Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Podn od sodelujočih

Podn od sodelujočih

Človek na tem forumu ne more normalno debatirat. Če se že pojavita 2 resna in skuša bit debata na nekem nivoju in sledit temi, potem izgineta, ostali pa kot mrhovinarji planete po pišočem. Tukaj se ne šteje resnost, ampak kdo koga bolj zabije. Namesto da bi razčlenjevali temo, se posmehujete iz avtorja. In kot verižna reakcija, vlečete citate iz drugih tem, se obkladate z žaljivkami, res fuj in gnus od folka.

Znam ločit med virtualo in realo, sam to, kar si tule privoščite, je pa kaplja čez rob. Kaj kaplja, cel tuš! Skriti za anonimnostjo lajate čez svojo ograjo, komaj čakate na spodrsljaj, potem se pa delate nevedne in se čudite, zakaj folk odhaja in ga označite za psihiatrični primer. Hec je eno, tole tukaj je pa že davno prešlo mejo dobrega okusa. Primitivnost na višku. Sram vas je lahko!

Moderatorji pa si bodo morali nekoč naliti čistega vina in si odgovoriti, koga pravzaprav želijo tu imeti, zajebante in žaljive provokatorje, ali neko kulturno debato.

Ne izzivaj moderatorjev, bo Robi zarobantil, potem pa bodo kapale glave. :))))

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Bravo krivokljun.

Lp

Jaz se ne čudim, če kdo oddide, v bistvu niti ne opazim. Kdo pa manjka? 🙂
Kdo pa je zajebant, najprej moraš to definirat, če želiš koga “obtožit”. Namreč vidim, da imamo različne kriterije za to, kaj je zajebancija, kaj je hec in kaj je obsojanje ter žaljenje. Nekateri za žaljivko vzamejo že samo drugačno mnenje. Se pravi nagnat dol vse, ki imajo različno mnenje od nas? Ampak nas je več, kdo bo potem ostal? 🙂
Včasih nekdo samo postavi preprosto vprašanje in že je označen za provokatorja, odgovora pa od nikoder. Zadnji tak primer je obtožba Sadnega Robiju, če sem lahko konkreten. Včasih pa nekdo nekoga označi za neumnega. Torej, Krivokljun, napiši pravila, da vidimo, kako bi ti ta red vzpostavila.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Se pridružujem Markotu.

Krivokljun…Bodi bolj konkretna kdo so mrhovinarji, kdo žali, kdo koga obtožuje….

Prav tako je treba upoštevati, da imamo še druge stvari v življenju in nismo nikamor izginili.
Jaz sem danes cel dan v službi…12 ur..Vmes imam le kakšen trenutek časa, da napišem kakšen stavek ali dva…

Jaz osebno ne bi nikogar brcala ven. Me nobeden toliko ne moti. Se mi zdi, da vsak da en podpis na forumu, in da ima vsak za nekoga nekaj “privlačnega”.

A jaz sem tudi “podn”?

Mene tut noben ne moti počasi še Matjazka vzljubljam:) si pa še vedno želim vsaj milk shake od Sadnega.

Dej get a life ženska. Pejt raje malo na zrak, pa prebol ta forum, ker ga čist preveč resno že jemlješ.

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Ma ti si zmeri resen. Ko se s tabo pogovarjam mi je tako kot, da bi se pogovarjal z računalniškim programom. Si ti sploh živo bitje ?

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Ampak to pa res!

Če že napišeš svojo verzijo/pogled na besede nekoga, takoj je užaljen in niti noče več objasnit zadeve. Se umakne namesto da bi argumentiral kar je napisal, na drugi strani tisti, ki argumentira je označen, da se izmotava. Nekaterim pa niti domišlija ne dela kot bi si sogovornik želel.

