Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek podpis pogodbe v javni upravi?

podpis pogodbe v javni upravi?

Pozdravljeni!

Ker sem bil izbran na razpisu v javni upravi in so potekli vsi pritožbeni roki, me zanima kdaj je podpis pogodbe? delo začnem čez 14 dni?

Hvala za odgovore in lp

Jaz sem dobila pogodbo par dni za tem, ko sem že delala. Nekje 3., 4. dan.

Je pa zavarovanje pa to, vse štimalo.

Pa tudi ostalim so pogosto dali pogodbo šele par dni po začetku službe.

Bedno.

Da ne omenjam tega, da so kolegici obljubili zaposlitev pri nas. En teden pred začetkom pa so ji povedali, da je ne bodo vzeli.

Ta druga kolegica, bi morala začeti v petek delat. V torek še kar ni nič vedela, je prišla k nam povpraševat kako in kaj. Nihče nič vedel. Se je vendarle ena zavzela zanjo in raziskala kako in kaj. In se je izkazalo, da je tudi ne bodo vzeli. Niti toliko ni bila vredna, da bi ji to kdo sporočil. In če ne bi sama 3 dni prej spraševali po pogodbi in tako naprej, sploh ne bi zvedela, da so se premislili.

Za kozlat.

Se striktno držimo zakona – osnutek pogodbe dobijo najmanj 3 delovne dni pred začetkom delovnega razmerja, pogodba mora biti podpisana najkasneje en dan pred začetkom dela, prijava enaka, res izjemoma kdaj se zgodi, da se prijava naredi na dan začetka dela zjutraj.

AHA. hvala za odgovore, ker bom verjetno to datuma začetka zaposlitve na dopustu, bi verjetno moral pred dopustom vse zrihtat?

Odgovor na objavo uporabnika
NEVEDEN127, 21.06.2021 ob 09:25

AHA. hvala za odgovore, ker bom verjetno to datuma začetka zaposlitve na dopustu, bi verjetno moral pred dopustom vse zrihtat?

Ja, vsekakor. Ziher je ziher. Ko sem videla kako pri nas obljubijo službo pa jih potem tik pred zdajci zavrnejo…

Ne, to moraš zrihtat. Boš imel miren dopust. Ti jim kar reči, da greš na dopust, da hočeš prej vse urediti ter, da prosiš za pogodbo.

Vso srečo :).

jaz dobila, 21.06.2021 ob 09:31

Ja, vsekakor. Ziher je ziher. Ko sem videla kako pri nas obljubijo službo pa jih potem tik pred zdajci zavrnejo…

Ne, to moraš zrihtat. Boš imel miren dopust. Ti jim kar reči, da greš na dopust, da hočeš prej vse urediti ter, da prosiš za pogodbo.

Vso srečo :).

hvala hvala hvala za vse info. sem pač radoveden, ker gre za mojo prvo zaposlitev v ju. upam, da bo vse ok. A je kater že delal ZUP v 3 mesecih od zaposlitve?

NEVEDEN127, 21.06.2021 ob 09:38

hvala hvala hvala za vse info. sem pač radoveden, ker gre za mojo prvo zaposlitev v ju. upam, da bo vse ok. A je kater že delal ZUP v 3 mesecih od zaposlitve?

Sem delala ZUP, ampak ne takoj. Smo pa dobili študijski dopust za učenje za ZUP :).

Meni ni bil  težek izpit, ker sem imela takrat že kar nekaj izkušenj s pisanjem odločb. Samo pri meni je bilo dosti več kot 3 mesece, več kot leto.

Jaz na tvojem mestu bi že takoj na začetku službe parkrat prebrala ZUP in potem tiste 3 mesece čim bolj slediš temu kaj delaš v službi in kaj je v zakonu, sprašuješ šefa, sodelavce,… tako, da je čim bolj praktično, da ni preveč teoretično.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close