Podn od sodelujočih
Dobro tema je šla v koš, ker je avtorica zaprosila. Jasno pa je, da ni prišla debatirat, ampak samo iskat razloge, da bo nekoga lažje (s podporo) etiketirala. Če se motim, se opravičujem, ampak Priski, imela si svojo priložnost, da debato razviješ, poveš svoje mnenje, kljub temu, da te nihče zanj ne PROSI. Če prideš z namenom debatirat, verjetno ne čakaš, da te nekdo vpraša za mnenje, ampak ga poveš tako ali drugače, saj je to tvoj osnovni namen.
moderator nikoli ne more ustrečt vsem, to je prvo, kar je. Z brisanjem komentarjev debata ne vem, če bo kaj bolj kulturna, ker je več kot očitno, da je žaljivka za nekoga resnica, ki je o sebi ne zmore sprejet, za nekoga pa žaljivka etiketa s slabim pomenom, za drugega pa spet že samo drugačno mnenje. Težko je bit pravičen moderator, če se postavim v to vlogo.
Krivokljunkin link: jaz sem doma v Sloveniji in tu, vsaj v našem delu Slovenije, trola pomeni žaljivko za žensko.
Že obsojate in etiketirate. Če je že tako pomembno zakaj sem odprla temo, sem jo odprala iz razloga, ker nekateri ljudje mene obsojajo, da sem obsedena. Če bi to v temo napisla pa spet sledilo analiziranje v stilu zakaj se oziram na to.
Jaz preprosto odprla temo in sem želela odgovore na temo ne pa žaljenja in analiziranja ter obsojanja.
Kakor sem rekla, eni rabite metlo.
In tisti, ki tako uničujete teme. Ali kdaj pomislite, da ima oseba mogoče kake težave, da je zato odprla temo? Da želi videti mnenja ostalih?
Vedno se spravite na avtorja, le zakaj?
Vedno iščete neke IPje. Zakaj že? Mogoče bi si vsi upali pisati vedno pod istim nickom, če ne bi nekateri planili po njih in jih razkosavali.
Zakaj bi bila moja tema provokacija? Je koga žalila, je bilo kaj nasramnega v temi? Bi rekla, da prav nič, vsaj z moje strani ne.
In še kadarkoli sem odprla temo, sem jo odprla zato, ker me je nekaj zanimalo. Ne zato, da bi koga žalila, bila nesramna do njega ali karkoli.
Kdo si ti krivokljun, da lahko določaš katera tema je primerna in katera ne? Če si ti tako vsevedea in popolna, da veš vse odgovore, ostali nismo tako popolni, ostali imamo vprašanja, imamo težave, smo obremenjeni, karkoli. Mogoče ne sprašujemo zase, mogoče za kolega, ki je v težavah pa mu ne vemo pomagat.
Ne bo držalo, žaljenje in smetenje po tujih temah je bolj ali manj domena vseh, ki sodelujemo na forumu, noben od nas se ne more povsem vzdržati tega, da morda s svojim postom ne bo do nekega bralca žaljiv (čeprav nehote) ali da se posti znotraj teme začnejo povsem razhajati vsebinsko od prvotne tematike. Ne razumem, čemu je potrebno biti užaljen zaradi nekaj prebranih besed s foruma, zgleda kot da nekateri namerno iščejo material za lastno užaljenost in žal nič drugega.
Priksi, v življenju se boš še naučila, da redko dobiš točno tisto, kar si želiš, če pri tem nisi dovolj jasna. Nikjer nisi napisala kaj si želiš od debate, kako naj torej mi vemo. Preostane nam le ugibanje. Če bi takole napisala v prvotno temo, kot si tukaj, bi debata potekala povsem drugače.
In, kaj potem, če te kdo analizira? Saj mu ni treba verjet. Pač ignoriraš. Česa se bojiš pri analiziranju? Resnice ali laži? Živeti v lažeh je kot jesti strupeno hrano, resnica pa osvobaja, zdravi.
priksi, link, ki sem ga postala, sem postala (objavila) z razlogom, da si ga prebereš. Trol-ati je internetni sleng, pomeni pa nekoga, ki na chatih, forumih odpira teme z namenom, da spodbuja vročo kri, torej provocira. In glede na tvoj neodziv in zahtevanje točno določenega odgovora, sva z Markom pravilno sklepala, da ti ni do debate.
Namesto da bi spremenila kaj pri sebi, se trudiš ugajat drugim in iščeš potrdila drugod. Kaj ti nuca, če nas 3/4 tu napiše, da je vseeno, koliko kdo športa, jé, če pa se ti v sebi počutiš krivo, ker so te drugi označili za obsedenko?
Namesto da si ihtavo prosila moderatorja za izbris teme, bi 10x vdihnila in prebrala odgovore brez obrambnih mehanizmov. Morda bi našla kaj koristnega. Če boš venomer samo bežala od neprijetnih tem, ti bo vedno nekdo stopil na žulj, ob čemer se boš počutila degradirano in napadeno. Na tak način je rast onemogočena.
Zakaj potem odpirat temo na to temo, če sam to počneš? POtem je bolje se pogledat v ogledalo.