Krivoklunka imaš moj glas 😉

In tudi Marka bi pohvalil za obrazložitev in predlog. Bomo videli koliko si želijo (argumentirano) debatirat ali so samo “trdobučni” tu gor. 😉 :)))

Krivokljun, če karkoli od tega, kar si navedla tudi leti name se ti opravičujem, moraš vedeti, da če že napišem kaj odlonskega ali nezaslišanega, da ne mislim resno in te kvečjemu zbadam, res ni treba vsega mojega pisanja jemati 100%. Ne vem, čemu forum jemlješ tako resno oz osebno, če ga večina pišočih (sodeč po odgovorih je marsikateri res podn) jemlje za zabavo in kot zdravljenje za vse tisto, kar jim v življenju pošteno manjka. Tudi sama sem že opazila, odkar sem sredi aprila zašla sem, da so številni posti do tebe arogantni, žaljivi, nedorasli odprti temi oz provokativni, zato sem tudi nekje vprašala, zdaj več ne vem v kateri temi, kaj si komu kriva, da se tako pogosto spravljajo nate, koliko vem ni nihče imel toliko dostojanstva, da bi nakracal nekaj nazaj v odgovor. Kakorkoli že, morda bi lahko dala malo bolj konkretne nasvete moderatorjem, kaj te moti, česa je preveč za tvoj okus oz ali praktično želiš, da se vsi, ki smo ti kadarkoli napisali kakšen za tvoje pojme neprimeren odgovor sedaj posipamo s pepelom – vse vzamemo nazaj, to mislim, da ne bo šlo.
Krivokljunčica, vse dobro.

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Sem popolnoma enakega mnenja.

p.s.

Če bi pa že mogla koga brcnit …. potem bi najrajši sama sebe.:)

Lej kak je začel kar nekaj pecat, a ne bi počakal, da se vidita v živo pa to, na zelenici ali kako je že zmenjeno?… ne pa tako na suho oz. slepo :))))

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Po odgovorih sodeč je nesmiselno karkoli razlagat, saj vsak napsiane termine razume drugače. Meni ni normalno res ne, tudi v čvek temi ne, da te začne nekdo napadat, osebno degradirat, kot je začel recimo “realnež” (in ostali njegovi podnicki), pa tudi On_ s temi mački in samica (sicer si kasneje napisala, da je bil kao hec)… tema je DODANA VREDNOST V NAŠIH ŽIVLJENJIH. Ne v življenju Murine delavke, ne v življenju Štefke iz sosednje vase, ampak tvoje, vaše, moje življenje.

Nekateri pa ne morete mimo, da se ne bi spotaknili ob pišočega, začeli provokativno pisat, predvidevat zakaj nekdo odpre temo, razpravljat o življenju pišočega – to je vse digresija in stranpot. Ne ločite med mnenjem nekoga in osebnim stilom istega. Če odprem neko temo, ne pomeni da sem nepojebana brezvezna pasivna in da imam težave na tem področju. Ne, forum jemljem kot debato z različnimi ljudmi. Za osebne stvari imam prijatelje in domače.

In za debato je nujno potrebno eno. Spoštovanje do drugih. Forum je javnega značaja, ni zasebna sfera. Spoštovanje do drugega se dosega z dvojem: 1. s pogovornim knjižnim jezikom, torej brez pretiranih narečnih posebnosti, slenga, krajšav ipd. Da besedilo doseže vsakogar in je vsakomur razumljivo. Tudi neuporaba ločil je moteča recimo. Drugo je kulturni nivo pisanja. Da pišeš normalno, z enimi minimalnim spoštovanjem do pisočega, čeprav ga dejansko ne poznaš (tudi v živo marsikoga ne poznamo pa ne lajamo in se ne spravljamo na prodajalce, delavce, kupce, mimoidoče!). Anonimnost je dvosmeren meč, po eni strani omogoča, da se vsak človek izrazi, tudi če v živo ne bi imel poguma govorit o svojem problemu, po drugi strani pa daje navidezno moč, avtoriteto, “pravico” do nespodobnega odnosa.

Resda je kotiček ČVEK, pa vsaj meni osebno to daje vedet, da gre za sproščene teme, offtopice, ne pa tudi spravljanje na drugega, obmetavanje z žaljivkami, posmehovanje. Čvek naj bi bil sproščen, spontan, tudi vesel, včasih žalosten, ne pa superioren do drugih in poln nizkih udarcev.

