Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Pod tušom z očetom

Pod tušom z očetom

Hudo me skrbi za sestro. Pred dnevi sva imeli po dolgem času malo več časa za pogovor.

Najin oče živi sam. Je invalid. Na vozičku je pristal pred nekaj mesece. Star je 58 let. Ker sam zase ne more skrbeti smo mu predlagali dom, s čimer pa se ni strinjal. Grdo je začel izsiljevati, zato se je sestra, ki je bila tisti trenutek ravno samska, odločila, da se začasno preseli k njemu. Našla je tudi ustrezno pomoč, ki pa jo oče odklanja in tako je sestra dobesedno postala njegova sužnja.

Med pogovorom mi je priznala, da vse še nekako gre ampak, da ji je tuširanje očeta zagabilo pogled na moške. Ne more si izbiti iz glave očetove nebogljene nage podobe. Pravi, da jo še ponoči te podobe preganjajo.

Skrbi me zanjo. Naj očetu najdem pomoč ali pa da ga res damo v dom, če se on strinja ali ne, sestro pa spravim čim dlje proč, da si punca opomore. Mlada je še.

To je tudi tvoj oče, zakaj je ne razbremeniš tako, da ji pomagaš?

Hmm, Dom stane! Močno dvomim, da bi zmogla to plačevat.

Kaj pa obratno, ko jo je oče tuširal, ko je bila nebogljena?

Mimogrede, kako to, da je tako mlad pristal na vozičku?

Ja kaj pa je to takega, nio vsi manekeni, malo potrpite, pomahaj sestri, v dso še vedno lahko gre.

Premlad je za DSO, še ni 65.

Pomoč na domu, patronaža, vse se da.

Je pa taka pomoč v normalni družini normalna, tudi umivanje. V začetku ni prijetno, potem pa ugotoviš, da je tudi to samo pomoč kot vsaka druga.

Pa ne govorim na pamet, sem pokojnemu očetu delala tudi klistiranje, ne ga samo umivala.

Verjamem, da je sestri neprijetno. To res ni enostavno početi. Uredite si pomoč na domu, če je očetu prav ali ne! Naj pridejo negovalke 2x tedensko, da ga okopajo!

Znanka mi je pripovedovala, da se ji mama ni pustila umivati. Potem je dobila pomoč na domu in mama se je lepo dala prepričati. Znanka je sedaj zares razbremenjena.

Ne morem verjet, da je padlo vse samo na sestro. Kako si pa predstavljate, da bo se 15 let samska in 16 ur na razpolago samo ocetu? A ti ne pade na pamet, da bi jo ti in tvoja druzina razbremenila ter se ponudili, da bi pomagali par dni v tednu pri negi oceta?! Na koncu si se druzine ne bo mogla ustvarit.

Hčerka ni dolžna zapraviti svoje življenje za očetovega. Konec, pika, tu ni kaj razpravljati. V situaciji kakkršni je mu prav dosti drugega ne preostane. To da pa vaju na tak način izsiljuje pa samo kaže na to, da je egoist, invalid gor ali dol.

Če si lahko privoščite pomoč na domu, mu jo uredite.

Če si je ne morete pa do izboljšave s sestro prevzamita vsako pol meseca skrb zanj. Zakaj mora opravljati tudi tvoje delo? Razen seveda, če sta se tako dogovorili in ji plačuješ vsak mesec nego za 14 dni.

Ja kaj pa ti a ti pa ne moreš razbremenit sestre in kdaj stuširati očeta.

Naj jo zaposli kot osebno asistentko.

Ja v dom, če se on to strinja ali ne. Mi smo tudi taščo pod prisilo s psihiatrom. Ko je bila tam, se je prov opomogla. Vsi smo se počutili bolje.

Odgovor na objavo uporabnika
Hjcg, 01.02.2022 ob 14:01

Ja v dom, če se on to strinja ali ne. Mi smo tudi taščo pod prisilo s psihiatrom. Ko je bila tam, se je prov opomogla. Vsi smo se počutili bolje.

Upam in želim, da tudi tvoji otroci pod prisilo spravijo tebe v dom upokojencev ali pa kliniko v Polju…

Vse se da, če se hoče!

Kolk ste vsi pametni. Jaz službeno umivam ljudi. Nič takega. Lej svojca ne bi. Mama sin in oče hči ne gre. To je incest. Nehajte se slepit. Bljek. Hči očeta. Bruh. Tuje ljudi ja. To je drugo. Ni osebnega odnosa. Resno. Kot profi vam to govorim. Nehajte moralizirat. V dom mora in pika. Kako bo drugače sestra našla službo. Kao denar. Ja ja. Greš v službo in je. Skupno bo pol več denarja v igri. Tko je bilo pri nas. Sem bila doma za taščp

Hjcg, 01.02.2022 ob 14:11

Kolk ste vsi pametni. Jaz službeno umivam ljudi. Nič takega. Lej svojca ne bi. Mama sin in oče hči ne gre. To je incest. Nehajte se slepit. Bljek. Hči očeta. Bruh. Tuje ljudi ja. To je drugo. Ni osebnega odnosa. Resno. Kot profi vam to govorim. Nehajte moralizirat. V dom mora in pika. Kako bo drugače sestra našla službo. Kao denar. Ja ja. Greš v službo in je. Skupno bo pol več denarja v igri. Tko je bilo pri nas. Sem bila doma za taščp

Incest je v tvoji bolni buči… Potem tudi mladi očka ne sme previjati in umivati svoje dojenčice…

Eni ste pa res že totalno zabiti!

samska38, 01.02.2022 ob 14:01

Naj jo zaposli kot osebno asistentko.

