Podvarak?
Pred časom sem v eni reviji (mislim da v Jani) zasledila recept, ki vsebuje sestavine, ki jih navajaš. Riž je potrebno skuhati, kislo zelje zdušiti, prav tako je potrebno na čebuli prepražiti mleto meso (seveda je potrebno dodati začimbe). Nato v posodo nalagaš posamezne plasti in mislim, da mora biti na vrhu zelje. Nato zmešaš kislo smetano z rumenjakom in preliješ po vrhu. V pečici še zapečeš.
Sama recepta še nisem preizkusila, bom pa ga prav gotovo še pred koncem zime.
ne vem če je to podvarak na mojem receptu piše musaka iz kislega zelja
750 g kislega zelja 80 g riža, 3 dl mleka, 8 žlic olja 100g čebule 2 žlici konserviranega paradižnika 200 g mlete govedine 200g mlete svinjine100 g suhe slanine 2 žlici vegete,lovorov list ,sol,poper ,1 jajce,
Na vročem olju na hitro prepražite narezano čebulo slanino in grobo zmleto meso. Na koncu dodajte paradižnik,lovor in vse skupaj dobro zmešajte.Vgloboki nepregorni posodi naložite polovico kislega zelja,mesni nadev .to posujte z rižem in prekrijte z drugo polovico zelja.Vse prelijte z mešanico mleka in jajca,pokrijte s pokrovom in pecite v v pečici 50 minut.
Upam da sem kaj pomagala ,nam je ta recept zelo dober in je večkrat na mizi.
lp geri
Hvala bogu,da sem končno prišla na svoj račun….
Meso ni nujno,da je mleto, to so lahko tudi koščki svinjine(kar je meni najboljše).
Prepražiš večjo čebulo in na njo daš meso(daš pa ga toliko kot ti misliš da je dovolj za tvojo družino), pražiš, v to streseš recimo 1 kg kislega zelja in pražiš naprej. Popraš,posoliš, malo vegete in rdečo papriko. V to streseš eno kavno šalico riža in še par krat premešaš.
V to dodaj toliko vode,da bo recimo pol centimetra nad zeljem.Jaz to potem pretresem v glineno posodo (tisti riž,ki ti ostene na vrhu,ko pretreseš ga lepo z kuhalnico potlačiš v vodo) nato daš v pečico za 1 uro. Med tem pečenjem in kuhanjem v pečici voda izhlapi,riž se skuha in je tako dobro ,da poližeš prste. Isto lahko narediš z svežim zeljem, postopek isti le dodaj v to 1 žlico kisa ali pa po vrhu posode(ko je pripravljeno za v pečico) daš na kroge narezan paradižnik. Posoda v kateri boš to zapekla v pečici mora biti nižja, pekač-skratka.
Je zelo enostavno, naredi,vsem,ki imajo zelje radi bo všeč.Če boš rabila še kaj ti z veseljem napišem.Lepo te pozdravljem
PODVARAK PO MOJE !
Za 4 osebe: 1,5 kg svinjskih ne premastnih reber s kostmi,1,0 kg kislega zelja,en zavitek(škatla) širokih rezancev, ena srednja čebula,poper,sol po okusu in malo masti ali olja za pekač.
Priprava: V pekač damo malo maščobe ,1dcl vode in grobo rezano
čebulo, začinjena rebra in damo v ogreto pečico (200c).
pečemo do 3/4 ure,medtem damo rezance v vrelo slano
vodo in počakamo,da se zmehčajo (ne skuhati).
Narezati rebra med kostmi na kose.V omako od pečenke
naložiti rezance, preko rezancev kislo zelje in po vrhu
kose reber tako,da ležijo na boku.
Pecite na 180c še dvajset minut.
Čas priprave 10 min,čas peke 65 min.
Pa dober tek!
1 1 1/2 kg ribanega zelja
1 čebula
2 skodelici riža
lovorjev list
poper v znu
olje
svinjski vrat
Čebulo prepražiš, dodaš zelje, poper in lovorjev list in malo vodice. Podušiš. Posebej skuhaš riž. Vse skupaj zmešaš in daš v naoljen pekač. Vmes popečeš zrezke od svinjskega vratu (lahko uporabiš tudi teletino) in jih položiš na zelje in daš v pečico na 220 ca 25 min.
LP Silvia
Forum je zaprt za komentiranje.