Pa ne bi rekla, da vsi žalijo. Eni so vedno kulturni. S strani Robija in Marka še nisem prebrala žaljivke. Pa mariskoga drugega tudi ne.
So pa žal tudi ljudje, ki so pretežno žaljivi, ampak ti samo kažejo svoj obraz.
Je pa vsaj meni moteče, če se tema že takoj prelevi v nekaj drugega, ne v to čemur je bila namenjena. Če se potem kasneje prelevi v nekaj tretjega je drugo, če pa že na začetku gre v neko iks smer, potem pa ni nobenega pravega odgovora. Ne bi odprla teme, če me ne bi zanimala, ampak zanimalo me je tisto, kar sem spraševala, ne nekaj tretjega.
Ne bo držalo, žaljenje in smetenje po tujih temah je bolj ali manj domena vseh, ki sodelujemo na forumu, noben od nas se ne more povsem vzdržati tega, da morda s svojim postom ne bo do nekega bralca žaljiv (čeprav nehote) ali da se posti znotraj teme začnejo povsem razhajati vsebinsko od prvotne tematike. Ne razumem, čemu je potrebno biti užaljen zaradi nekaj prebranih besed s foruma, zgleda kot da nekateri namerno iščejo material za lastno užaljenost in žal nič drugega.[/quote]
Mene ne moti preveč, če tema uide iz tematskih okvirjev ravno in tako ne, da so nekateri komentarji žaljivi, jih sprejemam povem naravno in po potrebi kot tisti del resnice o sebi, ki mi je manj všeč.
Ne bo držalo, žaljenje in smetenje po tujih temah je bolj ali manj domena vseh, ki sodelujemo na forumu, noben od nas se ne more povsem vzdržati tega, da morda s svojim postom ne bo do nekega bralca žaljiv (čeprav nehote) ali da se posti znotraj teme začnejo povsem razhajati vsebinsko od prvotne tematike. Ne razumem, čemu je potrebno biti užaljen zaradi nekaj prebranih besed s foruma, zgleda kot da nekateri namerno iščejo material za lastno užaljenost in žal nič drugega.[/quote][/quote]
Saj, če ni bilo dovolj jasno, je menda zdaj jasno in lahko še enkrat odpre temo, če želi.
To tako ali tako. Vsi iščemo potrditev naše resnice. Oziroma natančneje, se naša resnica sama potrjuje, ne glede na to, če nam to paše ali ne.
Mi se le odzivamo.
Bi pa rad, če bi malo manj iskali razloge v drugih za lastno nezadovoljstvo. Ne moremo vedeti, če je tema provokacija ali ne…V bistvu nam to niti ni pomembno, pomembno nam je le, da izrazimo sebe. Nekdo bo videl provokacijo, drugi ne. Nekdo žalitev, drugi ne….In če sami nismo s sabo zadovoljni, bomo rekli, da je drugi kriv. In takšno mišljenje se kaže na splošno v družbi…Če drugi krade ali laže, bom pa še sam…Potem pa se vsi pritožujemo nad državo in imamo kup nezadovoljnih ljudi, kjer drug drugemu mečemo polena pod noge. Oblast je kriva, ker smo v takšnem stanju…Tu pa so moderatorji krivi….
Kot sem že napisal…Ne glede na to, če je provokacija ali ne in če želimo kvalitetno življenje ali forum, je treba tako delovati, da bomo prispevali h kvaliteti.
Ne pa iskati razloge v drugih, da lahko potem sami začnemo pisati provokativno.
Robi, naredi eno temo lepljivo in tole zadnje napiši v njo kot “navodilo” za forum, da ne rečem za življenje nasploh. 🙂 V bistvu mislim resno. Pa temo zakleni, vse si povedal.
Kakšno rast? :)) Ti si na forumu, da se “razvijaš” in “duhovno rasteš” ter ljudi “usmerjaš k osebnostnemu zorenju”? Ni to Robijeva in Markova vloga? 😀 Si prešla na njun teren, še je zate kaj prstora? :)))
Trola pomeni neumno žensko. Trol pa je škrat iz skandinavske mitologije in je moškega spola, katera slengovska raba pa samo v angleščini pomeni to, kar si napisala. http://en.wikipedia.org/wiki/Troll_%28Internet%29.
Matjazko, kakšna je pa tvoja funkcija, vloga? Si že duhovno zrel do popolnosti ali pa verjameš, da se na forumu ne da ničesar naučiti? 🙂
Matjazek, srce, treba je gledat semantiko. X spet (t)rola. X je osebek, (t)rola pa glagol 3. os. ed. Če bi bil (t)rola predmet, bi za pravilnost nujno moral biti vsaj pomožni glagol ‘biti’, torej je. X je trola.
Internetni izrazi so najhitreje razvijajoče novotvorbe v nekem jeziku. Podobno glagol spamati (angl. spam). Ali pa semantični (pomenski) prevod phishing [izgovorjava fišing, fiš=riba] -> ribarjenje po naše. Gre za to, da vržejo trnek in te namamijo, da vtipkaš svoje osebne podatke (ponavadi svojo kreditno), geslo ipd. na neko lažno stran (ki samo izgleda kot prava).
Forum je zaprt za komentiranje.