma če delaš v zasebni službi?

hvala

lp

sem imela isti primer kot ti… kakor mi je potekla pogodba, tako sem se znašla na centru za socialno delo.
mimogrede: zaposlena nisem bila v državni službi, mislim pa da je vseeno kje si zaposlen, ker delodajalca nate nič ne veže, če imaš sklenjeno pogodbo za določen čas… tako da… te lahko odpusti brez slabe vesti-žal. taka je današnja politika!

mail:karo21@email.si

Če imaš pogodbo za določen čas, je konec, ko se le-ta izteče. Nisi odpuščena, ampak del.razmerje preneha skladno s pogodbo.

Drugače pa, v primeru pogodbe za nedoločen čas imajo nosečnice poseben status in je ni mogoče odpustiti med nosečnostjo in časom dojenja.

Poišči na netu Zakon o delovnih razmerjih, tam je točno napisano, kako je z delom za določen čas.

LP!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close