Podočnjaki
Živjo
Stara sem 17 let in imam zelo velike podočnjake vijolčne barve.Včasih smo mislili da je vse povezano z spance,vendar ga imam dovolj.Ker ne bi rada uporabljala puder bi prosila,če mi lahko svetujete kaj uporabiti namesto pudra,da bi si podočnjake vsaj malo prekrila.Imam pa tudi zelo majhne oči in me samo zanima kakšen make-up naj uporabljam za posebne priložnosti,kot večer s prijatelji.Hvala že v naprej za odgovor.
L.P
Bria!
Na temo podočnjakov smo imeli že kar nekaj odprtih tem, tudi prekrivanje podočnjakov. Prosim, če pobrskate po starejših temah.
Načeloma pa vam svetujem, da uporabite za prekrivanje vijoličnih podočnjakov oranžen korektor. Oranžna barva nevtralizira vijolično barvo.
Pazite kako naneste korektor. Najbolje je, da ga po nanosu razmažete s prsti in ga fiksirate s pudrom v prahu ali kamnu.
Glede nato, da imate majhne oči vam svetujem, da uporabljate svetlejše in perlaste odtenke sečil, ki bodo oko optično povečali. Oko obrobite ( notranji rob ob spodnjih trepalnicah ) z belim svinčnikom.
Napišite mi kakšno barvo las imate, barvo oči in polt kože.
Lp Nada
Bria!
Za senčenje oči lahko uporabite naslednje odtenke senčil: vijolične, roza, marelične, opečnate, zlate, rjave…predvsem barve, ki so kontrastne barvi očem. Glede nato, da imate vijolične podočnjake bi vam svetovala, da si nanšate predvsem opečnate in marelične odtenke.
Zunanje kote veke nekoliko temnite ( uporabite temnejše odtenke senčila ) proti notranjosti veke pa nanesite svetlejše odtenke, predvsem perlaste. Svetle odtenke senčil za veke nanesite tudi na predel tik pod obrvmi. Glede nato, da je poletje in je polt nekoliko temnejša, si lahko na ličnice naneste puder v kamnu v zlato-rjavem odtenku, ki vsebuje zlat prah. Ta se na svetlobi zelo lepo posveti in obraz naredi bolj “svež”.
Puder v kamnu se najpogasteje pri skoraj vseh blagovnih znamkah imenuje terre. Terro lahko nanesete tudi na dekolte in na ramena.
Ustnice poudarite z glosom, trepalnice s črno maskaro.
Lp Nada
Živ!
Glede podočnjakov ti priporočam, da stopiš k svojemu splošnemu zdravniku in naj ti da pregledati kri, kajti lahko da imaš v krvi preveliko količino železa (na kar je nakazalo to, da imaš podočnjake vijolične barve). Imam namreč znanko pri kateri je bilo ravno železo tisto, ki ji je povzročalo podočnjake.
Lep pozdrav
Forum je zaprt za komentiranje.