Podjemna pogodba in zavajanje
Pozdravljeni!
Jaz imam en problem, prosim svetujte mi, kaj lahko storim.
Jaz sem zamudil razpis za delo,rekli so,da mojo prošnjo žal ne morejo obravnavati, ker je prišla prepozno in, da bodo še enkrat dali razpis ven. Pred razpisom so mi rekli, da sem jaz trenutno edini najbolj ustrezen kandidat in, da bodo 99% mene zaposlili. Odpadel bi le, če bi se na delovno mesto prijavil kandidat,ki bi bolj izpopolnjeval pogoje. Bil sem že na razgovoru, na sestanku…
Ker so nujno rabili osebo so meni dali podjemno pogodbo za en mesec, po podpisu te pogodbe, so mi pa povedali, da bodo sprejeli osebo, ki bo najbolj blizu delovnega kraja.
Razpis je prišel ven, slišal sem, da se nihče ni prijavil, nato so iz te ustanove obvestili osebe iz tistega kraja, da je razpis zunaj in seveda so se te osebe prijavile, imajo pa enako izobrazbo, kot jaz nič večjo – nič manjšo.
Odpadel sem samo zato, ker sem oddaljen cca 13km od delovnega mesta.
Kaj lahko storim glede tega, da so me zavedli, prelisičili, samo, da sem podpisal pogodbo, ker so rabili takoj človeka na delovnem mestu?
Podjemna pogodba mi ni še potekla, niti teden dni nisem delal, so mi že povedali,da nisem izbrani kandidat. Kaj lahko storim, če mi jo enostransko predčasno prekinejo?
Pa hvala
Sploh ne vem kaj bi rad. Najprej pišeš da si zamudil rok za razpis, potem kako si najboljši kandidat in da te bodo sigurno zaposlili, potem da tvoje znanje ni nič več važno ampak samo da je delodajalcu važna samo oddaljenost do doma.
Prvič slišim da je oddaljenost od doma najvažnejši kriterij pri zaposlitvi.
Če je to res bi jaz itak raje zbrisal čimdlje od take firme.
Ja kot sem povedal, zamudil sem razpis, ker niso smeli obravnavati moje prošnje,ker je prišla prepozno, so ponovno dali razpis ven in mi rekli naj se še 1x prijavim in seveda sem se, ker pa so nujno rabili človeka na delovnem mestu, sem podpisal podjemno pogodbo za en mesec,cca pol ure po podpisu te pogodbe so mi pa povedali, da bodo vzeli človeka, ki je najbližji delovnem mestu. Prijavil se ni nihče, razen mene in potem sem izvedel, so jih obvestili, da je razpis in po 4. dneh sem odpadel, zato, ker sem oddaljen cca 13km, zaradi teh km sem ostal brez službe. Kar se pa tiče dela, sem se v teh 4. dneh potrudil maksimalno, da le delo dobim, saj ga nujno rabim, no kdo ga pa ne danes.
Pozdravljeni
Verjetno imate vi andrej1980 redno zaposlitev, zato pa tako govorite o nategovanju….ste kdaj občutili brezposelnost? Ste kdaj živeli na račun partnerja? Ste iskali delo od najslabšega pa do svoje izobrazbe 5 let pa ni bilo nič, vedno samo negativen odgovor, nikoli vabilo na razgovor za delo? In ko se Vam po 5. letih odpre delo za izobrazbo, Vam delodajalec laže v obraz, izkoristi in po 7. dneh vrže na cesto zaradi 14km na eno stran- ste to kdaj občutili? Po Vašem pisanju sigurno ne, ker vse to jaz sem občutil…Imam visoko izobrazbo in moram iskati delo tudi tam, kjer delajo ljudje brez dokončane osnovne šole. Problem je ta, da se jaz zavedam, da nikoli v življenju ne bom opravljal dela, za kar sem se izobraževal, vedno sem sprejemal dela najslabša, ki so najslabše plačana na mesec od 350 do max 400€.
Problem je ta, da za mojo izobrazbo jo 1x na leto razpis gledam cca do 60km stran in vedno gre po vezah noter žal, žal za mojo izobrazbo ni razpisov – napačno izobrazbo imam, vem če bi bil ekonomist, bi danes že delal. Mogoče sem res nesposoben, ampak ne vem zakaj, če sem vse pogoje pri zadnjem razpisu izpopolnjeval in celo rekli so mi, da bom jaz sprejet pa nisem bil, zaradi oddaljenosti, ker jim je bilo škoda plačati potne stroške-tistih par km. Nisem pa edini, ki z visoko izobrazbo delam najslabša dela, pri nas se zelo težko najde delo, ki bi nam ustrezalo.
