Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Podpis spremeenjene pogodbe med porodniško

Podpis spremeenjene pogodbe med porodniško

Pozdravljeni,

mene zanima a ima kdo izkušnje ali informacije, če sem dolžna med porodniško podpisat spremenjeno pogodbo o delu. Namreč iz velikega podjetja d.d se je del ekipe prestrukturiral v d.o.o. Jaz tega ne bi rada podpisal, če mi ni potrebno, vsaj dokler se ne vrnem nazaj. Namreč novi d.o.o je precej manj varna zadeva in ni nujno uspešna.

to, ali je d.d. ali d.o.o. nima nobene veze…

Ima, verjemi. Novo podjetje je majhno, ter ima novo ime. Mu ne pripisujejo dolgega obstoja.Staro podjetje ostaja, le nas neprostovoljno selijo v drugega. Glede na odločbo za nedoločen čas v starem podjetju, je novo podjetje tveganje.

Kakšne dokumente si dobila? Odpoved stare pogodbe s ponudbo nove, pri novem delodajalcu?

Ja.

Dokler si na porodniški ti stare pogodbe ne morejo odpovedati. Niti s ponudbo nove ne.

pa kaj nisi ob odpovedi iz strani delodajalca deležna odpravnine?
sicer pa za vsa pravna vprašanja pojdi raje na inšpektorat za delo, ti bodo dali verjetneje pravilne informacije.

hvala, ima kdo kakšen link do izpisanih pravic, izkušnje?

Pogodbe ne podpisuj, v času porodniške jo ne smejo menjati.
Vse kar te zanima je v zakonu o delovnih razmerjih, na kakšen način in kdaj ti lahko ponudijo v podpis novo pogodbo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close