Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek podpisi za referendum proti DRUŽINSKEMU ZAKONIKU

podpisi za referendum proti DRUŽINSKEMU ZAKONIKU

Dejstvo je, da je cerkev že velikokrat spremenila svoja gledišča in papežko “nezmotljivost”….

V življenju je tako, da preživijo tista bitja, ki so nabolj prilagodljiva, ne pa najmočnejša.[/quote]
robi, cerkev živi že 2000 let, slovenija 20? torej?

Dejstvo je, da je cerkev že velikokrat spremenila svoja gledišča in papežko “nezmotljivost”….

V življenju je tako, da preživijo tista bitja, ki so nabolj prilagodljiva, ne pa najmočnejša.[/quote]
robi, cerkev živi že 2000 let, slovenija 20? torej?[/quote]

Vsega lepega je enkrat konec.

Sicer ne vem kako se lahko primerja neko cerkev z državo, ampak zgleda ta se to tudi da.

😀

Sicer ne vem kako se lahko primerja neko cerkev z državo, ampak zgleda ta se to tudi da.

:D[/quote]
a vatikan ni država? so nekoč stalinu povedali, da mu papež “grozi”, pa jih je vprašal koliko divizij ima (papež)..no stalin je že dolgo rajnki, sovjetska zveza tudi…Cerkev pa še vedno prosperira..pa še dejstvo je, da verni ljudje živijo bolj kakovostno življenje …torej?

Ne razumem, kaj hočeš s tem povedati ?

:D[/quote]
a vatikan ni država? so nekoč stalinu povedali, da mu papež “grozi”, pa jih je vprašal koliko divizij ima (papež)..no stalin je že dolgo rajnki, sovjetska zveza tudi…Cerkev pa še vedno prosperira..pa še dejstvo je, da verni ljudje živijo bolj kakovostno življenje …torej?[/quote]
Religija in to vsaka, bazira na veri in vernikih.
Torej na neki osnovni psihični potrebi vsakega izmed nas.
Cerkev si le lasti vero in božjo resnico in na takšen način manipulira z verniki.

Koga pa naj poslušam ?

pedri in lejzbe so bljak – pa rečte kar hočte – na največ pedrov je okuženih z HIV

a vatikan ni država? so nekoč stalinu povedali, da mu papež “grozi”, pa jih je vprašal koliko divizij ima (papež)..no stalin je že dolgo rajnki, sovjetska zveza tudi…Cerkev pa še vedno prosperira..pa še dejstvo je, da verni ljudje živijo bolj kakovostno življenje …torej?[/quote]
Religija in to vsaka, bazira na veri in vernikih.
Torej na neki osnovni psihični potrebi vsakega izmed nas.
Cerkev si le lasti vero in božjo resnico in na takšen način manipulira z verniki.[/quote]
Cerkev si le lasti vero in božjo resnico in na takšen način manipulira z verniki.[/quote]
cerkev si ne lasti vere, niti božje resnice, manipulira pa verjetno glih toliko kolikor manipulira z nami država, pa tržno ghospodarstvo itd…nihče te ne sili da si veren, da obiskuješ cerkev, ampak če pa to počneš, potem pa verjetno kdaj slišiš tud kako božjo in cerkveno resnico, na tebi samem pa je koliko in kako jo boš akceptiral…

Ne razumem, kaj hočeš s tem povedati ?[/quote]
da napovedujem cerkvi še nadaljnih 2000 let, sloveniji pa bistveno manj)

Ne razumem, kaj hočeš s tem povedati ?[/quote]
da napovedujem cerkvi še nadaljnih 2000 let, sloveniji pa bistveno manj)[/quote]
Bi se kar strinjal s tabo.

Koga pa naj poslušam ?[/quote]

Saj poslušam, vendar samo tiste, ki so ZA zakon. 😀

Koga pa naj poslušam ?[/quote]

Saj poslušam, vendar samo tiste, ki so ZA zakon. :D[/quote]
drugač pa, sem za da se istospolni poročajo , a proti temu da lahko posvojijo otroka…

Sicer se ne spomnim dobro, a ne vem, če se gre v zakoniku le za to, da lahko otroka posvoji homoseksualni partner od tistega partnerja, ki že ima otroka…Ali se gre za to, da lahko novopečena homo partnerja posvojita tujega otroka ?

Gre tudi za ukinitev prič s poroke. Pač ne moreš uzakonit narobe svet.

Mene bolj skrbijo razni mafijski zakoni, ki omogočajo legalno krajo državnega premoženja…..Mogoče pa že živimo v narobe svetu ?

kje je zdaj tale MIMI ki je odprla temo, baba farška neki sprovocira pol se pa u cerkev skrije !

OSTRO PROTI !!!

BOM OBKROŽLA NEEEEEEE!!!!!!!

Bravo! Tudi jaz. Pa če me tale merkllova misli počakat za vogalom da bi me tepla, kar naj pride.

In kljub vsemu pisanju o tej zadevi, še vedno nikjer utemeljitve in razlage ZAKAJ je dobro biti proti…
Kaj naj bi se s tem dobrega naredilo…

Samo za primer; ko Tadej zgoraj pišeš o ukinitvi prič pri porokah; Tudi če drži (nisem šel preverjat) – a je to slabo?
In če je slabo – zakaj je slabo?

Rok, sem že kar nekaj razlogov in utemeljitev napisal!

Glede prič: take poroke so neveljavne. Noben sodnik take poroke ne prizna. Nikjer na svetu. In bojim se da tudi pri nas, tak poročni list ni veljaven na sodišču. Ne glede na družinski zakon. A je to slabo zate?

To je bilo v prvi verziji. Koliko so to spremenili v tej ne vem. Bojim pa se da niso. Ker zakon ni več zakon, ampak partnerska skupnost. In tista zunajzakonska je zdaj zunajpartnerska skupnost. Torej, sklepam, da civilna poroka sploh ne bo več obvezna in se s tem zakonom samoukinja. Kar je celo dobro. Eto, ena dobra stran tega zakona. 🙂

Zakaj neveljavna…Če nekaj podpišeš, potem tisto velja..Če novoporočenca podpišeta, da se strinjata s pogoji poroke, potem bi to naj veljalo. Razen, če nista opravilno sposobna ali pa mladoletna….

Mene zanimajo razlogi, zakaj naj ne bi dovolili ?[/quote]
Malce sem počakal in “užival” in užival v branju.
Moja stara mama je rekla, da bog že ve komu je dal otroke in komu ne!
Jaz v boga sicer ne verjamem, vem pa kako se naredi otrok.
Vse ostalo me ne zanima in ne prepriča!
Kar se tiče istospolnih zvez, pa če komu paše naj izvoli! Izenačiti se ne morejo!!
“Bog” (mati narava) ne dovoli.

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Robi, poroka ni isto kot nakup avta. S poroko skleneš zakon! In brez prič je poroka neveljavna. Kar pa ne velja za nakup avta. Tega lahko kupiš sam s svojim podpisom. Še najbližje temu so nepremičnine. Za nakup hiše tudi rabiš priče. Ali notarja. Pri poroki pa niti notar ni dovolj.

Jaz sem pa mislila, da sta pri poroki najpomembnejša ženin in nevesta, pa vidim, da sta po Tadejevem mnenju priči.

(Ti res še ni nikoli padlo na pamet, da imata priči zgolj protokolarno, simbolično vlogo in da v bistvu zakonsko zvezo potrdi matičar – uradna oseba?)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close