Pofockajmo se – smrtno resno:)))
Pridemo 3 odrasli, razen če bodo razmere na cesti zimske.
Kaj bom pa prinesla pa se ne morem odločiti . ali polnjen francoski kruh, ali kruh z zelenim poprom in banano ali pa bi sestro prosila za šampinjone, ki bi jih z mamo na srečanju speklli, in sicer z gorgonzolo.
Lahko pa mi pomagate pri odločitvi, bi me zelo veselilo.
Lp, Maja
Babi, nas bo pa kar pet (obljubim, nič ne bomo pacali, priseeežem): midva s Tinetom, naša ta starejša, ki že sama skuha kosilo, pa ima šele devet let (to smo ponosni nanjo), in dvojčka, oba gurmana – eden zaletav, drugi premišljen!
Ja, kaj bomo pa s seboj prinesli?
Tuhtam o naših cerkljanskih posebnostih, pa mi nič prav domiselnega ne pride na misel. Sicer sem enkrat že obljubljala idrijske žlikrofe, ampak v četrtek ne bo šlo (na ušesa: bi morala za testo mamo imeti s sabo). Druge stvari, kot so smukavc, bilu zejle, kaše, sjeraka, se mi zdijo prvič neznansko nasitne in drugič, zanje so nujne domače sestavine, ne pa tiste od “ta boljšega soseda”!
Čebulna potica? Mogoče jo doma spečem in prinesem (mama, recept!), to je slana posebnost z našega konca, jedlo se jo je dostikrat jeseni na kakšni omajenci – ali veste, kaj je to?
Se bojim, da bo na koncu Tine naredil kar lonec egejskih kalamarov – nekaj slastnega, tudi za “potočat”, ne pa najbolj avtohtonega. Kaj praviš?
Želim vam vsem eno lepo srečanje.
Imam pa eno vprašanje; zakaj vas večina svoje otroke dobesedno poneumlja z raznimi “princeskami”, “pikicami”, “razbojniki”, “gusarji” ipd. To so konec koncev mlade osebe in tako poimenovanje se meni zdi poneumljanje. Ne mislim napadati, bom pa vesela če mi opveste, zakaj to počnete.
Še enkrat, uživajte!!
Kristina,
ne vem zakaj, to sta moja cukra in tak naziv jima je všeč in tako ju kličem, seveda ju kličem tudi po imenih, saj imata zelo lepi slovenski imeni.
Tudi mene kličejo drugače kot Primož, pa me zaradi tega nihče ne poneumlja. Poneumljanje je takrat ko se spakujemo in slinim, saj si lahko predsatvljate situacijo, ko prideš do nekega otroka in začneš:
Ti, ti, ti cuukrrččček, kako si buckan, buci, buci buc, ti kuštravček moj…..
no in si zraven ves lsinast, kajti poneumljaš samega sebe, ne pa otroka, če pa ga pokličeš normalno. Kje sta moja cukra danes?
pa takoj v naročje in objemi in lupčki.
No moje mnenje.
primož
Pridem jaz + 6-letnica + 12-letnik (1 odrasel, 2 otroka).
Tajč, ko sem fanta vprašala, ali gre zraven, je bil odgovor: “Jaaaa, a to je tam, kjer je bil tisti mlečni kruh?”
(Sorry obema, če tista z mlečnim kruhom oz. poprtnjakom ni bila Tajč, tako sem si pač zapomnila, vendar je bilo veliko imen in obrazov.)
Pozdrav, Mimi
Bibita, za RD mojega sina je moja sestrica spekla torto, ki je bila v obliki močerada. Bila je iz čokoladnega testa, noter je bil nadev iz skute in višenj, gor pa je polila čokolado in flekce naredila iz marcipana. Pekla je 2 velika pekača biskvita in ga potem obrezala tako, da je ostanke porabila za okončine.
Deca so bili navdušeni, so tekmovali, kdo bo rep, kdo taco, kdo gobček 🙂
Nič posebnega torta, ampak čisto nekaj posebnega :))))
Če se bom spomnila, na srečanje prinesem fotke 🙂 torte pa nažalost ne, me je sestra odpravila, dela diplomo. Ma čist prav!
T.
Hej, Mija!
Glede ” egejskih kalamarov” ima tvoj Tine vso mojo podporo:)))
Bom primerjala v cem se razlikujejo od mojih, ki je tudi “za potocat”:))
Cakam se na sporocilo Danice, ki ima tudi program v glavi.
Ona je pri Miele dobra vila, ki ti dovoli uporabljati stedilnik, pecice…..:))
Lep pozdrav Babi
Forum je zaprt za komentiranje.