Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija podnapisi – prosim pomoč

podnapisi – prosim pomoč

Lepo prosim, ne se mi smejat, ampak jaz sem totalni začetnik, kar se tiče filmov in downloadanja. Sem brskala po arhivu, pa se vsi pogovarjate že eno stopnjo više, jaz imam pa čisto začetniške težave.

Kako vstaviti podnapis v Divx film (programe za podnapise sem že našla)?

Na kakšen način oziroma s katerim Divx playerjem potem lahko predvajaš film skupaj s podnapisi (imam program Subtitle workshop)?

Sploh mi ni jasno, ali se podnapis zlepi s filmom, ali se odpre vsak file posebej, ali…

Prosim, en hiter začetniški tečaj čez podnapise ali en link na kakšen star post.

Hvala.

..malo je že pozno in moji prsti že spijo … a vseeno kar rata rata :))
…zakaj bi se ti smejali…saj na začetku ni nobeden imel pojma…logično ne?

..bol na hitro: podnapisi so dosegljivi na tej strani (stran zahteva prijavo) večinoma v TXT in SRT fromatu (oboje odpre beležnica). Subtitle workshop se mi zdi da se uporablja za neposredno dodajanje podnapisov h sliki…- za začetnike vsekakor odpade…

Osnovna konfiguracija za začetnike (in nezačetnike) bi bla po moje to:

– poberi točno to: BSplayer version 1.02 (FREE) – spodnja polovica strani… eno kljukco je za dat tam..
– dobri kodeki so pa tle – klikni prvega – malo so veliki (45MB) instalacija zasede 15MB (upam da ne šparaš tako zelo na prostoru) predvajajo vse video formate kar sem jih kdaj rabu (ne malo).

uporaba: podnapise pobereš z neta in jih shraniš v isto mapo kjer je film. Če je ime datoteke s podnapisi enako imenu filma (razen končnice) se podnapisi samodejno naložijo ko zaženeš bsplayer. Če ne pa enostavno klikneš na drugi zgornji gumb z desne na bsplayerju in poiščeš podnapise…
To je to… potem pa se da štimat še vse mogoče (velikost podnapisov, pisavo, barvo ozadja, pisave, časovni zamik…..) razišči malo bsplayer…nastavi si slovenski jezik po želji.
…že spimmmmmmm……….

LP

no pa začnimo počasi, imaš podnapise (če ne se odpravi na zgornjo stran ko ti jo je Dann podal). OK imaš sedaj podanpise ki se končujejo blablba.txt, blabbla.sub………, OK sedaj to imamo, recimo da uporabljaš BSplayer (če ga še nimaš se zopet odpravi na Dann-ovo stran beri zgoraj in si ga dol potegni).

Dalje ko imaš inštaliran BSplayer in shranjene podnapise pa sledeče:

1. Odpri BSplayer desni klik na njega (predpostavljam da vidiš sedaj vse v Angleščini) nato Options – Language – Slovenski- klik.

2. Sedaj je vse v SLOVENŠČINI (ha dobro )

3. Desni klik na BSplayer in odpri film (lahko tudi bližnjica črka L na tipkovnici)(najdeš film na disku ali iz cd-ja)in klikneš nanj da se začne predvajati.

4. Film se sedaj že predvaja desni klik na BSplayer (ali CRTL+L) najdeš podnapis kot sem povedal prej blabla.txt ali…

5. Ko izbereš podnapis samo klikneš nanj in glejga zlomka podnapisi so tu:

6. Se sekiraš ker podanpisi zaostajajo ali prehitevajo (he nimaš pravih za točno to verzijo filma, poišči druge ali jih uredi v Subtitle workshop ampak to pusti za nazadnje mogoče gdaj drugič)!!

7. Častiš PIVO Dann-u in meni :)))

8. Uživaš in GLEDAŠ XXXL FILM (uh saj ti pa ne rabijo podnapise :))))))))

9. Skratka mora da dela!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pa javi če ti je ratalo!

lp

Obema najlepša hvala. Bom danes zvečer probala, pa javim, kako bo uspelo.

He, he, častim pivo, no problem, pa ne samo enega.

Pa če nekaj linkov za podnapise:

pa moja najljubša…

L.P.

-------------------------------------------------------------- Kdor isce resnico, jo mora znati prenesti. Kitajski pregovor

Deeeeeellllllaaaaa!!!! Najlepša hvala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close