podpisi za referendum proti DRUŽINSKEMU ZAKONIKU
Dejstvo je, da je cerkev že velikokrat spremenila svoja gledišča in papežko “nezmotljivost”….
V življenju je tako, da preživijo tista bitja, ki so nabolj prilagodljiva, ne pa najmočnejša.[/quote]
robi, cerkev živi že 2000 let, slovenija 20? torej?[/quote]
Vsega lepega je enkrat konec.
Sicer ne vem kako se lahko primerja neko cerkev z državo, ampak zgleda ta se to tudi da.
😀
robi, cerkev živi že 2000 let, slovenija 20? torej?[/quote]
Sicer ne vem kako se lahko primerja neko cerkev z državo, ampak zgleda ta se to tudi da.
:D[/quote]
a vatikan ni država? so nekoč stalinu povedali, da mu papež “grozi”, pa jih je vprašal koliko divizij ima (papež)..no stalin je že dolgo rajnki, sovjetska zveza tudi…Cerkev pa še vedno prosperira..pa še dejstvo je, da verni ljudje živijo bolj kakovostno življenje …torej?
:D[/quote]
a vatikan ni država? so nekoč stalinu povedali, da mu papež “grozi”, pa jih je vprašal koliko divizij ima (papež)..no stalin je že dolgo rajnki, sovjetska zveza tudi…Cerkev pa še vedno prosperira..pa še dejstvo je, da verni ljudje živijo bolj kakovostno življenje …torej?[/quote]
Religija in to vsaka, bazira na veri in vernikih.
Torej na neki osnovni psihični potrebi vsakega izmed nas.
Cerkev si le lasti vero in božjo resnico in na takšen način manipulira z verniki.
a vatikan ni država? so nekoč stalinu povedali, da mu papež “grozi”, pa jih je vprašal koliko divizij ima (papež)..no stalin je že dolgo rajnki, sovjetska zveza tudi…Cerkev pa še vedno prosperira..pa še dejstvo je, da verni ljudje živijo bolj kakovostno življenje …torej?[/quote]
Religija in to vsaka, bazira na veri in vernikih.
Torej na neki osnovni psihični potrebi vsakega izmed nas.
Cerkev si le lasti vero in božjo resnico in na takšen način manipulira z verniki.[/quote]
Cerkev si le lasti vero in božjo resnico in na takšen način manipulira z verniki.[/quote]
cerkev si ne lasti vere, niti božje resnice, manipulira pa verjetno glih toliko kolikor manipulira z nami država, pa tržno ghospodarstvo itd…nihče te ne sili da si veren, da obiskuješ cerkev, ampak če pa to počneš, potem pa verjetno kdaj slišiš tud kako božjo in cerkveno resnico, na tebi samem pa je koliko in kako jo boš akceptiral…
Rok, sem že kar nekaj razlogov in utemeljitev napisal!
Glede prič: take poroke so neveljavne. Noben sodnik take poroke ne prizna. Nikjer na svetu. In bojim se da tudi pri nas, tak poročni list ni veljaven na sodišču. Ne glede na družinski zakon. A je to slabo zate?
To je bilo v prvi verziji. Koliko so to spremenili v tej ne vem. Bojim pa se da niso. Ker zakon ni več zakon, ampak partnerska skupnost. In tista zunajzakonska je zdaj zunajpartnerska skupnost. Torej, sklepam, da civilna poroka sploh ne bo več obvezna in se s tem zakonom samoukinja. Kar je celo dobro. Eto, ena dobra stran tega zakona. 🙂
Mene zanimajo razlogi, zakaj naj ne bi dovolili ?[/quote]
Malce sem počakal in “užival” in užival v branju.
Moja stara mama je rekla, da bog že ve komu je dal otroke in komu ne!
Jaz v boga sicer ne verjamem, vem pa kako se naredi otrok.
Vse ostalo me ne zanima in ne prepriča!
Kar se tiče istospolnih zvez, pa če komu paše naj izvoli! Izenačiti se ne morejo!!
“Bog” (mati narava) ne dovoli.
Forum je zaprt za komentiranje.