Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Podpis nove pogodbe

Podpis nove pogodbe

Pozdravljeni,

nujno bi potrebovala nasvet, ker ne vem, na koga se lahko obrnem glede tega.

Delam v poslovalnici nekega podjetja, ki ima že dlje časa blokiran račun. Verjetno se je ravno zaradi tega delodajalec odločil, da bo vse peljal naprej pod svojo drugi firmo. Torej uradno na papirju bo pisalo ime poslovalnice in zraven ime druge firme.

Jaz imam trenutno pogodbo za nedoločen čas, na pogodbi je seveda napisano ime firme, pod katero sedaj več ne bo naše poslovalnice. Nihče mi še ni omenil, kaj je sedaj z mojo pogodbo. A je možno, da še vedno delam naprej z isto pogodbo? Nekako se mi ne zdi delati logično delati v firmi X, moja pogodba pa je z firmo Y.

Torej me zanima, če še moja pogodba po tem, ko delodajalec vse skupaj vodi pod drugo firmo, sploh še velja?

Predvidevam, da bom dobila v podpis novo pogodbo, ampak ne želim čakati na zadnji dan. Problem je v tem, da še niti za lansko leto nisem dobila regresa, prispevkov mi ne plačuje od bogve kdaj in dokler ni to urejeno, ne bi želela podpisati nove pogodbe.

Če zavrnem pogodbo, ali imam pravico do denarnega nadomestila iz borze, saj bi s tem pravzaprav zavrnila delo po svoji krivdi. Ampak jaz imam podpisano pogodbo s firmo X in če mi preko nje ne zagotavlja dela, se meni zdi, da bi imela enake pravice, kot da če me odpusti. Torej nadomestilo iz borze, odpravnina in plača za 1 mesec, ker nisem mogla izkoristiti odpovednega roka …

Ali pa v primeru zavrnitve podpisan nove pogodbe nisem upravičena do ničesar?

Hvaležna bom za vaš odgovor,

Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close