Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Podpisi za malo delo in pok. ref.

Podpisi za malo delo in pok. ref.

Koliko so kaj zbrali podpisov, eni in drugi.

Podpisujete kaj? Ste za akcijo?

Jaz nikoli ne podpisujem ničesar.

Prvič in zadnjič sem se podpisala za JBTZ. Nateg. Nateg. Nateg.

Janša rad nateguje folk, oni Bavčar še bolj pozadinsko.
Kaj pa je z TZ pa ne vem.

Janša rad nateguje folk, oni Bavčar še bolj pozadinsko.
Kaj pa je z TZ pa ne vem.[/quote]

You had to be there.

Kaj pa je z TZ pa ne vem.
To sta Tasič in Zavrl …

In B seveda ni bil Bavčar :-). Ah, stari časi …

pa saj nismo vsi nori, da bi podpisovali ali še celo zbirali podpise

Bavčar seveda ni bil v JBTZ, ampak “zunanji suport” 🙂

Ja, če bi takrat kdo vedel, kaj bo nastalo iz nekaterih iz te zgodbe, me prav zanima, koliko bi nas blo tam na Roški …

Ne podpisujem, ker nima smisla. Lahko podpisujem kar hočem, tudi na referendum lahko grem in glasujem proti. In če vse glasujejo proti, je vlada zavezana, da eno leto ne bo zakona uveljavila. Pa potem? Prosto po Prešernu in hop, zakon v veljavo.
Zato ne vidim smisla v referendumu.

Podpisi bodo rešili samo te, ki so tik pred upokojitvijo – in samo za to se jim gre. Da bodo pa prihajajoče generacije najbolj nasrkale, jih pa ne zanima. Ti isti upokojenci pa bodo še kako terjali solidarnost mlade generacije. Fino, kajne?

P.s: pa dajmo še referendum za prepoved davkov razpisat (približno tako pametna sta omenjena referenduma …)

Ja, madonca, no, saj so tudi prejšnje generacije od nas, ki smo upokojeni ali tik pred upokojitvijo od nas terjale solidarnost, ali pač misliš, da mi nismo ničesar prispevali v pok. blagajno?
Še kako nas zanima, koliko bodo nasrkale prihajajoče generacije, saj so to naši otroci in vnuki. Jaz mislim, da denarja v pok. blagajni ni zato, ker je danes toliko nezaposlenih, ki pač nič ne vplačujejo v to blagajno, pa zato, ker je bilo tolikim podjetjem dopuščeno, da enostavno ne poravnavajo prispevkov, pa zato, ker imajo pokojnino tudi ljudje, ki nikoli niso vplačevali prispevkov za pokojnino. Za vse to pa nosi odgovornost država, vse pa se rešuje na plečih nas tastarih in vas, tamladih. Jaz bom podpisala.

Ja, madonca, no, saj so tudi prejšnje generacije od nas, ki smo upokojeni ali tik pred upokojitvijo od nas terjale solidarnost, ali pač misliš, da mi nismo ničesar prispevali v pok. blagajno?
Še kako nas zanima, koliko bodo nasrkale prihajajoče generacije, saj so to naši otroci in vnuki. Jaz mislim, da denarja v pok. blagajni ni zato, ker je danes toliko nezaposlenih, ki pač nič ne vplačujejo v to blagajno, pa zato, ker je bilo tolikim podjetjem dopuščeno, da enostavno ne poravnavajo prispevkov, pa zato, ker imajo pokojnino tudi ljudje, ki nikoli niso vplačevali prispevkov za pokojnino. Za vse to pa nosi odgovornost država, vse pa se rešuje na plečih nas tastarih in vas, tamladih. Jaz bom podpisala.[/quote]

In kaj boš s podpisom rešila? Samo svojo rit. Se strinjam, je bilo tudi pokradeno, a dejstvo je tudi, da se življenjska doba daljša – torej, se dalj časa črpajo pokojnine, kar seveda za sabo potegne tudi daljšo delovno dobo.
In ja, pri vsem tem ima še kako veliko tudi študentsko delo – dejansko je nelojalna konkurenca, kot tudi tukaj tako “opevano” delo na črno, kjer vse v en glas aplavdirate, kako je to super, da se ljudje znajdejo … no, seštej (samo) našteto, pa prideš do minusa v blagajni.

In zakaj naj bi v svoj krožnik pljuval? Da bojo upokojenci na moj račun živel? Da študentom ne bo treba davkov plačevat in bojo sp še naprej denar pral….

Budlae res lahko podpišejo tak referendum

Še kako nas zanima, koliko bodo nasrkale prihajajoče generacije, saj so to naši otroci in vnuki. Jaz mislim, da denarja v pok. blagajni ni zato, ker je danes toliko nezaposlenih, ki pač nič ne vplačujejo v to blagajno, pa zato, ker je bilo tolikim podjetjem dopuščeno, da enostavno ne poravnavajo prispevkov, pa zato, ker imajo pokojnino tudi ljudje, ki nikoli niso vplačevali prispevkov za pokojnino. Za vse to pa nosi odgovornost država, vse pa se rešuje na plečih nas tastarih in vas, tamladih. Jaz bom podpisala.[/quote]

In kaj boš s podpisom rešila? Samo svojo rit. Se strinjam, je bilo tudi pokradeno, a dejstvo je tudi, da se življenjska doba daljša – torej, se dalj časa črpajo pokojnine, kar seveda za sabo potegne tudi daljšo delovno dobo.
In ja, pri vsem tem ima še kako veliko tudi študentsko delo – dejansko je nelojalna konkurenca, kot tudi tukaj tako “opevano” delo na črno, kjer vse v en glas aplavdirate, kako je to super, da se ljudje znajdejo … no, seštej (samo) našteto, pa prideš do minusa v blagajni.[/quote]
Študentsko delo bi bilo po moje treba ločiti od vprašanja pokojninskega zakona in se strinjam, da je nelojalna konkurenca. Delo na črno pa, kaj pa naj po tvoje stori človek, ki ne dobi službe, oz., če bi človek lahko opravljal delo legalno, bi v večini primerov to tudi počel, čeprav mislim, da se dela na črno ne da popolnoma preprečiti.
Ampak moti me, da se vse rešuje na plečih navadnih ljudi, naša oligarhija pa lahko nekaznovano počne, kar se ji zahoče. Primer A. Jevška – star 50 let, pa gre v pokoj. Res, da ima najbrž benificiran staž, ampak to vseeno pomeni, da je v pokojninsko blagajno vplačeval komaj kakšnih 30 let. Pa je takih, za katere ne vemo, najbrž še veliko.

normalni ljudje tega ne podpisujejo

sindikati so pa itak podn od podna

ko je treba se ne zavzamejo za delavce, zdaj se pa nekaj s to reformo preseravajo

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close