Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo podatki za porodniško nadomestilo

podatki za porodniško nadomestilo

Pozdravljeni,
maja nastopim porodniški dopust in sedaj urejam papirje za CSD. sedaj sem trenutno še na bolniški in prejemam manjše nadomestilo in s tem imam manjši bruto, kot če bi bila v službi (meni je to jasno).

Delodajalec mi je pa v obrazec “PRILOGA S-1” vpisal podatke o višini moje plače za vseh 12 mesecev enako – odstopanje do 10 €. Tako za zadnje 4 izplačila, odkar sem na bolniški, ni upošteval nižje osnove.

Ali s tem na CSD posreduje napačne podatke, ali je prav tako?
Ko sem klicala v podjetje je bil odgovor, da so tako napisali, ker se upošteva-posreduje podatek o višini plače, ki je pač moja 100% plača.

Mislim, da je to narobe, zato se sedaj obračam na vas, kdo ima prav, delodajalec ali jaz. Res ne bi rada, da bi morala čez nekaj časa vračati denar državi.Sicer pa najbrž tudi CSD preverja oz. ima dostop do podatkov o mojih prejemkih, kajne?

Hvala za razjasnitev situacije in lep dan, junijka.

Kopiram vam vpis podatkov iz strani CSD http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOSNOVA.asp?step=2. Po moje ni pravilno. Vem pa, da so že kateri tako napisala, samo ne vem ali je potem dobila višje nadomestilo, ali je bilo na odločbi že z popravljenimi podatki na realne.

Osnova za izračun posamezne vrste starševskega nadomestila je povprečna osnova, od katere so bili obračunani prispevki za starševsko varstvo v zadnjih 12 mesecih pred mesecem vložitve prve vloge za eno od vrst starševskega dopusta, kar je na primer: plača, nadomestilo plače kot na primer bolniško nadomestilo, nadomestilo za nego otroka oziroma družinskega člana, starševsko nadomestilo, nadomestilo za brezposelnost, denarna pomoč v času brezposelnosti.
Če je osnova, od katere so bili obračunani prispevki za starševsko varstvo plača, se kot osnova v posameznem mesecu upošteva bruto plača, od katere so bili obračunani prispevki. Delodajalec na obrazcu
Če je vlagatelj v tem obdobju prejemal nadomestilo plače (bolniško nadomestilo, nadomestilo za nego otroka oziroma družinskega člana, starševsko nadomestilo, nadomestilo za brezposelnost) ali denarno pomoč kot brezposelna oseba, se kot osnova za izračun starševskega nadomestila upošteva višina nadomestila plače ali denarne pomoči, od katere so bili obračunani prispevki za starševsko varstvo.

V polja vpišite bruto osnovo (plača, bolniško nadomestilo, nadomestilo za nego otroka oziroma družinskega člana, starševsko nadomestilo, nadomestilo za brezposelnost …) za posamezen mesec.
V kolikor v polju ni vrednosti, se za manjkajoči mesec vzame v osnovo 55% zadnje znane minimalne plače.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close