Jaz pa mislim, da ima smisel. Ker me zanima tvoje mnenje. Ne obremenjuj se s tem, kako bom jaz videl. Ti le povej, kar želiš izraziti.
Če bomo bežali od dejstev, ne bomo nič spremenili.

Ne vem, če si opazila, vendar sem takoj, ko sem opazil žaljive poste od realneža, te zbrisal.
Ne morem pa biti nonstop na internetu, kot nek stražar in paziti, da ne bo kdo kaj takega napisal, da se bi slučajno kdo počutil užaljenega.
Prav tako ne morem vedeti, kako nekdo napisano doživlja.

Krivokljun..Mogoče bi lahko na vse to gledala kot na neko učenje. Kako ob vseh postih ostati mirna, ohraniti neko distanco in imeti v mislih dejstvo, da vsak govori o sebi.

In če nisi, zakaj te to tako prizadene ?
Verjamem, da je to zate neke vrste izziv. Izziv za tvojo samozavest. Ravno tako, kot za vse nas.
Sčasoma sem se naučil, da žaljivk ne jemljem osebno. Saj drugi nima pojma kdo sem in ne vem, zakaj bi se zaradi tega sekiral.
Na provokacije ne odgovarjam, ker se s tem le povečuje slaba volja in slabša splošen vtis.

Gradimo, odgovarjamo ali vlagamo svoj trud v tisto, kar nam predstavlja dobre temelje. In ne v tisto, kar nam bo povzročilo slabo voljo.

Ne vem, če si opazila, vendar sem takoj, ko sem opazil žaljive poste od realneža, te zbrisal.
Ne morem pa biti nonstop na internetu, kot nek stražar in paziti, da ne bo kdo kaj takega napisal, da se bi slučajno kdo počutil užaljenega.[/quote]

Nisem opazila. Sem tudi sama bila nekaj časa moderator nekega foruma, a ni imel dnevno toliko prometa kot ga ima mon oz. konkretno tale kotiček. Je pa res, da so bili sami registrirani kot je navada po forumih in si lažje nadzoroval pisanje.

Saj sem, lahko mi verjameš da imaš tršo kožo kot prej, ampak vse ima svojo mejo. Če je takih kiksov malo, jih enostavno spregledaš, če se pa kot domine začnejo vrstit, potem ti pač “dol pade”. Saj razumem bebito pa ferbčno pa druge, ki se oglašajo samo v bla bla temah, vse je en velik špas. Meni pa ni. Vsak ne vedno. Meni pa je fajn, da spoznam koga še v živo, s katerim/s katero sem se prek neta ujela, to je neke vrsta dodana vrednost lahko. Da vzameš tisto, kar šteje, balast pa pustiš na virtuali :)) Pa ne mislim samo mon, tudi kako drugo stran, ki ni prvotno namenjena spoznavanju.

In če nisi, zakaj te to tako prizadene ?[/quote]

Kot že rečeno, enkrat je kupica polna. Obstaja čas za zabavo, ampak tudi čas za resne stvari.

To pa tako in tako. Zato mi je pa kul spoznavat nov folk v živo. Me zanima, koliko teh, ki so tako glasni o bogatem virtualnem/pustem realnem življenju, je spoznalo koga iz mon tudi v živo (in uspel morda ohranit nek stik).

Krivokljunka, z moje strani je res večinoma hec, ne razumem kaj te je pičilo, da si se nenadoma začela tako sekirat okrog tega, kaj ti drugi napišejo vključno z mano, saj gre le za čvek in ni treba vsega jemati dobesedno in resno – navsezadnje nate se večina forumašev usaja nonstop oz ves čas odkar sem prišla na ta forum in ti je bilo kao za preživeti, zdaj pa si se nenadoma začela zavedati, da ti to ne naenkrat več ne odgovarja – zdaj šele? Človek se upravičeno vpraša, s čim se ti je zadnje dni življenje tako zamerilo, da več ne znaš ločiti heca od resnega pisanja. Veš, da si ravno ti prejšnji vikend izjavila na MON-u, da je prav zabaven večer – sklepala sem, da zaradi foruma, zdaj pa ne vem no, kaj te zanaša, od kje ta občutljivost, da vidiš v vsakem postu osebno degradacijo, provokacijo, žalitev, napadalnost ipd…čudno, da tega prej nisi hotela videti pa je marsikaj od tega obstajalo, vsaj koliko se spomnim.

