Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Pod tušom z očetom

Pod tušom z očetom

Zelo lepo od sestre, da skrbi za očeta. Res pa je, da ni enostavno takole skrbeti zanga sami. Zakaj ji pa tudi vi ne pomagate??

Ne, ni enostavno gledati svojega starša nagega, tudi jaz sem bila pred časom postavljena pred to dejstvo, ampak nekako je šlo. Vsakič je lažje. Če lahko 15-letnice na srednji zdravstveni šoli umivajo stare riti, lahko tudi vi, se ti ne zdi??

V Dom ostarelih oče lahko gre, ampak kdo mu ga bo pa plačeval? Ima denar? V nasprotnem primeru bo šla vsa njegova dediščina za dom. Samo, da vesta.

Vsaj 40 % slovenskih družin hodi v savno, na nudistično plažo, biva v nudističnih naseljih …

Odgovor na objavo uporabnika
Hjcg, 01.02.2022 ob 14:11

Kolk ste vsi pametni. Jaz službeno umivam ljudi. Nič takega. Lej svojca ne bi. Mama sin in oče hči ne gre. To je incest. Nehajte se slepit. Bljek. Hči očeta. Bruh. Tuje ljudi ja. To je drugo. Ni osebnega odnosa. Resno. Kot profi vam to govorim. Nehajte moralizirat. V dom mora in pika. Kako bo drugače sestra našla službo. Kao denar. Ja ja. Greš v službo in je. Skupno bo pol več denarja v igri. Tko je bilo pri nas. Sem bila doma za taščp

Grozno, a ne, domačega skopati?! Kakšne imate nekateri?! Res ni enostavno, ampak srčno pa veliko raje skrbim za svojo mamo ali očeta kot za tujca. Gre za moje svojce in ljubezen sigurno premaga sram!

Marija779, 31.01.2022 ob 21:53

Hčerka ni dolžna zapraviti svoje življenje za očetovega. Konec, pika, tu ni kaj razpravljati. V situaciji kakkršni je mu prav dosti drugega ne preostane. To da pa vaju na tak način izsiljuje pa samo kaže na to, da je egoist, invalid gor ali dol.

Kakšne berem tukaj gor?! Suženjski odnos, če skrbiš za očeta?! Ni dolžna skrbeti?! Ne, načeloma ne, ima pa večina, za razliko od tebe, moralno željo, da maximalno pomagajo staršem na stara leta.

Pišeš, da se je sestra začasno preselila domov. Ali je dogovorjeno, koliko časa traja ta začasnost? In kaj bo potem, ko začasnost mine? Potem bo oče moral hočeš-nočeš pristati na asistenco. Če sestra ne želi svojega življenja posvetiti samo strežbi očeta, se bo pač preselila. In se boste morali na novo dogovoriti, kako naprej. Za začetek – delitev  skrbi zanj med vaju. In še izkušnja moje sestre – najprej je do smrti negovala mamo, potem očeta … in ostala sama. Pomagali smo, kolikor smo glede na oddaljenost lahko. Saj si ne želiš tega za svojo sestro? Predvsem pa mora ona sama pri sebi razčistiti zadeve in se resno, spoštljivo in odkrito pogovoriti z očetom, da v njem pač vidi moškega, kar ji povzroča nelagodje, in da ne more več … Saj ji ni treba reči, da se ji gabi njegovo telo.

Njemu pripada osebna asistenca, placa zdravstvo,

Lahko mi pisete na email.  mayita.tratar@ gmail.com

Zakaj ji ne pomagaš, 31.01.2022 ob 16:51

To je tudi tvoj oče, zakaj je ne razbremeniš tako, da ji pomagaš?

Isto sem razmišljala

Pozdrav!

Glede na situacijo, ki ste jo pisali, predlagam da se očetu takoj najde pomoč na domu, vsekakor pa se naj začnejo urejati stvari za dom. Če je na sestro to delovalo tako negativno, mora v najkrajšem možnem času zapustiti takšno okolje. Za starše je treba poskrbeti tako, da ne postanejo breme v življenju svojih otrok. Verjetno ni veliko breme, če se očeta kdaj obišče, morda kdaj skuha kosilo, morda večerjo, se kdaj nanj pogleda, morda gre tudi v trgovino, kdaj pa kdaj počisti dom, absolutno pa je veliko breme, če kateri od staršev postane odvisen od svojih otrok, ki imajo svoja življenja. Očetu bo v domu ali v rokah pomoči na domu šlo bolje in tudi vam otrokom bo lažje. Kar se tiče vizualnega stanja invalidne osebe, verjamem da pogled na takšno osebo ni prijeten, čeprav si človek ni sam kriv za to. Zato je toliko bolj nujno, da se to razreši hitro, saj se resnično lahko pojavijo posledice, kot so se pojavile v primeru vaše sestre.

Lep pozdrav

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close