Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev PODJEMNA pogodba

PODJEMNA pogodba

Upam,da bom dobila pravo informacijo !
Marsikaj mi ni jasno .
Bom kar prešla na dilemo.
Sem zaposlena za skrajšan delovni čas(zaradi otročka ) in sem nekaj časa nazaj dobila ponudbo,da bi občasno prišla nekam delat .denar bi mi seveda prav prišel ,pa še izkušnje .
Ali je zadosti ta Podjemna pogodba ki bi jo sklenili ?.
Ali moram res imeti s.p. ,če hočem sklenit to pogodbo ?
A bi lahko kar brez te pogodbe delala ?
Ne bi ravno nekih kazni plačevala .

podnajemno pogodbo lahko skleneš uradno samo, če imaš odprt s.p.brez pogodbe lahko delaš edino na črno.rešitev je mogoče tudi študentska napotnica, če ima zaradi tega delodajalec problem.vsekakor pa moraš pazit, če si 4 ure na porodniški in da te dobijo delat, ob temu da ti država plačuje prispevke verjetno ne bo prav uredu. A dandanes itak gre marsikaj mimo zakona inšpetorjev pa ni nikjer tudi če dobijo prijavo-lastne izkušnje, tako da kar pogumno.

Če imaš s.p. – skleneš navaden dogovor, dajo ti naročilnico … in ti na koncu izstaviš račun.

Če pa nimaš s.p., pa moraš skleniti Podjemno pogodbo, podjetje mora na Zavod za zaposlovanje tudi prijaviti potrebo po delu in prijaviti sklenitev pogodbe, plačano dobiš na osnovi te pogodbe.

Študentska napotnica – malo tvegano, če dobijo delodajalca ali pa če najdejo pri delu tebe. Če napotnica ni izstavljena na tvoje ime, ti vseeno delaš na črno.

Hvala za odgovora !
Torej men itak nič ne pomaga ta pogodba .
s.p. pa glih ne bi odpirala saj ni tolk tega dela.
Če bi me pa ravno zasačli pa jooj .
čeprav grem tja mogoče 3,4 x na mesec ,kadar potrebujejo pomoč.
Prav pride kak evro .POL bi pa bili še izdatki in še povečanje vrtca in zmanjšanje otr.in sem v bistvu še na slabšem,če bi odpirala s.p.
Torej je isti šmoren po domače rečeno ,če imam to pogodbo ali ne .??

Podjemna pogodba je namenjena ravno temu, da prideš delat kako malenkost, občasno.

Brez nekega razmerja (podjemne pogodbe, napotnice, s.p….) pa v vsakem primeru delaš na črno.

Brez pogodbe ne moreš delat, mislim lahko, samo bo delodajalec, če ga dobijo, kaznovan. Lahko skleneš podjemno pogodbo in za to ti ni treba imeti s.p.

O hvala še enkrat .
Torej ,če bi bilo povpraševanje na zavodu pol ja ?
S podjemno ?

S podjemno, ja.

Na Zavod se pa da itak samo informativno povpraševanje in obvestilo o skelnitvi. samo za evidenco.

sem zaposlen za nedoločen čas,dodatno bom delal kot zavarovalni zastopnik. ponujajo mi podjemno pogodbo kakšne so dolžnosti po pogodbi možnosti plačila, za kakšno dobo je pod. pogodba in še kaj v zvezi s pod. pogodbo. lp jožko

Jožko

kontaktirajte me na mail najpravo@gmail.com

Pa vma lahko kaj več povem o sami zadevi.

To delo lahko opravljat epo podjemni pogodbi, vendar naj vas opozorim, da je taka pogodba draga in se marsikdaj ne izplača. Če ste zaposlen, je bolje da odpretste popoldanski s.p.

lp

http://www.najpravnosvetovanje.si

Kanika, brez zamere, a tole je bil strel mimo!

LP

Malo več o tem:

LP

Ne zavajaj!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close