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Zmedena_samica, saj sem vse napisala. Res se ne bi ponavljala, lahko pa se samo še citiram.

Tvoji zadnji posti nakazujejo, da se najina komunikacija izteka. Že dlje časa opažam, da če te človek nekaj normalnega vpraša, taka vprašanja namerno ignoriraš. Zanimivo, da vidiš le to, kar te moti pri drugih, sebe pa kritično ne oceniš v smislu sodelovanja na forumu – kot da ti nikoli nisi napisala nič provokativnega, žaljivega ali posmehljivega, ja vsi tvoji posti so absolutna blaženost 😉 Vse si napisala, zakaj pa potem meni ni nič jasno? Oh saj res – po tvojem sem butasta in presenetljivo, da ne znam tega dojemati kot žalitev ali podlost ali karkoli že. Nekje sem prebrala, da si želiš koga iz MON-a spoznati v živo, bojim se, da bo vsak raje 2x trezno premislil, kot se podal v to, saj te že par besed popolnih neznancev požene v obrambo in slabo voljo 😉

Tako kot je Z_ samička butasta sem bil jaz trdobučen in še nekaj podobnega (se niti ne spomnim, kaj že 🙂 in našel bi se še kdo, ki je dobil od dotične “spodobno upravičen pridevnik” 😉 Sedaj ti pa ta ista oseba napiše, da želi spoštovanje od sodelujočih.
Mislim, da (vsaj na začetku) nisem bil nespoštliv, sem pa mnogokrat provokativen, kar ne jemljem kot slabo, ker se tako debata razgiba in ti malo zavalovijo misli še v kakšno nepredvideno smer.
Tako je bila tudi tista tema o mačij hrani in ličilih polna stranpoti, ki jih je Krivoklunka jemala kot žalitve. So bili pa le predstavljeni moji argumenti proti njenim. In vsaj meni so se njeni zdeli precej na trhlih nogah. Takrat sem bil označen za trdobučnega, ker….? Ni bilo več po njeno?
Še vedno je po njeno, zaradi mene lahko še naprej malca konzerve katere pač hoče, jaz sem samo povedal svoje argumente zakaj jih jaz ne bi jedel in zakaj se ne bi šminkal.
Sploh pa mačja hrana ni sodila v tisto temo, kar sem omenil že takoj na začetki in je sama vztajala da ona pa bi o tem….
Krivokljuka jaz bi tudi o tem kako maček doživlja dodano vrednost ob nekom, ki je večji del dneva zdoma, kjer je on zaprt.
Pa ni treba, ker je to zate provokacija in dodana vrednost predstavlja vsakemu nekaj drugega in je zelo neokusno primerjat murino delavko in se zgražat nad njo kako je sužnja svoje nesposobnosti in imet doma zaprto napol divjo živalco.
Tudi razni obrtniki in kmetje si ta pojem jemljejo zase in se težko vživiš v njihov svet.
Tebi pa ob vsaki prispodobi piska para na ušesa in užaljena odpreš novo temo…..

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Ne morem pa biti nonstop na internetu, kot nek stražar in paziti, da ne bo kdo kaj takega napisal, da se bi slučajno kdo počutil užaljenega.[/quote]

Nisem opazila. Sem tudi sama bila nekaj časa moderator nekega foruma, a ni imel dnevno toliko prometa kot ga ima mon oz. konkretno tale kotiček. Je pa res, da so bili sami registrirani kot je navada po forumih in si lažje nadzoroval pisanje.

