Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem pogajanja o ceni

pogajanja o ceni

Pozdravljeni,

malo si ogledujem nove/rabljene avtomobile in verjetno se strinjate, da je za kupca cena vedno previsoka. Glede na to, da vem da sama nimam nič pogajalskih spretnosti vas prosim za pomoč, namig, vašo izkušnjo kako oz. na kakšen način se “lotiti” zniževanja cene avtomobila pri trgovcu. Sprašujem za rabljen kot tudi nov avto, višina cene med 20 oz. 30.000 evri. Eden od avtomibilov je sicer rabljen 6 mesecev, vozen od trgovca, drugi je nov in razstavljen v trgovini. Kakšne popuste pri ceni bi lahko iztržila?

Saj veste, moram se pripraviti …
Vsem hvala lepa za zapisan komentar.

Malo nazaj sem kupoval rabljen avto, kot drugi avto pri hiši, vendar za desetino tvoje spodnje meje. Ampak vseeno, način pristopa ni tako različen.
Za nakup rabljenega avta, bi rekel takole: ne smeš pokazati prevelika interesa, da si točno tisti avto želiš kupit. Če imaš čas je bolje čakat nekaj časa (seveda je pri tem riziko, da se avto proda, vendar potem iščeš drugega). Torej pokaži zanimanje, vendar oklevaj. Za nakup rabljenega si moraš tako ali tako vzeti dovolj časa in se ne sekirat, če se avto vmes proda – pridejo drugi. Vendar pa moraš biti stalno pozoren in spemljati nove ponudbe.
Vsekakor se lahko bolje pogajaš, če imaš v roki dobro ponudbo. Itak se ne rabiš tisti dan, ko avto ogleduješ, odločiti, ampak lahko stvar še premisliš.

Sam sem osebno še skoraj bolj kot avto, gledal lastnika, tu dobiš feeling. Sem prevereril pri kar nekaj posrednikih in me je minilo in se odločil za direken nakup. Vendar je take ponudbe veliko pri majhnih zneskih, pri tem, ko pa gledaš ti, prevladujejo posredniki.

Zelo dober mi je spodnji članek, ki ti pomaga odkriti napake na avtu – lahko z namenom zniževanja cene, še bolj pa to, da kupiš dober avto.

Na koncu pa zagovarjam teorijo, da je bolje dati par 100 evrov več in kupiti dober avto, kot pa gledati samo na ceno.

http://avtonasveti.com/kako-kupiti-rabljen-avtomobil/

a pa že veš kaj boš vzela?

če vsaj približno veš kaj bi kupila izberi čim več ponudb pri različnih prodajalcih. Ko se pogovarjaš povej da podobnega dobiš pri konkurenci lahko točno imenuješ za toliko in toliko ceneje. Kot so ti že svetovali preberi članek, da veš kaj pogledat, poglej v prostor kjer je shranjena rezervna pnevmatika, da vidiš ali je prostor suh, pod sedeži tako da jih preklopiš potipaš dno, da ni vse bilo globinsko prečiščenjo in je bilo slabo narejeno in je še polno vode. Glede na to da pogleduješ za novejšimi avtomobili verjetno kakšnih večjih čiščenj ni bilo, a nikoli se ne ve..Če je avto ki ga omenjaš 6mesecev-vožen od lastnika vprašaj ali je bil mogoče avto dan kakšni reviji za testno vožnjo, se je uporabljal za testne vožnje za stranke, ker potem je avto vožen pod maksimalnimi obremenitvami oz. se pri vožnji ne pazi kot pa če bi bil to avto, ki ga kupiš za sebe …Če je avto na lastnika vprašaj kako je bil kupljen kot testno vozilo ali ne. Ker kot testno vozilo mora imeti dnevnik vožnje ali mislim da nekaj takega, da morajo zapisovat kdo in kdaj ga je vozil…

Zdravo,
sem bila 14 dni nazaj v avtohiši in si šla v živo ogledat nov avto, za katerega sem vedela, da ga bom kupila. Me je prodajalka vprašala, če mi pomaga, jaz pa, da si bom tegale in še tegale najprej ogledala in bomo potem še kakšno rekli. Spraševala sem jo vse mogoče stvari, tudi take bolj “blond”. Sem se čez en teden vrnila in ji direktno rekla, da vem, da ima še maneverski prostor pri ceni in, če bo kaj pametnega naračunala se bova zmenili drugače pa ne. In je punca računala. Rezultat je bila nižja cena za 1.800 €.
Tko – sem šla na vse ali nič, pa je ratalo 😉

Lep pozdrav

New Report

Close