podaljšanje vozniškega dovoljenja -voznik začetnik
Pozdravljeni, da ne bom odpirala nove teme, bom kar tukaj vprašala. Imam eno vprašanje glede podaljšanja izpita voznika začetnika če ta ne more opraviti varne vožnje. Februarja 2014 sem naredila vozniški izpit (stara sem 26 let) , ker je zdaj ta zakon za voznike začetnike da morajo v dveh letih odkar naredijo izpit obvezno opraviti še varno vožnjo. Situacija je takšna da sem trenutno brez službe in mi opravljanje te varne vožnje predstavlja velik strošek. Na internetu sem brala forume in me zanima ali se da res na upravni enoti podaljšat izpit voznika začetnika še za eno leto, pač da bom v roku enega leta se pravi od februarja 2016 opravila to varno vožnjo?
vnaprej hvala za odgovor
Pozdravljeni, res je na UE lahko za eno leto podaljšate veljavnost v.d. glede opravljavnja varne vožnje (v.v.), če imate tehtne razloge za to. Ali so razlogi tehtni ali ne odloča uradnik na okencu. Vsekakor pa, če ne podaljšate v.d. ga boste po preteku morali opravljati na novo. Torej vse od začetka, razen prve pomoče, cpp, zdr. pregled, ure vožnje itd, kar bo predstavljal dosti večji strošek od 125€ kolikor stane tečaj v.v. Pred potekom v.d. se oglasite na UE in pojasnite zadevo ter začnite varčevati za v.v. Druge ni. Lp
Forum je zaprt za komentiranje.