Saj sem, lahko mi verjameš da imaš tršo kožo kot prej, ampak vse ima svojo mejo. Če je takih kiksov malo, jih enostavno spregledaš, če se pa kot domine začnejo vrstit, potem ti pač “dol pade”. Saj razumem bebito pa ferbčno pa druge, ki se oglašajo samo v bla bla temah, vse je en velik špas. Meni pa ni. Vsak ne vedno. Meni pa je fajn, da spoznam koga še v živo, s katerim/s katero sem se prek neta ujela, to je neke vrsta dodana vrednost lahko. Da vzameš tisto, kar šteje, balast pa pustiš na virtuali :)) Pa ne mislim samo mon, tudi kako drugo stran, ki ni prvotno namenjena spoznavanju.

In če nisi, zakaj te to tako prizadene ?[/quote]

Kot že rečeno, enkrat je kupica polna. Obstaja čas za zabavo, ampak tudi čas za resne stvari.

To pa tako in tako. Zato mi je pa kul spoznavat nov folk v živo. Me zanima, koliko teh, ki so tako glasni o bogatem virtualnem/pustem realnem življenju, je spoznalo koga iz mon tudi v živo (in uspel morda ohranit nek stik).[/quote]

Če lahko tistole poboldano malo natančneje razložiš … katere so po tvojem bla bla teme, v katerih sem se ekskluzivno oglasila? Tudi tvoja o dodani vrednosti, npr.?
Kje si mene najdla, resno, v vsej poplavi prispevkov, ki vam jih redni klienteli uspe sproducirat na dan.

Očitno na tem forumu vidiš le balast in res se sprašujem, zakaj sploh še vztrajaš med takimi ljudmi? Kaj pričakuješ od te izkušnje?

MON je imel (in še ima) tudi druge tematske sklope razen tega čveka. Skozi leta so se spletali stiki med posamezniki izven virtuale in nekateri med njimi tudi ohranili.

A ljudje vstopamo v odnose na svoj način in nenazadnje tudi s svojimi pričakovanji. Morda se tukaj še bolj pokaže, kateri (lastni) kriteriji botrujejo temu, da lahko z nekom sproščeno klepetaš in zakaj se drugega izogneš v širokem loku. Ob tem ni pomembno, ali te osebe vidiš kdaj v živo ali ne.

Ta bebita, predvidevam leti name; saj vztrajno že ves čas izkrivljaš moj nick. In to ti, ki zgoraj v tej temi pišeš o kulturi pisanja, o izražanju, spoštovanju in …..

Glej jaz pa za razliko od tebe, ki me razumeš, tebe ne razumem in ne vem kaj bi sploh rada od nas, konkretno od mene, ki me kar naprej omenjaš; za razliko od mene, jaz tebe sploh ne, ker mi nisi zanimiva ne ti, ne tvoj način izražanja, ki je v veliko temah prav prostaški in nastopaški. Ampak to je tvoj način, tvoja pravica…. in jaz te večinoma preskočim in se ne spotikam. Zato tudi še nikli nisem kritizirala tvojih tem.

Če je za tebe to, da si se z nekom ujela prek neta neke vrste dodana vrednost…. potem lahko samo rečem…. Bog s teboj.

Glede na vso tvoje nezadovoljstvo, ki si ga izlila na tem forumu, ti lahko samo predlagam…. da ubereš pot na en moderiran forum, se registriraš in tam komu soliš pamet, če ti bo seveda dovolil. Jaz ti ne dovolim, in zato prosim v bodoče se izogibaj mojih bla bla bla tem.

Skratka predlagam ti in to dobronamerno, da če že ne drugega, vsaj odpreš malo okno, da se prezračiš in globo vdihneš … dvakrat in svet bo lepši in predvsem vse bo bolj enostavno.

Jaz se v življenju držim načela, da če mi nekaj ni všeč, potem grem. Saj sodelovanje na tem forumu ni obveza tako kot služba. Nobenega od nas tu ne bo nihče na silo zadrževal. Čeprav se to morda grdo sliši, je to resnica.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close