Žal, fantič, ne glede na to, da maš izobrazbo, to še nič ne pomeni. Danes bi vsi s faxoom radi kar takoj bajno plačo in konkretno službo.
Priporočam: prični s kakršnimkoli delom in potem išči naprej oz. imaš potem v marsikateri firmi možnost napredovanja.
Poznam kar nekaj mojih znancev, ki so končali šolo, pa naj si bo srednjo ali fax, pa ne jamrajo ampak delajo NPR:
– s končano srednjo ekonomsko: sadi rožice pri komunali
– s končanim nevemkakšnim faxom: prodajalec v trgovini s elektrotehničnim materialom
– s končanim faxom: peče slaščice pri privatnem slaščičarju
– s končanim faxom (elektro): dela čisto navadne elektroinštalacije pri privat firmi
– s končanim faxom (biotehnologija ali kako se reče): ima svoj s.p. in sestavlja drobne izdelke (monotono delo, ki ga sicer delajo delavci z OŠ izobrazbo v firmi
– s končano vzgojiteljsko: čistilka po firmah
– s končanim gostinskim faxom: dela kot natakarica in še in še…
A ja, pa še bistvo: to, da so ti lagali. Kar navadi se. Dandanes je tako, da vodstvo delavcu laže, obljublja, zavaja itd., na koncu ga izkoristi in po možnosti vrže na cesto brez odpravnine ipd…In moraš imet srečo, da boš v službi več kot zadovoljen.
In čisto možno je, da ti nekdo v firmi obljublja, da nekaj bo, ampak ker je več ljudi pri koritu, na koncu obvelja od tistega, ki ima več veljave v firmi. Žal je tako, in čimprej se sprijazniš, bolje bo. verjamem pa, da si bil poln upanja, ki pa je na koncu padlo vse v vodo.
Vem, da ljudje z izobrazbo delajo slaba dela imam prijateljico vzgojiteljico pa je delala od navadne delavke, pomivalke posode do čistilke no, danes je na cesti, saj jo nihče niti za to ne sprejme več. Problem je ta, da danes ni pomembna izobrazba in znanje, ampak veze, če imaš veze imaš vse in s tem tudi službo.
Zrihtaj si status študenta, delaj dokler gre na napotnice. To je edini način, da boš v Sloveniji kot suficitarni poklic dobil neke kolikor toliko uporabne delovne izkušnje, ker začetniške službe so zgolj na študentskih servisih. Vse ostalo pa kar je objavljeno so nizko kvalificirana dela, ali pa dela vodje za tiste z izobrazbo, za kar pa seveda nimaš dovolj izkušenj.
Pozdravljeni
Tudi jaz dela ne dobim, gre vse po vezah…jaz iščem že par let delo v vrtcu pa mi ne uspe, ne zato, da nebi bila sposobna, ker vem, da sem in imam tudi svoja znanja, ki bi lahko otroke veliko naučila pa tudi prošnje ne pišem slabo…tudi mene zaradi km niso sprejeli za pomočnico, zavrnili so me, le nekaj časa me izkoristili, dokler se ni prilisičila druga. Ko sem odnesla ključe sem pač glavni – predstavnici tega vrtca rekla, da sem bila vedno prepričana, da je pomembno znanje in ne kilometri, me je lepo odbila, da znanje od pomočnice ni pomembno.
Res gre vse gre po vezah, pri nas so sprejemali brez razpisa, kandidate z X izobrazbo, nato so se ti kandidati izobraževali med delom in po vrhu vsega so imeli izobraževanje še plačano. Jaz sem v teh letih poslala cca 100 prošenj (ne štejem prošenj, ki sem jih poslala za drugo delovno mesto) od teh cca 100 prošenj, sem dobila samo 1. vabilo za razgovor, vedno dobim samo: Obvestilo o neizbranem kandidatu in včasih niti odgovora ne dobim…
Jaz osebno sem se počasi sprijaznila in začela poslušati prijatelje, partnerja in starše, da jaz nikoli dela za svojo izobrazbo dobila ne bom.
Kako si lahko zrihtaš status študenta, če ne študiraš več?
Forum je zaprt za komentiranje.