Ni niti treba, da je ona njegova osebna asistentka. Naj se odda vloga za osebno asistenco in ko dobi število ur, se lahko poišče zunanje osebne asistente.

Ja, je njen oče. Ampak ni njena dolžnost posvetiti življenja negi zanj. So še druge možnosti. Bo pa sestra morala strogo in jasno postaviti meje.

Srečno!

da se, 01.02.2022 ob 14:15

Incest je v tvoji bolni buči… Potem tudi mladi očka ne sme previjati in umivati svoje dojenčice…

Eni ste pa res že totalno zabiti!

Otroka umivati ali starša je velika razlika. Se strinjam z avtorico. Svojca je težko videti golega še posebno če ga prej nisi nikoli. Posebno pa drugi spol.

Kopati naj ga hodi oseba ki je tega vajena. Upam da lahko plačate. Sestra ne more zavreči življenja zaradi očeta.

Res najbolje bi bilo dobiti kakšen dom in hoditi redno na obiske.

Oče je še mlad in tako lahko živi še mnogo let.

Za dom starostnikov je premlad!

65 je meja!

Pozdravljeni,

vas oče ima, glede na situacijo, ki ste jo opisali, pravico do osebne asistence. Ta storitev je za njega brezplačna. Ima lahko zaposleno osebo, ko bo skrbela zanj, vaša sestra pa ne bo obremenjena z neprimernimi opravili in skrbjo. Kontaktirajte nas na asistenca@zavod-unikat.si in vam bomo pomagali na CSD uveljavljat pravice za očeta. Lp, Anica

Sestra mora takoj stran in si ustvarit svoje življenje, očetu pa uredite asistenco. Sestri se bo zagabilo vse, kar je povezano z moškimi ali s sexom, če jo že zdaj preganjajo podobe. Prav tako se bo naučila biti podložna in si bo poiskala takega moškega, ki mu bo naprej podložna, podzavestno. Oče je izprijen, da zahteva od svoje mlade hčerke, da ga umiva, namesto da ga negovalka. Ja nekateri tega nočete slišati, ampak to je resnica. Nekaj je umivati dojenčka ali otroka, nekaj pa starejšo odraslo osebo. Čim prej rešite sestro in to brez kančka slabe vesti. Nimamo otrok zato, da so nam sužnji, kajne?

zalostno kaj tebe oce ni umival ko si se mala bila

zalostno ko otroci ne morejo oziroma nocejo poskrbeti za svoje starse

Pozdravljeni,

Razumem vašo stisko. Delam v zavodu za osebno asistenco, kjer se srečujem s podobnimi primeri, kot je vaš. Če želite me lahko kontaktirate (tel.: 031 653 435) da vam razložim kaj je osebana asistenca ter vam pomagam urediti vse, da vaš oče pridobi pravico do pomoči.

Zasužnjena, 31.01.2022 ob 16:39

Hudo me skrbi za sestro. Pred dnevi sva imeli po dolgem času malo več časa za pogovor.

Najin oče živi sam. Je invalid. Na vozičku je pristal pred nekaj mesece. Star je 58 let. Ker sam zase ne more skrbeti smo mu predlagali dom, s čimer pa se ni strinjal. Grdo je začel izsiljevati, zato se je sestra, ki je bila tisti trenutek ravno samska, odločila, da se začasno preseli k njemu. Našla je tudi ustrezno pomoč, ki pa jo oče odklanja in tako je sestra dobesedno postala njegova sužnja.

Med pogovorom mi je priznala, da vse še nekako gre ampak, da ji je tuširanje očeta zagabilo pogled na moške. Ne more si izbiti iz glave očetove nebogljene nage podobe. Pravi, da jo še ponoči te podobe preganjajo.

Skrbi me zanjo. Naj očetu najdem pomoč ali pa da ga res damo v dom, če se on strinja ali ne, sestro pa spravim čim dlje proč, da si punca opomore. Mlada je še.

Če ti starši/starš postane vizuelno grd, ne glede na vse kar so/je storil za teba v življenje, proporočam da se ustreliš, preden boš ?vizuelno? grda!

Sestra mora it na svoje in si urediti svoje življenje, pomagajte ji pri tem, da ne bo izgubljala mesece in leta v skrbi za očeta, ki izsiljuje. Druga zgodba bi bila, če bi vidve obe se izmenjavali ali imeli že organizirano pomoč. Ona očitno ne zna postaviti mej, do kod gre za pomoč, od kod naprej pa je že podrejanje očetu in njegovi bolezni. Mogoče ne bi bilo slabo, da gre ona h kakemu svetovalcu, da ji pomaga postaviti meje.

Skupaj, vi in ona, pa mu uredita osebno asistenco, pomoč na domu, negovalca ali negovalko, kar pač je najprimernejše in cenovno ugodno. Pozanimajte se pri organizacijah, ki to nudijo, kak je postopek. Od CSD, Sončka, raznih društev, nevladnih organizacij, veliko je tega , tudi v domovih za starostnike imajo varovana stanovanja, kuhajo kosila in jih razvažajo, pri raznih društvih za upokojence imajo prostovoljce, ki pridejo delat družbo starejšim ali/in invalidnim … lotite se raziskovanja in akcije, da najdete kaj ….

Če bosta obe vztrajni, da je treba situacijo rešiti tako, da oče ni ves čas sam, ampak čez dan v družbi osebnega asistenta, negovalca, prostovoljca, ki ga lahko odpeljejo tudi v družbo v medgeneracijski, večgeneracijski center ali v prostore društva upokojencev, društva invalidov (nanje se tudi obrnite), bo dobro za vse … sestra ni dolžna 24 ur skrbeti zanj … naj se to razporedi, ona pa osvobodi …. vi pa tudi prevzemite del skrbi, nege ….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close