Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Pofockajmo se – smrtno resno:)))

Pofockajmo se – smrtno resno:)))

Babi s sestro ( istrski bobici, klobase, pogaca, sladica…ribice za otroke)

Na koncu seznama, bomo na en post sesteli in napisali ” menu! Prav?!
Lp

Hali s svojo družino (pripeljem še moža in 3 otroke od 2 do 8 let) + moja ledik sestra (se bo kaj dobrega naučial ;-)…

se pravi 3 odrasli in 3 otroci

Jaz tudi…..idejni meni je pa 1 A.

speedy se javlja na prvi tir…

:))))

****************** Andreja, zavarovalni zastopnik 051-399-125

Jaz sem pa vesela za vas, da se boste imeli fajn! Če mi naslednjega dne nebi bilo potrebno na strokovni izpit, bi se vam z veseljem pridružila.
:-((

Pridemo 3 odrasli, razen če bodo razmere na cesti zimske.
Kaj bom pa prinesla pa se ne morem odločiti . ali polnjen francoski kruh, ali kruh z zelenim poprom in banano ali pa bi sestro prosila za šampinjone, ki bi jih z mamo na srečanju speklli, in sicer z gorgonzolo.
Lahko pa mi pomagate pri odločitvi, bi me zelo veselilo.

Lp, Maja

Upam, da bova prišli dve babici in s seboj pripeljali Nika.
LP

Jaz tudi pridem in seveda tudi kaj spečem.

Babi, nas bo pa kar pet (obljubim, nič ne bomo pacali, priseeežem): midva s Tinetom, naša ta starejša, ki že sama skuha kosilo, pa ima šele devet let (to smo ponosni nanjo), in dvojčka, oba gurmana – eden zaletav, drugi premišljen!

Ja, kaj bomo pa s seboj prinesli?

Tuhtam o naših cerkljanskih posebnostih, pa mi nič prav domiselnega ne pride na misel. Sicer sem enkrat že obljubljala idrijske žlikrofe, ampak v četrtek ne bo šlo (na ušesa: bi morala za testo mamo imeti s sabo). Druge stvari, kot so smukavc, bilu zejle, kaše, sjeraka, se mi zdijo prvič neznansko nasitne in drugič, zanje so nujne domače sestavine, ne pa tiste od “ta boljšega soseda”!

Čebulna potica? Mogoče jo doma spečem in prinesem (mama, recept!), to je slana posebnost z našega konca, jedlo se jo je dostikrat jeseni na kakšni omajenci – ali veste, kaj je to?

Se bojim, da bo na koncu Tine naredil kar lonec egejskih kalamarov – nekaj slastnega, tudi za “potočat”, ne pa najbolj avtohtonega. Kaj praviš?

Midva z možem tudi prideva. Ma sej sva komej čakala. Bom kaj spekla.

lp lojzka

Moji starši so iz tistega-vašega konca. Kar nekaj teh stvari jemo doma.Kaj pa je sjeraka, pa res ne vem! Zapomnila sem si- mulce ! 🙂 To so menda klobase-pravzaprav krvavice!? Se motim? Maja

Mulce – to so pravzaprav sladke krvavice. Pri moji stari mami jih niso nikoli pripravljali v obliki klobas, ampak smo jih jedli kar z žlico iz lonca.

Ja, mulce so pri nas krvavice, ampak slane, ne sladke, kot so v Vipavski dolini in mogoče še kje.

Sjeraka pa je jed, skuhana iz skisanega mleka, ko ga segrejemo, se sesiri in vanj zakuhamo koruzno moko. Posolimo – in to je to! Nekakšen kiselkast močnik, obstaja pa tudi različica s krompirjem.

Hmmm… Z veseljem bi tudi tokrat prišla. Ne vem sicer, če mi bo uspelo, ampak če bo, pripeljem poleg še dve odlični “kuharici” – svojo največjo vzornico, kar se kuhe tiče (našo mam’co) in morda še teto. Moja boljša polovica pa žal nima časa, ker mora delati…

Upam da se spet vidimo!

Pa pa, mishika

Zdravo!

Tudi jaz sem zraven. Sama. Če bo kaj za polizat in pomazat, se nam bosta pa proti koncu pridružila moja fanta, ki bosta medtem uživala v Koloseju.

LP

Jaz tudi pridem.Sabo bom pripeljala moja fanta (10 in 9 let). Prinesem material za otroško delavnico in mogoče še kaj sladkega.
Se vidimo, L.P.

jaz z malim gusarjem, morda pa še ta velikega prepričam. Bomo prinesli samo zabavne dodatke za otroško zabavo s hiškami. Morda še kaj, ampak ne obljubljam, sem namreč v kuhanju bolj blond 🙂 Bi morala moja sestra prinesti torto močerad :)))) da bi bil žur :))))

T.

Pridem sama. Prinesem pa kar bo potrebno. Ali kruh ali pa kaj sladkega. Po želji.

LP Mateja

Tinkara :-)) kakšna pa je ta močerad torta? sliši se ful smešno :-)))

Želim vam vsem eno lepo srečanje.
Imam pa eno vprašanje; zakaj vas večina svoje otroke dobesedno poneumlja z raznimi “princeskami”, “pikicami”, “razbojniki”, “gusarji” ipd. To so konec koncev mlade osebe in tako poimenovanje se meni zdi poneumljanje. Ne mislim napadati, bom pa vesela če mi opveste, zakaj to počnete.

Še enkrat, uživajte!!

Kristina,

ne vem zakaj, to sta moja cukra in tak naziv jima je všeč in tako ju kličem, seveda ju kličem tudi po imenih, saj imata zelo lepi slovenski imeni.

Tudi mene kličejo drugače kot Primož, pa me zaradi tega nihče ne poneumlja. Poneumljanje je takrat ko se spakujemo in slinim, saj si lahko predsatvljate situacijo, ko prideš do nekega otroka in začneš:

Ti, ti, ti cuukrrččček, kako si buckan, buci, buci buc, ti kuštravček moj…..

no in si zraven ves lsinast, kajti poneumljaš samega sebe, ne pa otroka, če pa ga pokličeš normalno. Kje sta moja cukra danes?

pa takoj v naročje in objemi in lupčki.

No moje mnenje.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

A slučajno hodiš na PeF? 🙂 Ker se spomnim, da smo imeli nekoč ravno te debate…

Pridem jaz + 6-letnica + 12-letnik (1 odrasel, 2 otroka).

Tajč, ko sem fanta vprašala, ali gre zraven, je bil odgovor: “Jaaaa, a to je tam, kjer je bil tisti mlečni kruh?”
(Sorry obema, če tista z mlečnim kruhom oz. poprtnjakom ni bila Tajč, tako sem si pač zapomnila, vendar je bilo veliko imen in obrazov.)

Pozdrav, Mimi

Bibita, za RD mojega sina je moja sestrica spekla torto, ki je bila v obliki močerada. Bila je iz čokoladnega testa, noter je bil nadev iz skute in višenj, gor pa je polila čokolado in flekce naredila iz marcipana. Pekla je 2 velika pekača biskvita in ga potem obrezala tako, da je ostanke porabila za okončine.

Deca so bili navdušeni, so tekmovali, kdo bo rep, kdo taco, kdo gobček 🙂
Nič posebnega torta, ampak čisto nekaj posebnega :))))

Če se bom spomnila, na srečanje prinesem fotke 🙂 torte pa nažalost ne, me je sestra odpravila, dela diplomo. Ma čist prav!
T.

Hej, Mija!

Glede ” egejskih kalamarov” ima tvoj Tine vso mojo podporo:)))

Bom primerjala v cem se razlikujejo od mojih, ki je tudi “za potocat”:))

Cakam se na sporocilo Danice, ki ima tudi program v glavi.
Ona je pri Miele dobra vila, ki ti dovoli uporabljati stedilnik, pecice…..:))

Lep pozdrav Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close